Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Ομόνοια και μετάνοια όσον το δυνατόν μίαν ώραν αρχήτερα!

Μωυσής μοναχός εκ Πρεβέζης : ΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Αναγράφεται στο ομώνυμο βιβλίο, είναι του 19ου αιώνα, 1866, ευρεθείσα μετατυπωμένη στο κελί «Υπαπαντή» Καρυών του Αγίου Όρους, από τον ευσεβή Κυριαζή Φασούλα. 
Μας αφορά όλους, άκρως επίκαιρη και ωφέλιμη. Μας προσκαλεί ο Θεός προς ομόνοια και μετάνοια, για να ελευθερωθούμε. Σελ 22-23 
«.. Η Κωνσταντινούπολις είναι έτοιμος να παρθή από τον καιρόν όπου ελευθερώθη ο Μωρέας από τους Αγαρηνούς, αλλά με το να πέσουν στην αθεΐα και ασωτείαν οι άνθρωποι και εις τα κόμματα μένει έως την σήμερον και δια τας αμαρτίας μας στερούμεθα όλων των αγαθών. 

 Εάν λοιπόν κηρυχθή είς το Ελληνικόν έθνος μετάνοια γενική, θέλει τιμηθή η Εκκλησία και όλον το κοινόν θέλει μυρωθή και όλα τα έξω αυλικά μέρη θέλουν λάβει μέγαν φόβον. Επειδή όσον έχει το έθνος τον κομματισμόν, εις τον οποίον μας έρριψαν με το συνταγματικόν κεφάλαιο, τόσο εκείνοι κάμνουν την τέχνην τους, να σφαγούμεν ένας τον άλλον, καθώς μας έσφαξαν και τους αρχηγούς και αξίους μας άνδρας και κανείς δεν το καταλαβαίνει από τους Έλληνας το φίδι που μας τρώγει. 
Μη σκοτώνεσθε αδελφοί, ότι εις ολίγον καιρόν θα χρησιμεύσητε και δεν θα ευρεθήτε και ο καιρός δεν είναι μακρινός όπου θα σας εύρουν  περίοδοι και να μη ταις γνωρίζετε κανείς, αλλ΄όταν λάβει χώραν η μετάνοια και μάλιστα εις τους άρχοντας του λαού έχει να καταβή θεία χάρις, φως και δύναμις, όπου όλα τα έθνη θα μας τρομάξουν. Αλλ΄ επειδή δεν προθυμοποιείται η μετάνοια, και δεν είμαθα παστρικοί δια να μας δοξάση ο Θεός και να λάβωμεν τοιούτον αξίωμα όπου δύνανται βασιλείς και μεγάλαι αυλαί να το πάρουν, δια τούτο μέλλει να χυθή αίμα ακάθαρτον. Εάν κανείς θέλη υπάγει δι΄αισχρά κέρδη, θέλει τον φάγει ο δρόμος και όσοι θα υπάγουν δια την πίστην δεν θα πάθουν τίποτα και εάν κανείς πάθη θα υπάγη ως τους αγίους μάρτυρας με θείον στέφανον, και δοξασμένον θάνατον. Να έχητε οι αρχηγοί ομόνοιαν, να διδάσκητε εις τον λαόν με επιμέλειαν ωσάν καλοί πατέρες, να έχητε αγάπην, και Θεός έχει χέρι επάνω σας, μη δειλιάτεέφθασεν ο καιρός, ομόνοια και μετάνοια όσον το δυνατόν μίαν ώραν αρχήτερα».  
«…Όταν ιδήτε εις τας έδρας να εδρεύουν νεανίσκοι και νεάνιδες κλαύσατε και θρηνήσατε εκείνας τα ημέρας» σελ. 9 
Από την εποχή που γράφτηκε έως και σήμερα δεν έχει επέρθει μετάνοια. Θα αναγκαστεί ο Θεός να παραχωρήσει πολλές αιματηρές θλίψεις για να μετανοήσουμε. Διότι αυτή η χώρα είναι προορισμένη για να μεταδώσει άλλη μια φορά το Φως στον δαιμονοκρατούμενο κόσμο.  
