Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Απόστολος Σαραντίδης, Ο θάνατος ΔΕΝ έχει ιδεολογία. Κατά συνέπεια, η αντίσταση γίνεται υπερασπιζόμενοι ατομικά τη βιολογική ζωή.


Μια διαφορετική άποψη και μία πρόταση.









Απόστολος Σαραντίδης

Όταν πριν από δύο χρόνια ξεκίνησαν την υγειονομική προσβολή του κόσμου, οι ψυλλιασμένοι και λίγο ψαγμένοι, πριν ακόμη αρχίσει το ιστορικό, περιμέναμε κάτι ισχυρό και δυνατό, ει δυνατόν και προφητικό, να ταράξει τα ύδατα και να δώσει ποθητή λύση στα χρόνια προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Οι περισσότεροι έβλεπαν θερμό επεισόδιο εξ Ανατολών. Ήμασταν εξ αυτών που δεν είχαμε την ίδια άποψη. Για την ώρα, επιβεβαιωνόμαστε. Το πραγματικό πρόβλημα το ενέδειξε η Απογραφή.

Σημειωτέον ότι στην Ελλάδα Απογραφή ανά δεκαετία γίνεται περίπου ως θεσμός στατιστικός και απαραίτητος προς εξαγωγή συμπερασμάτων, κυρίως οικονομικών δεικτών αλλ’ ουδείς δημοσιογραφίσκος ανέδειξε πως σε προηγμένα κράτη της πεφωτισμένης Δύσεως το ουσιαστικό Απογραφή είναι άγνωστο και ουδέποτε γίνεται, απλά διότι όλες οι υπηρεσίες έχουν ηλεκτρονική διασύνδεση και τροφοδοτούν αυτόματα την κεντρική μηχανή με πληροφορίες, πράγμα που η ΕΛΣΤΑΤ αδυνατεί να κάνει λόγω του κωλύματος των προσωπικών δεδομένων και όχι μόνο. Στη Δύση τα προσωπικά δεδομένα είναι τόσο αναβαθμισμένα, σε σημείο να αναρωτιέται κανείς πώς η δεξιά χείρα δίνει στην αριστερά χωρίς να το βλέπει αλλά το βλέπουν όλοι οι κρατιστές του συστήματος.

Δεν έγινε λοιπόν κάτι από όσα περιμέναμε και μας ήρθε αυτό που ούτε καν φανταζόμασταν. Κάποιοι φωτισμένοι αγιασμένοι και νυν κεκοιμημένοι περιέγραψαν σε ανύποπτο χρόνο με λεπτομέρειες την επερχόμενη εκστρατεία αλλά αγρόν ηγοράζαμεν. Κρίμα διότι για όποιον έβλεπε τότε και δεν κοίταζε απλά, η μελλοντολογία ήταν παρόν ευδιάκριτο. Η συντελεσθείσα Απογραφή και πάλι δεν ταρακούνησε. Ελάχιστοι διακρίνουν τι περιμένει τη χώρα. Και είναι ηλίου φαεινότερο η αντικατάσταση του πληθυσμού με μασονικά κεφάλαια. Ιδού το μέγα πρόβλημα. Τα λεγόμενα εμβόλια έπονται, ως εργαλεία. Για όποιον πάλι,  βλέπει.

Να δει όμως τι; Η σύσταση του σκευάσματος επτασφράγιστο μυστικό για δεκαετίες ακόμη. Ακαταδίωκτα. Το προϊόν τεχνητό, αποψυγμένο και ληγμένο. Αυτό το παραδέχτηκαν. Οι υπερψυγειοκαταψύκτες των – 80 βαθμών, αναζητούνται. Συνταγολόγιο απόν. Μπισκοτάκι ληγμένο χωρίς αναγραφόμενα συστατικά η κυρά Κατίνα κι ο μπαρμπα – Γιώργος ούτε που θα το άγγιζαν. Το άλλο όμως σπεύδουν να το κάνουν. Όχι όλοι. Η αλλαγή του ορισμού του εμβολιασμού στον Π.Ο.Υ.; Από «εμβολιασμός είναι η εισαγωγή ενός εμβολίου στο σώμα με σκοπό την πρόκληση ανοσίας σε μια συγκεκριμένη ασθένεια», έγινε «εισαγωγή ενός εμβολίου με σκοπό την προστασία από μια συγκεκριμένη ασθένεια». Και «εμβόλιο είναι η ουσία πλέον που δεν ενισχύει αλλά διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα». Μα δεν τους πληροφόρησε κανείς. Και οι παραπάνω σεβαστοί μπαρμπάδες δεν έχουν τις ικανότητες και δυνατότητες για πρόσβαση σε διαδίκτυο.

