Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

ΤΟΤΕ, Η Θεματική Εβδομάδα του Υπ. Παιδείας απασχόλησε την ΔΙΣ! ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ; ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΟΤΙ ΑΥΡΙΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ "ΜΑΘΗΜΑ" ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΜΗΠΩΣ;

ΣΧΟΛΙΟ: Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος [ΑΦΟΥ] έλαβε γνώση [ΤΟΥ] διευκρινιστικού κειμένου από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων περί της Θεματικής Εβδομάδας με τον τίτλο «Σώμα και Ταυτότητα» για το σχολικό έτος 2016-2017... [ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ] να το αποστείλει προς όλες τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος προς ενημέρωσιν των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών! ΕΩΣ ΕΔΩ ΚΑΛΑ!  ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΔΕΛΦΟΙ ΕΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΙ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΛΟΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΜΕΝΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΦΛΩΡΙΝΗΣ; ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΤΟΝ ΠΟΛΥΓΡΑΦΟΤΑΤΟ π. ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΠΡΩΤΟΣΥΓΓΕΛΛΟ (ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΣΥΝ- ΑΓΓΕΛΟ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΟΥ) ΦΛΩΡΙΝΗΣ; ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ, ΜΗΠΩΣ;

                                      

dis-2016

Η Θεματική Εβδομάδα του Υπ. Παιδείας απασχόλησε την ΔΙΣ



Εκ της Ιεράς Συνόδου. 09/02 14:09


Συνήλθε σήμερα, Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017, στην τρίτη Συνεδρία Της για τον μήνα Φεβρουάριο, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 160ής Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη σημερινή Συνεδρία:
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
Ακολούθως, η Τριμελής εξ Αρχιερέων Επιτροπή επί του ζητήματος της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών, η οποία αποτελείται από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες, Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, ενημέρωσε τη Δ.Ι.Σ. για την πορεία των εργασιών της. Η Επιτροπή, έχοντας την εξουσιοδότηση της Ιεράς Συνόδου, συνεχίζει τις εργασίες της μέχρι να καταλήξει στα τελικά συμπεράσματα, τα οποία και θα υποβάλει προς έγκριση στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας.
Επίσης, η Δ.Ι.Σ. ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων και των Συνοδικών Επιτροπών: επί της Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας και Γάμου, Οικογενείας, Προστασίας Παιδιού και Δημογραφικού Προβλήματος, συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με αποσπάσεις Κληρικών στο εξωτερικό και διάφορα τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε γνώση διευκρινιστικού κειμένου από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων περί της Θεματικής Εβδομάδας με τον τίτλο «Σώμα και Ταυτότητα» για το σχολικό έτος 2016-2017 και αποφάσισε να το αποστείλει προς όλες τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος προς ενημέρωσιν των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών.
Το κείμενο αυτό έχει ως εξής:
peth-1
peth-2
peth-3