Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Προς (Δασκ-)άλους και (Νηπι-)αγωγούς Χίου: η βλασφημία δεν συγχωρείται!

ΣΧΟΛΙΟ: Η συνειδησιακή επανάσταση αν είναι ας ξεκινήσει από το νησί αυτό των Αγίων! Χίος...

                       



Προς Δασκάλους και Νηπιαγωγούς Χίου: η βλασφημία δεν συγχωρείται!


Οι δηλώσεις του κ. Σαλπιγγίδη

Ανακοίνωση του Συλλόγου Ποντίων Χίου

Το ΔΣ του Συλλόγου Ποντίων Χίου ανακοινώνει ότι αλλάζει η έδρα του Συλλόγου και πλέον θα στεγάζεται στην αίθουσα του Εκπολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Φρουρίου «ο Άγιος Γεώργιος» στην πλατεία του Κάστρου.
Επισημαίνεται ότι ο Σύλλογος Ποντίων Χίου αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή έδρας διότι, μετά από προφορικό αίτημα της Προέδρου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, μας ζητήθηκε να απομακρύνουμε απο τον χώρο της αίθουσας, την οποία ο Σύλλογος Ποντίων Χίου μίσθωνε κάθε μήνα στην 5ετη παρουσία του στον συγκεκριμένο χώρο, το λάβαρο του Συλλόγου, την Ελληνική Σημαία και την εικόνα της Παναγίας Σουμελάς, διότι όπως μας αναφέρθηκε δεν ήθελαν η αίθουσα να θυμίζει «αποθηκευτικό χώρο»!!.

Μετά την άρνηση του αιτήματος μας, να μας δοθεί εγγράφως η παραπάνω απόφαση, ο Σύλλογος Ποντίων Χίου στα πλαίσια της 5ετης καλής συνεργασίας με τα προγενέστερα Διοικητικά Συμβούλια, απομάκρυνε τα παραπάνω αντικείμενα και αποχώρησε, διότι το Δ.Σ και τα μέλη θεωρούν απαράδεκτη την συγκεκριμένη απόφαση καθώς αποτελεί ντροπή και ύβρις προς τα κειμήλια των προγόνων μας και τα ιερά σύμβολα της πατρίδας μας, γεγονός και το οποίο καταγγέλλουμε.
Τέλος, ο Σύλλογος Ποντίων Χίου τονίζει ότι θα συνεχίσει το έργο του για την ανάδειξη της κουλτούρας, των ηθών και των εθίμων του Πόντου με τον ίδιο ζήλο και με ψηλά το κεφάλι, μακρυά από τέτοιου είδους γεγονότα.
* Αντιδράσεις η αλήθεια είναι ότι δεν περιμένουμε από τους υψηλά ιστάμενους. Αντιδρά το ελληνορθόδοξο DNA μας όμως και αυτή η φλόγα μέσα μας που δεν σκιάζεται στα σκότη.
Η Παναγία Μητέρα μας να φυλάει όσους την ευλαβούνται, την τιμούν και την υπερασπίζονται: π. Νικόλαος Μανώλης: Για πρώτη φορά ετοιμαζόμουν να χειροκροτήσω την κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά κουλάθηκα… Ευτυχώς!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
Η νέα διοίκηση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου ενοχλήθηκε από την εικόνα της Θεοτόκου, την Ελληνική Σημαία, το λάβαρο του Συλλόγου Ποντίων Χίου και τον χάρτη του Πόντου που κοσμούσαν την αίθουσα του Οίκου Διδασκάλου (η αίθουσα είχε παραχωρηθεί έναντι ενοικίου στο χορευτικό τμήμα του Συλλόγου).
Παραθέτουμε τις δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Ποντίων Χίου, κ. Αναστάσιου Σαλπιγγίδη, ο οποίος καταγγέλλει το γεγονός και μας περιγράφει πως τους ζήτησαν να απομακρύνουν τα ιερά σύμβολα για να μη θυμίζει η αίθουσα αποθηκευτικό χώρο!!!
Συγχαίρουμε το Σύλλογο Ποντίων για την άμεση αντίδρασή του ενώ αναμένουμε και άλλες αντιδράσεις*. 
Στους Δασκάλους και Νηπιαγωγούς (της Χίου και όχι μόνο) που συμφωνούν με το απαράδεκτο αυτό «αίτημα» της νέας διοίκησης, προτείνουμε να παρακολουθήσουν το βίντεο του π. Νικολάου Μανώλη για τη βλασφημία και κυρίως προς το πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου ευχόμενοι να μετανοήσει έστω και ένας, όσο είναι καιρός:
π.Νικόλαος Μανώλης, Βλασφημία [ΒΙΝΤΕΟ 2018]