Όσοι αντιληφθούν τι παίζεται στα ΜΜΕ, προσφεύγουν εκεί που πάντοτε ο Έλληνας ιστορικά κατέφευγε στα δύσκολα: Στην Εκκλησία. Και εκεί γίνεται η πανωλεθρία για όσους δεν κατηχήθηκαν ορθά δηλαδή ορθόδοξα, να διακρίνουν εκκλησιαστική διοίκηση και Εκκλησία ως την διαχρονική συμφωνία των Αγίων Πατέρων. Ούτε καν των Συνόδων. Προηγήθηκε το αιρετικό Κολυμπάρι. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της βιοηθικής της Εκκλησίας να γνωματεύει επίσημα φωτοτυπικά με τα επιχειρήματα του Βατικανού και όσοι δημόσια τον διαψεύδουν με επιχειρήματα, να διώκονται. Ενεργοποιείται δηλαδή ο παπικός μηχανισμός της απροϋπόθετης υπακοής. Κατά συνέπεια, κοπάδι στις χριστιανικές αδελφότητες οι πλανεμένοι που τρέχουν να μπολιαστούν και να υποκλιθούν μασκοφορεμένοι εικονομαχικά στις Εικόνες και στα Άγια Λείψανα! Ο Χριστός που περνά από μπροστά τους ο ίδιος, Σαρκωμένος και Αληθινός, δεν είναι σε θέση να τους κατεβάσει το φίμωτρο από το στόμα. Το αληθές βέβαια είναι ότι δεν Το θέλει, επειδή όταν οικειοθελώς εκούσια παραδίδεσαι δούλος εις το Απόλυτο Όν, κερδίζεις χαριστικά την απόλυτη Ελευθερία. Κανένας δεν τους τόνισε ποτέ ότι στην αληθινή πίστη το νόημα πάει αντίστροφα; Πως όποιος υποτάσσεται δούλος Κυρίου εις την απόλυτη Ελευθερία γίνεται απόλυτα ελεύθερος; Πάραυτα. Σαν τη στιγμιαία Μεταβολή στη στρατιωτική διμοιρία. «Και έσονται οι έσχατοι πρώτοι». Ένας ληστής επάνω στον Σταυρό επέτυχε το απόλυτο στη μεταβολή της ζωής του στο παρά πέντε και εισήλθε Πρώτος των πρώτων. Δεν διδάσκεται όμως.

Επανερχόμενοι στους μασκοφόρους «πιστούς» μπροστά στον Χριστό, ακόμη και στα μικρά παπαδάκια που περιφέρονται μέσα στο Ιερό γύρω από την Αγία Τράπεζα με τις μάσκες ως τα αυτιά, καταδεικνύουν τον Προτεσταντισμό που κυριάρχησε και τώρα εφαρμόζεται. Ότι δηλαδή το τελετουργικό είναι συμβολισμός με σύμβολα ευάλωτα στους ιούς και στα μικρόβια, που πράγματι υπάρχουν και όχι αληθής αποκάλυψη. Τελικά, απιστία ολκής που τώρα διαφάνηκε διά της ευθύνης των Πνευματικών τους. Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Οικτρή η  εικόνα. Ο βασιλιάς τόσον καιρό ήταν γυμνός και τώρα φάνηκε καθαρά ο πισινός του. Καρναβαλάκια και κλόουν ιερωμένοι την ώρα των Ακολουθιών. Ιστορική πρωτιά.

