Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ Ε. ΜΙΧΑΗΛ , «Κόσμος κ’ Εκκλησία, χτες & σήμερα» ( Πως όμως θ’ απαλλαγούμε από τους ανάξιους και επικίνδυνους πρεσβυτέρους και επισκόπους;

 



«Κόσμος κ’ Εκκλησία, χτες & σήμερα»

 

ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ Ε. ΜΙΧΑΗΛ

 

«Και γυνή ( χώρα) ν εδες στίν πόλις μεγάλη χουσα βασιλειαν (κυριαρχία) επί τν βασιλέων (κυβερνήσεων) τς γης» Αποκ. ΙΖ 18. (Η.Π.Α.)

Ξεχάστε τις Η.Π.Α. ως ενιαίο έθνος και ενωμένη αγορά. Σ’ αυτό το συμπέρασμα έχει καταλήξει το 1997 ο Mc Donalds. Σήμερα, έγραφε, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να λαμβάνονται αποφάσεις από την Washington που αφορούν τις άλλες μητροπολιτικές περιφέρειες. Αντίθετα μάλιστα, αναπτύσσεται ένα αποκεντρωμένο μοντέλο διοίκησης και οικονομίας. Η προσκόλληση και η ιδέα ενός έθνους-κράτους είναι αφελής και επικίνδυνη φιλοδοξία. (Και να ξεραν τι τους περιμένει).

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως με το τέλος των Η.Π.Α. θ’ ανοίξει ο δρόμος της Ε.Ε. ώστε αυτή να δημιουργήσει έναν επίγειο παράδεισο των λαών, αγνοώντας ότι η Ε.Ε. είναι η έβδομη κοσμοκρατορία που θα φέρει χειρότερα δεινά από τις Η.Π.Α. Η Ε.Ε. που σύντομα με το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία και των άλλων πολεμικών συγκρούσεων (κατά τα συμφέροντα των Η.Π.Α), θα γίνει η ένωσις των εθνών της Ανατολής και Δύσης, και το κέντρο των αποφάσεων θ’ αλλάξει έδρα και θα μεταφερθεί στα Ιεροσόλυμα, αφού και το Ισραήλ θα εισέλθει στην παγκόσμια Ένωση. Αυτή η Ένωσις θα έχει τα χαρακτηριστικά μιας πολιτικής, μιας οικονομίας, μιας πανθρησκείας με τα χαρακτηριστικά της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ώστε η ένωσις των αιρετικών και λοιπών άλλων θρησκειών με την Ορθόδοξη Εκκλησία να γίνει αποδεκτή απ’ όλους. Ήδη, τόσο στην Κρήτη όσο και σε άλλες εκκλησίες, μετά των δήθεν Ορθοδόξων, επιτυγχάνουν οι Ορθόδοξοι να τις συνηθίζουν και να μην τους φαίνονται παράξενες. Αυτό να μη μας παραξενεύει, διότι δια της Αγαπολογίας και δίχως την Αλήθεια, που είναι απάτη, έχουν πετύχει πολλοί ν’ ασπάζονται την Ένωση των Εκκλησιών και λοιπών θρησκειών σε μια παγκόσμια θρησκεία ως δήθεν όφελος των ανθρώπων και ειρήνευση των λαών.

Οι πολιτικοί δούλοι προσκείμενοι στο μικρό και μεγάλο κεφάλαιο που το σιωνιστικό οφιτικό (σατανικό) κίνημα τους έχει επάρχους των κρατών και αρχιτελώνες, να παίρνουν τα χρήματα των ανθρώπων για λογαριασμό των ξένων, ήτοι των εχθρών της κάθε πατρίδος, έχουν πετύχει ως τώρα τον σκοπό τους που δεν είναι άλλος, από την τελευταία παγκόσμια δικτατορία, την οποία θα παραδώσουν στον τελευταίο Αντικείμενο – Ψευδοπροφήτη (Β’ προς Θεσσαλονικείς) που μάλλον ως πατριάρχης των Ορθοδόξων θα εμφανιστεί (σαν κάτι Ελπιδοφόρους, Γαβριλήδες, και λοιπούς έχοντας σχήμα Ορθοδόξου) ν καιρ στα Ιεροσόλυμα. Από αυτούς δύσκολα θ’ απαλλαγούμε. Πως όμως θ’ απαλλαγούμε από τους ανάξιους και επικίνδυνους πρεσβυτέρους και επισκόπους;

