Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Η ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΣΥΝΒΑΔΙΖΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝ ΓΗ (ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ) ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝ ΟΥΡΑΝΟΙΣ (ΔΑΙΜΟΝΕΣ)! Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΊΝΑΙ ΕΝ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ "ΕΝ ΒΑΔΙΣΜΑ"! ΙΔΟΎ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ: "οι Σλάβοι δεν ανέχονται το προβάδισμά μας"!!!

ΣΧΟΛΙΟ: ΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ "ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΤΙΚΟΝ ΕΙΔΟΣ" ΕΝ ΤΩ ΣΩΜΑΤΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ! ΤΙ ΕΙΠΕ; ΟΤΙ "οι Σλάβοι δεν ανέχονται το προβάδισμά μας"! ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΤΟΣΟ ΦΑΝΕΡΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΦΥΤΡΩΣΕΙ... ΤΟΣΟ ΠΑΠΙΚΟΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ  ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΟΤΡΟΠΟΣ ΔΕΝ ΦΥΤΡΩΣΕ ΠΟΤΕ ΕΝ ΤΗ ΓΗ! ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΠΕ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΒΛΑΣΦΗΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ! ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΨΑΛΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΤΩΝ ΗΜΝΟ: " (...) ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ....ΤΟΥ ΟΡΘΟΤΟΜΟΥΝΤΟΣ,,, κτλ." !!! 

ΑΣ ΕΊΝΑΙ, "Ο ΚΎΡΙΟΣ ΕΓΓΎΣ".... ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΟΥΡΑ" ΤΟΥ ΌΛΑ ΤΑ "ΑΣΤΡΑ" ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ! 

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ; ΠΟΥ ΟΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΦΩΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΑ/ΕΞ/ΑΠΑΤΗΣ;


















ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ video. Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Η μαύρη προπαγάνδα των Ρώσων έχει ως αντικείμενο, ως θύμα, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, οι Σλάβοι δεν ανέχονται το προβάδισμά μας»




Σε ομιλία του προς την ομογένεια της Πόλης, στις 21 Οκτωβρίου 2018, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε αναφερθεί στον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετώπιζε το ουκρανικό πρόβλημα. 

Οι δηλώσεις του αυτές, τις οποίες το oukraniko δημοσιεύει βιντεοσκοπημένες, "καταδικάζονται" από τον ίδιο τον Πατριάρχη, σύμφωνα και με τις περί εθνοφυλετισμού θεωρίες που αναπτύσσει ο ίδιος τελευταία. 

Ο Πατριάρχης κατηγορεί δημόσια τους Ρώσους ότι κάνουν "καλοπληρωμένη μαύρη προπαγάνδα" και από την συνολική αναφορά του γίνεται σαφές ότι τοποθετεί πάνω και από την ενότητα της Ορθοδοξίας τα "προνόμια" τα οποία θεωρεί ότι το Φανάρι έχει κατοχυρώσει από τις Οικουμενικές Συνόδους.


Επίσης κάνει δημόσια εκτίμηση και αναφορά στον τρόπο με τον οποίο κατά την άποψή του βλέπουν οι Σλάβοι το Γένος των Ελλήνων, η οποία αναφορά πρέπει να συζητηθεί.

Οι δηλώσεις:
«Το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. Από εδώ εξακτινώνονται τα ιδεώδη οι αξίες του Γένους μας, οι δόξες του Γένους μας, τα παθήματα και τα μαρτύρια του Γένους μας, η πηγή τους είναι εδώ. Από εδώ διακονούμε την Παγκόσμια Ορθοδοξία, συμβάλουμε στην πανχριστιανική ενότητα, συμβάλουμε στην ειρήνη του σύμπαντος κόσμου. Ο άγιος Σασίμων τον οποίο ευχαριστώ για τα καλά του λόγια έκανε αναφορά εις τα τρέχοντα θέματα που αφορούν εις το Οικουμενικόν μας Πατριαρχείον και εννοούσε ασφαλώς το ουκρανικό εκκλησιαστικό θέμα και είπε ότι το Πατριαρχείο μας αυτή τη στιγμή διέρχεται μία δοκιμασία.

Σε αυτό το σημείο θα μου επιτρέψει να μη συμφωνήσω μαζί του… αυτή τη στιγμή το Πατριαρχείο μας αγωνιζόμενο δια να επιλύσει το ουκρανικόν εκκλησιαστικόν θέμα, προβάλει τα προνόμια που έχει και τα δικαιώματα που έχει από τους Κανόνας των Οικουμενικών Συνόδων και αυτοί οι Κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων και μάλιστα της Χαλκηδόνος της Δ΄ Οικουμενικής που δίνει τα συγκεκριμένα προνόμια εκκλήτου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, αυτοί οι κανόνες είναι δεσμευτικοί για όλη την Ορθοδοξία, είτε αρέσει στους αδελφούς μας τους Ρώσους είτε δεν αρέσει, αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσουν τη λύση που θα δώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο διότι δεν έχουν άλλη επιλογή.

Προ ολίγου ο αδελφός άγιος Πριγκιπονήσσων μου έδειξε ένα άρθρο του Αλεξάνδρου Μασαβέτα ο οποίος έζησε εδώ αρκετά χρόνια και ο τίτλος αυτού του άρθρου είναι «το εκκλησιαστικό brexit της Ρωσίας θα αποβεί μπούμερανκ εις βάρος της». (γέλοια) Το είδα και συγκινήθηκα. Το πιστεύω. Όλες οι εξελίξεις επί του θέματος είναι υπέρ ημών. 

Βεβαίως υπάρχουν άρθρα τα οποία θα είναι και καλοπληρωμένα από τους Ρώσους, η μαύρη προπαγάνδα των Ρώσων έχει ως αντικείμενο, ως θύμα αν θέλετε, κατ΄αυτούς, για μας δεν είμαστε θύμα ποτέ, κατ΄αυτούς έχει ως αντικείμενο το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Διότι δεν ανέχονται οι αδελφοί μας οι Σλάβοι το προβάδισμα το οποίον έχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και κατά συνέπεια το γένος μας μέσα στην Παγκόσμια Ορθοδοξία. 

Υπερηφανευόμεθα γιαυτό, σεμνυνόμεθα γιαυτό και προσπαθούμε με καθημερινό αγώνα να κρατήσωμε αυτά τα προνόμια, αυτά τα δίκαια με τα οποία εστεφάνωσε η Πρόνοια του Θεού δια των αποφάσεων των Οικουμενικών Συνόδων, τον πάνσεπτο Οικουμενικό Θρόνο, την Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας…

…περάσαμε αυτά τα εικοσιεπτά χρόνια διακονούντες τη Μητέρα Εκκλησία, το Χριστό και όλα τα ιδανικά και τις αξίες του Γένους μας, τις Παναθρώπινες αξίες τα ιδιαίτερα ιδανικά που έχουμε ως φυλή και ως Γένος και έτσι προχωρούμε στον δρόμο τον πεπρωμένον των Πατέρων μας… 

...προσπάθησα να φανώ δίκαιος… πάντως έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, το είπα και πρόσφατα σε έναν όμιλο προσκυνητών από την Πάτρα και δημοσιεύθηκε στον τύπο και υπήρξε και ένα άρθρο από τις Σέρρες που έλεγε τι είναι η συνείδησις του Πατριάρχου που την έχει ήσυχη, αφού έκανε αυτό… και κάνει… με το ουκρανικόν κλπ. Ο Θεός μας έδωσε δύο αυτιά…  Δόξα τω Θεώ».