Η θεωρία της ζακέτας έκανε καλή δουλειά και στους τελευταίους ορθολογιστές. Κανένας όμως δεν τους είπε ότι άλλο το αίσθημα του ψύχους και η προστασία του τρούλου και της τοιχοποιίας για τους πιστούς και άλλο η Άκτιστη Θεία Χάρη απέναντι στα δισεκατομμύρια μικρόβια που συνυπάρχουν στο περιβάλλον και στο σώμα μας. Δεν απομένει παρά η ολοκλήρωση της εικονομαχικής αίρεσης και στην πραγματικότητα η επικράτηση του Αρειανισμού στον πραγματικό στόχο που είναι το Άγιο Ποτήριο με την Αγία Λαβίδα και φυσικά το Περιεχόμενο. Διότι αν ένα Άγιο Λείψανο ή μια Αγία Εικόνα δεν ταυτίζεται με το εικονιζόμενο Πρόσωπο στη δεδομένη στιγμή και αφήνει απροστάτευτο τον ταπεινό προσκυνητή, ο στόχος του Διαβόλου είναι Κέντρο. Δύο χιλιάδες χρόνια περίμενε αυτόν τον θρίαμβο και το πέτυχε ιστορικά από το 2020. Αφηγήματα και ιδεολογήματα που καταρρίπτονται ακόμη και με Εκθέσεις μαθητών Δημοτικού είναι απίστευτο πόσα εκστομίστηκαν από ιερατικά χείλη! Αναμένεται αγιογράφηση μασκοφόρων αγίων. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα οι αιρετικοί Οικουμενιστές να το πράξουν. Υβρεολόγιο και εμπαιγμός όσων δεν θέλησαν να βάλουν ξένη ουσία μέσα στο σώμα τους που επίσημη καταγραφή παρενεργειών σκότωσε και σκοτώνει ξαφνικά εκατοντάδες χιλιάδες, τώρα και νέους, και αφήνει αναπήρους εκατομμύρια και ουδείς γνωρίζει τις μακροπρόθεσμες συνέπειες και που επιπλέον δεν προστατεύει αφού όλοι τελικά νοσούν με μια θνησιμότητα της τάξεως του 0,02%, με ψεύτικα νούμερα και τεστ αξιοπιστίας γύρω στο 5% και ιατρικά νοσοκομειακά πρωτόκολλα που σκοτώνουν τους αδυνάμους και με υποκείμενα νοσήματα.

Η επιστημονική κοινότητα διχασμένη και η άλλη άποψη διώκεται. Η άλλη άποψη ξεδιπλώνει τα επιχειρήματα που αποσιωπώνται από τα χρηματισμένα ΜΜΕ και οι πρώτοι αντί να αντικρούουν, βγάζουνε ΚΥΑ. Και ουδείς προβληματίζεται πλην ελαχίστων. Θα επανέλθουμε σε αυτό. Όταν υπάρχει επιστημονική έριδα δεν τίθεται καν θέμα υποχρεωτικότητας αλλά και να ομονοούσε, πέρα από Συνταγματικό και Ενωσιακό Δίκαιο δεν υποχρεούται κανείς να βάλει στο σώμα του πειραματικό σκεύασμα και δη γενετικό διεγέρτη.

Αυτή δυστυχώς είναι η οδυνηρή κατάσταση για ένα δήθεν εμβόλιο που δεν είναι εμβόλιο αλλά ζων τοξικός γενετικός ανοσοδιεγέρτης με αμφίβολα αποτελέσματα, ως όχημα για την επιβολή μιας παγκόσμιας ολοκληρωτικής κυριαρχίας, μείωσης πληθυσμού και ελέγχου πληθυσμών με το σύνθημα «Πάνω απ’ όλα η υγεία». Αν τελικά τους βγει! Εδώ πάει γάντι το «Από δω το εμβόλιο, από κει ο τάφος». Λέξη για τις εννέα λωρίδες της ελληνικής σημαίας! Έστω και σε κοσμικό επίπεδο. Σε υπερβατικό, η Ελευθερία να ταυτίζεται με την υγεία που τελικά αυτή είναι που αργά ή γρήγορα θα καταλήξει στον τάφο, όχι μόνο αστείο να ακούγεται αλλά και γελοίο. Τόσο σοβαρά είναι τα πράγματα και ουδείς ομιλεί. Όχι, ομιλούν πολλά πατριωτικά κόμματα. Θα επανέλθουμε και για αυτό.  

Πέρα από κάθε διαμφισβήτηση, είναι το γεγονός ότι το τοξικό αυτό προϊόν καλλιεργήθηκε πάνω σε κύτταρα οργάνων σειρών σφαγιασμένων ζωντανών εμβρύων εκτρώσεων που έγιναν επί τούτου. Δεν γίνεται διαφορετικά διότι αν ο ιστός δεν είναι ζωντανός δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα. Και για να επιτευχθεί το αναμενόμενο αποτέλεσμα με τη νέα τεχνολογία, οι σειρές με τις οποίες πειραματίστηκαν ήσαν εκατοντάδες με ανάλογες θανατώσεις  εμβρύων στο πειραματικό για την ώρα σκεύασμα. Αυτό,  είναι το αντικειμενικό. Με βάση αυτή την αλήθεια, ο επίσκοπος Πρόεδρος της βιοηθικής της Εκκλησίας ψεύδεται και η ΔΙΣ που υιοθέτησε τα ψεύδη και ενημέρωσε τους πιστούς για…θεραπευτικές διακοπές κύησης με άλλο ένα απαράδεκτο κείμενο Προς τον Λαό,  διαπράττει το ποινικό αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων αλλά και κατά της πίστεως. Αδίκημα που επιφέρει άμεση καθαίρεση. Θέλει όμως Σύνοδο. Άρα, τώρα αδύνατο. Και αυτό, διότι έγκαιρα ενημερώθηκε πολλάκις εγγράφως για την αλήθεια.