 Οι επίσκοποι και οι λεγόμενοι κοσμοκαλόγεροι (αρχιμανδρίτες) άρχισαν ήδη έναν αγώνα φθοράς στην Εκκλησία. Υπάρχουν πολλοί εξ’ αυτών που σκοπίμως γράφουν εδώ και καιρό στα παλαιά τους υποδήματα την Αγία Γραφή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εμείς ακούμε τι λέγει ο λαός και η Αγία Γραφή δεν δημιούργησε την Εκκλησία, αλλά ο λαός. Αυτό σημαίνει, έλα παππού να σου δείξω τα χωράφια σου. Από την περίοδο ακόμη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, όπου οι μοναχοί παπάδες και καλόγεροι είχαν γίνει κράτος ν κράτει, και ήτο κατά το πλείστον λατινόφρονες, και παρ’ ότι οι τοπικές και οι Οικονομικές Σύνοδοι αποσαφήνισαν τα δόγματα με βάση την Αγ. Γραφή, και ως άλλοι Ιουδαίοι στηριζόντουσαν στις παραδόσεις των ανθρώπων που ήτο ειδωλολατρικές με επί χρίσμα χριστιανικό, ώστε να τα έχουν καλά και με αυτούς που τους σφάζανε.

Έτσι λοιπόν και σήμερα, βλέπουμε με βάση τις παραδόσεις να γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι, το Νομοδότη της Καινής Διαθήκης, τον Απόστολο Παύλο, που αυτός και οι μαθητές του χειροτονούσαν μεσήλικες επισκόπους και διακόνους, άνδρες παντρεμένους 40 ετών και ποτέ ανύπαντρους. Αυτοί οι σημερινοί, έχουν κάνει την Εκκλησία λέσχη ανύπαντρων (αρχιμανδρίτες) που στο τέλος οι παντρεμένοι κληρικοί θ’ αποτελούν μέγα παρελθόν. Θέλεις νεαρέ μου, να γίνεις παπάς; Καλώς.. ανύπαντρος καλύτερα, αλλά όχι στις πόλεις.. αλλά στις μάντρες! Άκου όμως, τι λέγει ο μέγας οδοιπόρος περί γάμου «τίμιος γάμος ν πασι και κοίτη μίαντος». (Εβρ. Ιγ’4). Καλή η παρθενία ν Χριστ, αλλά εάν δεν καλέσει το γιο Πνεύμα, τότε η απουσία της γυναικός από τον άνδρα, οδηγεί στην σαρκολατρεία, πορνεία και μοιχεία και προπαντός στην ανωμαλία (βλ. παπική εκκλησία, των αγάμων κληρικών). Η πορνεία και η μοιχεία είναι αμαρτία κατά φύση, η ανωμαλία όμως, είναι όχι απλώς αμαρτία, αλλά βδέλυγμα για τον Κύριο, είναι παρά φύση. Ας προσέξουν μη γίνουν Σοδομίτες και Γομορρίτες κατά την παπική εκκλησία. Ο Χριστιανός που διαβάζει την παγκόσμια ιστορία, που δεν είναι άλλη παρά μόνο η Αγ. Γραφή, γνωρίζει πως ο Κύριος, δυο φορές μας προειδοποίησε, την πρώτη, την εποχή του Νώε και τη δεύτερη, επί Σοδόμων και Γομόρρας, τρίτη δεν θα υπάρξει, είναι το τέλος.

Σημείωσις.

Ρωτήστε 100 ανθρώπους, θέλετε οι παπάδες και οι επίσκοποι να είναι παντρεμένοι και άνω των 40 ετών ή νεαρά παρθενόπουλα; (αν είναι!) και εξ’ αυτών αρχιμανδρίτες και επισκόπους. Οι απαντήσεις στο 90% θα είναι παντρεμένους και άνω των 40 ετών. Ρωτήστε τον λαό.. και τις γυναίκες, που πιστεύουν από φόβο, μη τις ρωτάτε. Αυτές δυστυχώς, κάνουν ό,τι τις πούνε οι παπάδες, η φοβισμένη πίστις είναι απιστία, γι’ αυτό και φοβούνται. Φοβούνται περισσότερο τον παπά και τον μεγαλοπαπά, τον δεσπότη τους, παρά τον Κύριο.

Πτολεμαΐδα

10/02/2024