Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Οργανώνουν εκδήλωση κατά των μεταμοσχεύσεων; ΑΞΙΟΙ!

ΣΧΟΛΙΟ: ΕΝ ΠΡΩΤΟΙΣ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΣ ΑΘΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ 

ΙΑΤΡΩΝ-ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ!!!

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ "ΚΛΕΙΣΤΕΣ" ΜΕ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ DVD ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΣΕ ΧΕΡΙ. ΜΗΠΩΣ;

ΤΡΙΤΟΝ, Η ΠΑΓΙΔΑ ΕΙΝΑΙ -ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ- ΣΤΗ ΦΡΑΣΗ ΑΥΤΗ: "Επικαλούνται την Εκκλησία οι διοργανωτές"! Γνωρίζεις γιατί;

Κατερίνη: Οργανώνουν εκδήλωση κατά των μεταμοσχεύσεων!

Επικαλούνται την Εκκλησία οι διοργανωτές - Έντονη αντίδραση από τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων
Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο καθηγητής Ιωάννης Φούζας στον διοργανωτή εκδήλωσης στην Κατερίνη για τον «Εγκεφαλικό Θάνατο και Μεταμόσχευση Οργάνων» με ομιλητή συνταξιούχο καθηγητή πυρηνικής ιατρικής!
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων - διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων ΑΠΘ και επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκρατείου Γ.Ν.Θ. -αφού ενημέρωσε το Εθνικό Κέντρο Μεταμοσχεύσεων στην Αθήνα- εξέφρασε εγγράφως την αντίθεση του σε όσους «χωρίς καμία αρμοδιότητα ή εξειδικευμένη γνώση, εκφράζονται εναντίον της ιδέας της Μεταμόσχευσης Οργάνων, αμφισβητώντας την έννοια του Εγκεφαλικού Θανάτου, χωρίς την οποία δεν υπάρχει η δυνατότητα μεταμόσχευσης από εγκεφαλικά νεκρούς δότες»!
Ο καθηγητής Ι. Φούζας προσθέτει ότι τέτοιοι ισχυρισμοί «με ψευδοεπιστημονικό τρόπο ανατρέπουν γνώσεις αποδεκτές από τις ειδικότητες της Νευρολογίας και της Εντατικής Θεραπείας όλων των χωρών του κόσμου». Στην επιστολή επισημαίνεται ότι «έχουν αντικρουσθεί, επανειλημμένα, από εξειδικευμένους επιστήμονες, αλλά παρουσιάζονται σε ευρύ κοινό το οποίο δεν μπορεί να αντιληφθεί το ψεύδος. Το μέγιστο πρόβλημα είναι ότι ο συγκεκριμένος χαρακτηρίζει ανήθικες τις μεταμοσχεύσεις και όσους εμπλέκονται σε αυτές εγκληματίες»!
"Κακώς επικαλούνται την Εκκλησία της Ελλάδος η οποία έχει εκφραστεί επισήμως με αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου υπέρ των μεταμοσχεύσεων" αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Φούζας  και διαμαρτύρεται έντονα στον φορέα που διοργανώνει την ομιλία η οποία έχει προγραμματιστεί σε λίγες ημέρες «για το βήμα που δίνει στην διατύπωση αστήρικτων απόψεων εναντίον της δωρεάς οργάνων και των μεταμοσχεύσεων, ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία θέση της ΕΕ και δεκάδες ασθενείς πεθαίνουν κάθε χρόνο περιμένοντας ένα μόσχευμα"."Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει, εμμονικά, για την επιβίωση τους" καταλήγει στην επιστολή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων.
Μ.Α.Κ.