Συνεπώς αγαπητέ ρασοφόρε, κι εσύ λαϊκέ, αν αυτό δεν είναι κώλυμα, ποιο θα ήταν; Και δεν έχεις καμία δικαιολογία και ελαφρυντικό αν διαβάζεις αυτές τις γραμμές, για να μη βάλεις μετάνοια και δεν τρέξεις όσο κτυπά ακόμη η καρδιά σου να ενημερωθείς ορθά και να πάρεις αυστηρό επιτίμιο από τον Πνευματικό σου. Εκτός αν αποδείξεις ότι έχουμε άδικο. Τότε το επιτίμιο πρέπει δικαίως να επιστρέψει εις ημάς. «Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δ’ αλήθεια». Όσο δεν εγνώριζες, είχες απαλλαγή.

Όσο για τους σφραγισμένους θεολογικά και μπολιασμένους κοσμικά συνανθρώπους, τρεις κατηγορίες διακρίνονται:

α. Όσοι κυρίως μεγάλης ηλικίας δεν έχουν πρόσβαση στην ορθή πληροφόρηση και αρκούνται στην προπαγάνδα της τηλεοράσεως εμπιστευόμενοι τους λεγομένους ειδικούς. Αυτοί πρέπει να έχουν τη συμπάθεια και ανοχή όλων.

β. Όσοι γνωρίζουν αλλά πιεζόμενοι κοινωνικά και εργασιακά υποκύπτουν. Αυτοί έχουν την ανοχή αλλά όχι συμπάθεια διότι βλακωδώς παίζουνε ρωσική ρουλέτα με το σώμα τους. Δεν θα θέλαμε να συνεργαστούμε σε κανέναν τομέα με τέτοια άτομα όσα πτυχία και περγαμηνές κι αν διαθέτουν, ως πρόσωπα ασταθή, ανεύθυνα  και ευμετάβλητα. Σχεδόν άφρονες.

γ. Όσοι ενώ γνωρίζουν, προσέρχονται εκουσίως στο σφράγισμα ενώ δεν πιέζονται. Όχι χάραγμα αλλά πρόδρομος αυτού. Σε αυτούς, ούτε ανοχή ούτε συμπάθεια. Απαράδεκτοι καθ΄όλα.

Επανερχόμενοι στο υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας που είναι η αντικατάστασή της με αμπόλιαστους που όμως δεν νοσούν, δήθεν συμπατριώτες μας αλλόθρησκους εισβολείς, παράνομους και εχθρικούς, φίλους όμως εχθρών μας εκτός συνόρων – όχι όλοι – οι οποίοι διευκολύνονται προς εποικισμό και εγκατάσταση υπό τον μπαμπούλα της πανδημίας του 0,02%, όσοι ξυπνούν, ομιλούν περί επιβολής δικτατορίας με κοινοβουλευτικό μανδύα, οπωσδήποτε όμως λένε, δικτατορίας και τυραννικού καθεστώτος. Ας μας επιτραπεί μια διαφοροποίηση. Μια διαφορετική άποψη η οποία θα καταλήξει σε πρόταση ανάγκης.

