Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, «Μπορεί να έχουμε έρθει όλοι με διαφορετικά καράβια, αλλά είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα τώρα.» (Περί Ισότητας)

ΙΔΟΥ: ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ  ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ  ΕΝΤΥΠΟ ΥΛΙΚΟ - «ΒΙΒΛΙΟ» ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ Ε' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (ενν. τον ''Φάκελο μαθητή'' των Θρησκευτικών)

ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 26....

ΤΟ "ΠΡΩΤΕΙΟ" ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ: «Το δικαίωμα στη ζωή είναι το πρώτο από τα ανθρώπινα δικαιώματα». Πάπας Φραγκίσκος (266ος Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας)


 «Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι προνόμιο που παραχωρείται από κάποια κυβέρνηση. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου επειδή απλά είναι άνθρωπος». Μητέρα Τερέζα (καθολική μοναχή με πολυετή ανθρωπιστική δράση)

«Η στέρηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων σημαίνει άρνηση της ίδιας της ανθρώπινης φύσης». Νέλσον Μαντέλα (αγωνιστής της Νότιας Αφρικής)...


ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 27....

ΟΙ ΜΙΚΤΟΙ ΓΑΜΟΙ ΚΑΙ Η "ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΗΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΗΕ (1948)


ΕΠΙΜΕΤΡΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στο αντισυνταγματικό και παναιρετικό "βιβλίο" των θρησκευτικών της Ε' Δημοτικού, στη σελίδα 42 οι ψευδοθεολόγοι του Καιρού μας - Από μια ομιλία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, που αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των μαύρων και την ειρήνη και δολοφονήθηκε στα 39 του χρόνια- θα γράψουν ότι: "Συγχωρώ δεν σημαίνει πως ξεχνώ εκείνο που έγινε ή πως τοποθετώ μια ψεύτικη επιγραφή πάνω σε μια κατακριτέα πράξη. Συγχωρώ σημαίνει περισσότερο πως η πράξη αυτή έπαυσε να αποτελεί ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. [...]"(Φάκελος μαθητή  Ε' Δημοτικού, σελ. 42)

Martin Luther King, 1929-1968, Αφροαμερικανός ηγέτης

«Η ελευθερία δεν δίνεται ποτέ εθελοντικά από τον καταπιεστή. Πρέπει να κατακτηθεί από τον καταπιεζόμενο.» (Περί Ελευθερίας)

«Μπορεί να έχουμε έρθει όλοι με διαφορετικά καράβια, αλλά είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα τώρα.» (Περί Ισότητας)