Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Ιωάννα Λεβαντή: Μην κρατάτε τα όργανά σας για τους ουρανούς. Οι ουρανοί ξέρουν ότι τα χρειαζόμαστε στη Γη!!!

Φλώρινα: Τριάντα χρόνια από την μεταμόσχευση καρδιάς στην πρώτη Ελληνίδα


Στην αναγκαιότητα να γίνουμε όλοι δωρητές οργάνων γιατί όλοι μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστεί να υποβληθούμε σε μεταμόσχευση, αναφέρθηκε σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ Φλώρινας η πρώτη Ελληνίδα και από τους λίγους σε όλο το κόσμο που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς στα 23 της μόλις χρόνια, Ιωάννα Λεβαντή.



Η κα. Λεβαντή με την επιστροφή της στην Ελλάδα και μετά τη δική της περιπέτεια αφιερώθηκε στη δημιουργία ενός Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιάς και Πνευμόνων με την Επωνυμία ΣΚΥΤΑΛΗ έτσι ώστε να ενημερωθούν οι Έλληνες για τη σημαντικότητα του να γίνει κανείς δωρητής οργάνων. Μετά 30χρόνια που ζει με τη καρδιά της 17χρονης κοπέλας που δώρισαν οι γονείς τα όργανα της η κα. Λεβαντή τονίζει ότι «τα όργανα είναι πολύτιμα, αν σκεφτείτε ότι από έναν δότη, μπορούν να σωθούν 9 άτομα που υποφέρουν. Είναι άδικο να μην τα χρησιμοποιούμε λόγω προκαταλήψεων και ελλιπούς ενημέρωσης. Μην κρατάτε τα όργανά σας για τους ουρανούς. Οι ουρανοί ξέρουν ότι τα χρειαζόμαστε στη Γη»


http://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/florina/florina-30-chronia-symplirothikan-apo-tin-proti-ellinida-poy-ypovlithike-se-metamoscheysi-kardias/