Δικτατορία και τυραννία επιβάλλεται με την κρατική ισχύ όταν αυτή διατίθεται από κρατικά όργανα πιστά εις το καθεστώς. Στην προκειμένη περίπτωση και με δεδομένη τη μειοψηφία των αντιδρώντων, ισχύς του καθεστώτος είναι οι ως άνω τρεις κατηγορίες αθροιστικά. Με άλλα και απλά λόγια, τα όποια μέτρα δεν έχουν μόνο την ανοχή της πλειοψηφίας αλλά την παραδοχή και αποδοχή του κρατικού αφηγήματος ως σωτήριο για τον λαό, και τη φυσική συνέπεια της απομόνωσης των «ψεκασμένων» ακόμη και σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ποιος βλέπει ιστορικά δικτατορία του Χίτλερ μέσα στη Γερμανία του Μεσοπολέμου; Δικτατορία και τυραννία ένιωσαν οι υπόλοιποι κατεχόμενοι λαοί διά των όπλων όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Εσωτερικά, εδόξαζαν και επευφημούσαν τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη και σωτήρα. Μέχρι που κατέρρευσε με πάταγο, πάλι όταν επήλθε το πλήρωμα του χρόνου.

Ποτέ σε μια Ελλάδα σημερινή δεν θα τολμούσε η υπάρχουσα εξουσία να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια εάν δεν είχε όχι απλά την ανοχή αλλά την αποδοχή του λαού στις ενέργειές της. Και τώρα, ακόμη την έχει. Εάν και εφόσον αυτή εκπέσει, και εάν έχει την ισχύ που τώρα δεν την έχει να επιβάλλεται, τότε και μόνον τότε θα υπάρξει κανονική δικτατορία, και για όλους ανεξαιρέτως. Και όταν αρχίσει η έλλειψη αγαθών πρώτης ανάγκης και δη τροφίμων. Ο καταλύτης για να καταλάβουν όλοι τι γίνονταν. Μόνο που τότε θα είναι πολύ αργά.  Στον παρόντα χρόνο, οι πολλοί πιστεύουν στο Σύστημα. Είτε λόγω φόβου για τη ζωή τους κυρίως, είτε λόγω συναλλαγής και διαπλοκής με φόντο τις τρεις κατηγορίες. Είτε λόγω βλακείας.

Λύση προτείνεται εν πρώτοις, με δικανικά μέσα και συνταγματικά άρθρα και με ύστατο ταμπούρι το άρθρο 120. Άδικος κόπος διότι η Τρίτη Εξουσία, η δικαστική, βρίσκεται σφιχταγκαλιασμένη και κατευθυνόμενη από την Πρώτη, την Εκτελεστική, η οποία είναι πλήρως πρωθυπουργικά ελεγχόμενη. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και έξω. Η λεγόμενη κρίση του Κοινοβουλευτισμού σε Ευρωπαϊκό επίπεδο που σπουδάζαμε ήδη από τη δεκαετία του ’80. Λέσχες και Στοές σε πρώτο πλάνο πλέον σχεδόν φανερά. Δαιμονικά. Για όποιον πάλι, έχει εκπαιδευτεί να βλέπει. Άλλοι ονειρεύονται επανάσταση και κουμπούρια. Αίμα δηλαδή. Όσο κι αν φοβίζει, αυτή η λύση δίνει άμεσα τη σκυτάλη στο χάος που ίσως και να βγάλει κάτι νέο. Με μια σοβαρή παράμετρο όμως: Επαναστάσεις ό,τι κι αν πρέσβευαν, δίχως στρατηγική που δεν είχαν ηγέτη να τον ακολουθεί ο λαός, κατεπνίγησαν. Τρίτη εφικτή, λένε, πρόταση, η είσοδος πατριωτικών κομματικών σχηματισμών στη Βουλή διά των εκλογών. Εδώ δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε, «ο ορισμός της ελληνικής διαίρεσης». Πανάρχαιο το…σπορ. Στη Δεύτερη εξουσία δηλαδή, την Κοινοβουλευτική, η οποία συνταγματικά, νόμιμα βρίσκεται υπό την κηδεμονία του όποιου Πρωθυπουργού και μόνο. Οι βουλευτές ψηφίζουν μηχανικά την πρωθυπουργική κάθε φορά πρόταση με αντίτιμο παχυλότατη βουλευτική αποζημίωση. Υπουργικό Συμβούλιο τύποις συνεδριάζει. Επαναλαμβάνουμε, ότι αυτό είναι φαινόμενο πανευρωπαϊκό. Η ΕΕ αδύναμη επειδή ακριβώς δεν είναι ένωση, ελλείψει κεντρικής ισχύος. Και όταν λέμε ισχύ ομιλούμε κυρίως για στρατό. Ούτε με τη διαίρεση που επικρατεί μπορούν να πετύχουν τον στόχο αλλά και να επετύγχαναν, με μονοψήφιο αριθμό βουλευτών απολύτως τίποτα δεν γίνεται σε ένα σύστημα αδηφάγο. Ούτε το επίθετο «πατριωτικό», επί της ουσίας λέει κάτι. Επικαλούνται ως προσδιορισμό τους το αυτονόητο. Σαν τα υπόλοιπα κόμματα να μην είναι πατριωτικά. Μα και αν είναι έτσι, πρέπει να βρεθούν όλα εκτός νόμου εξ ορισμού, και ποιος θα το κάνει. Συνεπώς, θα τολμήσουμε μία πρόταση:

Το Σύστημα, όποιο κι αν είναι, γνωρίζουμε όσοι γνωρίζουμε, ότι για να περάσει ό,τι θέλει να περάσει στη  Νέα Εποχή και να επιτύχει την Μεγάλη Επανεκκίνηση που πρεσβεύει – πάντα για το καλό μας! – χρησιμοποιεί τώρα ως όχημα ελέγχου σε πρώτη φάση αυτό που ονοματίζουν «σωτήριο εμβόλιο mrna». Πέρα από θεολογικές ενστάσεις, το χημικό αυτό πειραματικό προϊόν επίσημα σκοτώνει χιλιάδες λόγω παρενεργειών οι οποίες υποτίθεται πως καταγράφονται με την αιτιολόγηση πως αν δεν γίνονταν, τα θύματα εξαιτίας covid θα ήσαν πολλαπλάσια, όσο αν και αυτό πλέον έχει καταρρεύσει. Ο αντίλογος,  αυτό ακόμη ισχυρίζεται. Και αυτά, βραχυπρόθεσμα. Σε βάθος χρόνου ΔΕΝ υπάρχουν μελέτες, λόγω χρόνου. Για την οικονομία της κουβέντας, ας πούμε «Δεκτόν». Υποχρεωτικά όμως,  σεις πλειοψηφία των πολιτών που εμπιστεύεστε αυτούς, δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό αυτό από μια μειοψηφία που ΔΕΝ θέλει να ρισκάρει και αυτή τη στιγμή εκβιάζεται να προσέλθει οικειοθελώς!, αναλαμβάνοντας όμως ατομική ευθύνη. Συνταγογράφηση, ανάλυση της ουσίας, φυλλάδιο οδηγιών και παρενεργειών, νεκροψία, ανάληψη ευθύνης από τρίτους, ΔΕΝ επιτρέπονται. Εν ολίγοις, είναι λάθος αυτό που ακούγεται από μερίδα της μειοψηφίας, ότι αρνούνται να τσιμπηθούν λόγω ιδεολογίας και η αντίρρησή τους να περιορίζεται μόνο στον τομέα της υποχρεωτικότητας. Ο θάνατος ΔΕΝ έχει ιδεολογία. Κατά συνέπεια, η αντίσταση γίνεται υπερασπιζόμενοι ατομικά τη βιολογική ζωή.Ακόμη και ένας αδιάφορος θεολογικά, ένας υλιστής, ένας άθεος, ενστικτωδώς αυτό θα κάνει. Η συνεκτική ουσία αυτών είναι η Επιβίωση. Όχι θεωρητικά πλέον αλλά στην πράξη και επί της ουσίας. Αντικειμενικά.

Αν θα υπήρχε λοιπόν κάποιο νόημα σε αυτή τη φάση, θα ήταν προσωρινά και υπό τις ειδικές παρούσες συνθήκες, η απομάκρυνση όλων των διαφορών που ουσιαστικά μπροστά στον τάφο πρακτικά μηδενίζονται και η Πολιτική Ένωση σε αυτό που τώρα και μόνο τώρα, συμμαχικά ενώνει: η άρνηση στο συγκεκριμένο σκεύασμα. Κατόπιν, η είσοδος σε ό,τι έχει απομείνει σε αυτό που λέγεται Βουλή, με αρχηγό κάποιον που δεν είναι και απαραίτητο να είναι ηγέτης. Μέχρι να εκλείψει η πιθανή πραγματικότητα της απειλής της ζωής αυτών των ανθρώπων. Μετά, «ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του» και ο Θεός βοηθός αν και μέσα από τέτοιες διεργασίες προκύπτουν ζυμώσεις που φέρνουν νέο αέρα. Όσοι βιαστούν να γελάσουν, απλά ας σκεφτούν για μια φορά έστω, στεγνά ορθολογικά.

https://tasthyras.wordpress.com/2022/01/11/%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ac%cf%80%ce%bf%cf%88%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%af%ce%b1-%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7/