Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

ΣΥΝΟΔΙΚΕΣ «ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΣΘΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ

 


ΣΥΝΟΔΙΚΕΣ «ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΣΘΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ

Θέμα: Το δικαίωμα των παιδιών του Τριαδικού Θεού να έχουν «πατρική» και «μητρική» παρουσία και φροντίδα

«Εγώ, ο Ιωάννης, ομολογώ και διαβεβαιώνω καθένα, που ακούει τα λόγια των προφητειών του βιβλίου τούτου, ότι εάν κανείς προσθέση εις αυτά, θα προσθέση ο Θεός επάνω εις αυτόν τας πληγάς και τας τιμωρίας, που είναι γραμμένες στο βιβλίον τούτο.

Και εάν κανείς αφαιρέση από τα προφητικά λόγια του βιβλίου, θα αφαιρέση ο Θεός την μερίδα και την συμμετοχήν του από το δένδρον της αιωνίου ζωής και από την αγίανπόλιν, που είναι γραμμένα στο βιβλίον αυτό.» (Αποκ. 22,18-19)

 

Εξετάζοντας το ανακοινωθέν [1] της ιεράς ημών Συνόδου «για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών», πρέπει εν πρώτοις να προβληματιστούμε σχετικά με το ‘’Ποιος είναι ο παραλήπτης αυτής της ανακοίνωσης’’…

Μήπως η ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποτελεί κάποιο κόμμα της Βουλής των Ελλήνων και μέσω των ανακοινώσεων της αποσκοπεί στην άνοδο των ποσοστών της, στην αύξηση των ψηφοφόρων της, στην κατάκτηση της κυβερνητικής εξουσίας, ώστε να εξουσιάζει επάνω σ’ όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως από «τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία»;…

Ο δεύτερος προβληματισμός, ως άλλη όψη του πρώτου - έχει να κάνει με τη φράση: «Αντίθετη στο νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών είναι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίασή της.»[2].

Αλήθεια, όταν η στάση της Εκκλησίας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και των Αγίων Του είναι αντίθετη με το «σεξουαλικό ζευγάρωμα» δύο ανθρώπων, εννοείται του ιδίου φύλου (άνδρας με άνδρα και γυναίκα με γυναίκα), πώς τότε είναι δυνατόν η ιερά ημών Σύνοδος (που απευθύνεται προς τα πιστά μέλη της Εκκλησίας της Ελλάδος)  όχι μόνο να μην καταδικάζει ακόμη κι αυτήν την «σεξουαλική συμβίωση» των ομοφυλοφίλων, αλλά να καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση ογδόντα και πλέον Αρχιερείς, μα κι αυτό το Άγιο Πνεύμα,με μοναδικό θέμα της «την εξαγγελθείσα νομοθέτηση γάμου και «τεκνοθεσίας» υπέρ ζευγαριών του ιδίου φύλου»;

Αλήθεια, πού αποσκοπεί η «ανακοίνωση» αυτή; Μήπως στην ενημέρωση του πιστού λαού σχετικά με το σύγχρονο κατάντημα αυτών που «μετήλλαξαν την λήθειαν τοΘεοῦ ἐν τψεύδει και σεβάσθησαν και λάτρευσαν τ κτίσει παρά τον κτίσαντα…», και ότι π.χ. «Μέσα στό βαθύ ψυχικό κόσμο τν μοφυλοφίλων πραγματοποιεται μία ατονόμηση, τομική, γωιστική πιλογή κατά τς ληθείας τοΘεομέ προτίμηση το ψεδος. Γι’ αυτό καί τρόπος με τον ποο πιδεικνύουν καί διαφημίζουν τή «διαφορετικότητά» τους εναι πολύ προκλητικός. λαζονική συμπεριφορά, ναιδής μφάνιση στά κανάλια, νακρίβειες καί ψεύδη προς ξάπλωση τοδαιμονικο τρόπου τς ζως τους.» [3] (+Αρχιμ. Σαράντη Σαράντου)…

Για ποιον λόγο λοιπόν η Εκκλησία της Ελλάδος να πάρει Συνοδική θέση για τη«νομοθέτηση γάμου και «τεκνοθεσίας» υπέρ ζευγαριών του ιδίου φύλου», όταν η αρχαία θέση της μίας, αγίας και αποστολικής Εκκλησίας μας (για την σεξουαλική σχέση ατόμων του ιδίου φύλου) είναι γνωστή τοις πάσι –εντός και εκτός της Βουλής των Ελλήνων;

Μήπως ο λαός του Θεού δεν γνωρίζει την κρίση - δίκαιη απόφαση του Θεού για όλους τους «ακάθαρτους»; «Και δεν θα εισέλθη ποτέ εις αυτήν τίποτε το ακάθαρτον· δεν θα εισέλθη εκείνος που έπραξε βδελυράς πράξεις ή ό,τι άλλο υπαγορεύει το ψεύδος της πλάνης και της αμαρτίας. Εις αυτήν θα εισέλθουν μόνον όσοι είναι γραμμένοι στο βιβλίον της ζωής του Αρνίου» (Αποκ. 21,27).