Καμία ανθρώπινη δική μας προσπάθεια δεν θα επιφέρει τη ποθητή ελευθερία, εάν δεν αλλάξουμε συνάμα και τρόπο ζωής! 
Σύμφωνα με μια γενικευμένη σύνοψη όλων των προφητειών από τους Αγίους και γεροντάδες της Ορθοδοξίας, οι θλίψεις-παιδαγωγίες είναι οι εξής: 
1.Κλείσιμο τραπεζών και ακαριαία πείνα, χειρότερη από την Κατοχή. Θα επωμιστούμε και τον επισιτισμό τον Τούρκων που θα εισέρχονται στην Ελλάδα για να γλυτώσουν από τους βομβαρδισμούς των Ρώσων. 
2.Σφαγές από τους λαθρο-έποικους, είτε εκ της ανάγκης της πείνας είτε ως εντεταλμένοι δολοφόνοι. 
3.Εισβολή του Τουρκικού στρατού σε δύο φάσεις.  
4.Χτυπήματα από Αλβανούς και μερική εισβολή αυτών. 
5.Μεγάλος σεισμός και τσουνάμι, όπου θα βυθιστούν νησιά και θα ισοπεδωθούν βουνά (το μέγεθος του, εξαρτάται από την δική μας μετάνοια). 
6.Διακοπή επικοινωνιών και συγκοινωνιών. 
7.Μόλυνση του νερού και αργότερα της ατμόσφαιρας. 
8.Έλλειψη φαρμάκων, νοσηλευτικής περίθαλψης και μεγάλη επικινδυνότητα για μολύνσεις. 
Όλα τα παραπάνω τα προκαλούν οι εξής θανάσιμες (μη μετανοήσιμες) αμαρτίες μας: Εκτρώσεις (φόνος εκ προμελέτης), μοιχείες (εξωσυζυγικές σχέσεις), προγαμιαίες σχέσεις (πορνεία), σαρκολατρία, κιναιδισμός (ομοφυλοφιλία), παιδεραστίες, φιλαργυρία, αλαζονεία της γυναικός, προδοσία της Ορθοδόξου πίστεως μας από τους ρασοφόρους και αδιαφορία του λαού για αυτήν, καθώς και πολλές άλλες. 
Η Αγία Σοφία η εν Κλεισούρα είχε προφητέψει ότι το κακό που θα βρει την Ελλάδα θα είναι μεγαλύτερο από την Μικρασιατική καταστροφή, (προφανώς εννοούσε μεγαλύτερες απώλειες ανθρώπων και όχι εδαφών). 
Κάποτε σας είχα γράψει ότι το αίμα που χύνεται τώρα στους υπονόμους των νοσοκομείων-κρεματορίων από τις εκτρώσεις, σε λίγο θα χύνεται στους δρόμους και στις αυλές μας. Το δεύτερο συνέπεια του πρώτου.  
Μην ψάχνετε για χρόνους, αλλά ας ψάξει ο καθένας μας να βρει πόσο συνέργησε στο παρελθόν για να οδηγήσουμε την Ελλάδα μας στο χείλος του γκρεμού.  
Και όσο για αυτούς που περιμένουν εν αγωνιωδώς την Ανάσταση της πατρίδος και την Αναλαμπή της Ορθοδοξίας, όπως και εγώ, σας διαβεβαιώνω πως εάν δεν μας βρει ο Κύριος έτσι πως μας θέλει, δεν θα την δούμε εν ζωή, αλλά από τον Ουρανό, εφόσον και σωθούμε. Μετάνοια-Ομόνοια-Αγάπη. 
Μετανοείτε. 
https://www.triklopodia.gr/%CE%BC%CF%89%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%87%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%BA-%CF%80%CF%81%CE%B5%CE%B2%CE%AD%CE%B6%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B7%CF%84/#