Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Επίσκοπος Ιερεμίας: Δεν υπάρχει στα ιερά μας κείμενα λόγος των Αγίων Πατέρων που να αγκαλιάζει την παπική πλάνη [...]


Αποτέλεσμα εικόνας για συμπροσευχες βαρθολομαιος

Καθαίρεση Βαρθολομαίου ζητά ο Ιερεμίας: Είναι αιρετικός!

Την καθαίρεση του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου ζητά ο μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας επειδή προσευχήθηκε μαζί με τον πάπα Φραγκίσκο.

«Συμπροσευχή κληρικού με παπικούς επισύρει ποινή καθαιρέσεως», ανέφερε μεταξύ άλλων στο κυριακάτικο κήρυγμά του.
«Δεν υπάρχει στα ιερά μας κείμενα λόγος των Αγίων Πατέρων που να αγκαλιάζει την παπική πλάνη [...] Τότε, πώς εμείς αγκαλιάζουμε τον Πάπα και τον προσφωνούμε ως "αδελφό" και ως "αγιώτατο" και συμπροσευχόμαστε μαζί του; Δεν είναι αυτό ενάντια τακτική προς την γραμμή των Αγίων Πατέρων;» διερωτήθηκε.
Καταλήγοντας ανέφερε πως θα ζητήσει συγγνώμη αν κάποιος «αποδείξει από τα ιερά κείμενα» πως «η πίστη των παπικών δεν είναι αιρετική».

Πρόσκληση Πάπα στον Βαρθολομαίο
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πηγές από το Βατικανό που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Πάπας Φραγκίσκος προσκάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να λάβει μέρος στην προσευχή στη Ρώμη για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.
Σημειώνεται πως ο Πάπας Φραγκίσκος έχει καλέσει στη Ρώμη για την ημέρα προσευχής, τόσο τον Ισραηλινό Πρόεδρο, Σιμόν Πέρες και τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Αμπού Αμπάς.
Η πρόσκληση επισημοποιήθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πάπα και του Οικουμενικού Πατριάρχη στους Αγίους Τόπους, πριν μια εβδομάδα. «Ο Ποντίφικας επιθυμεί να είναι κοντά του κι ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Η άριστη, αδελφική σχέση τους, άλλωστε, είναι γνωστή σε όλους», έλεγαν οι ίδιες πηγές της Αγίας Έδρας.
Οι λεπτομέρειες της συνάντησης προσευχής θα γίνουν γνωστές τις αμέσως επόμενες ημέρες. Πάντως, από το Βατικανό υπογραμμίζεται ήδη ότι «η όλη πρωτοβουλία, ασφαλώς, δεν θα έχει κανέναν απολύτως πολιτικό χαρακτήρα».