Μήπως ο λαός του Θεού δεν γνωρίζει την κρίση - δίκαιη απόφαση του Θεού για όλους τους ακαθάρτους - πόρνους; «Εις δε τους δειλούς, που υπεδουλώθησαν στον αντίχριστον και την αμαρτίαν, και στους απίστους και στους βδελυρούς και ακαθάρτους δια την αποκρουστικήν φαυλότητα των, και στους φονείς και τους πόρνους και τους μάγους και τους ειδωλολάτρας και εις όλους, που υπεδουλώθησαν θεληματικά στο ψεύδος και την κακίαν, επιφυλάσσεται αιώνιος τόπος καταδίκης των μέσα εις την λίμνην, που καίεται ακατάπαυστα με φωτιά και θειάφι. Και αυτός είναι ο δεύτερος θάνατος”, (ο οριστικός δηλαδή και αμετάκλητος χωρισμός των από τον Θεόν και η αιωνία των καταδίκη εις την κόλασιν)» (Αποκ. 21,8).              .

Μήπως ο λαός του Θεού δεν γνωρίζει τον λόγο του αποστόλου Ιούδα δια τους ασεβείς και πόρνους - ομοφυλόφιλους των Σοδόμων και της Γομόρας, ότι δηλαδή θα κριθούν και θα κατακριθούν ως πόρνοι (ενν. οι ομοφυλόφιλοι): «Όπως επίσης τα Σόδομα και τα Γόμορα και αι ολόγυρά των πόλεις, αι οποίαι κατά τρόπον όμοιον με τους ασεβείς, περί των οποίων έγραψα παρά πάνω, παρεδόθησαν, εις την πορνείαν και έτρεξαν προς παρά φύσιν ασελγείας εις άλλα σώματα και διεφθάρησαν και εβεβηλώθησαν, είναι ενώπιόν μας παράδειγμα διεστραμμένων ανθρώπων, που ετιμωρήθησαν με το καταστρεπτικόν πυρ, που η θεία οργή έστειλεν εξ ουρανού.» (Ιου. 1,7).

Τέλος γνωρίζει περί αρσενοκοιτίας και ιερών Κανόνων ότι «Εάν αρσενοκοιτήση τις τον γαμβρόν του, τέσσερα έτη επιτιμάται, ξηροφαγών μετά την εννάτην, και ποιών καθ’ εκάστην γονυκλισίας διακοσίας.

Εάν τις αρσενοκοιτήση τον αδελφόν του, οκτώ χρόνους επιτιμάται, ξηροφαγών μετά την ενάτην, και ποιών καθ’ εκάστην γονυκλισίας τετρακοσίας.

-ή δε τις αδελφός μικρότερος αρσενοκοιτηθή από τον μεγαλύτερον, χωρίς να αρσενοκοιτήση αυτός, τρεις χρόνους επιτιμάται, ξηροφαγών μετά την θ΄ και ποιών γονυκλισίας εκατόν.» [4]…

Ο τρίτος προβληματισμός έχει να κάνει με το ότι η Εκκλησία της Ελλάδος «τάσσεται κατά του πολιτικού γάμου “ομόφυλων ζευγαριών” για τον πρόσθετο λόγο ότι αυτός οδηγεί αναπόδραστα σε “ομόφυλη γονεϊκότητα” μέσω υιοθεσίας ή παρένθετης κύησης» 2+].

Αδελφοί, ας εξετάσουμε κι αυτόν τον εν Συνόδω «πρόσθετο λόγο» της ανακοινώσεως που καταλήγει στην «παρένθετη κύηση». Ας δούμε και ας ακούσουμε τι περίπου αφαίρεσαν οι άγιοι Συνοδικοί μας…

1.     Ο Αυνάν, η «κακή πράξη» και η τιμωρία του

«Μετά τον θάνατον του Ηρ είπεν ο Ιούδας στον υιόν του τον Αυνάν· “πάρε ως σύζυγον την χήραν του αδελφού σου, την Θάμαρ, ελθέ εις συνάφειαν με αυτήν και απόκτησε τέκνον δια τον αδελφόν σου, ο οποίος απέθανεν άτεκνος”.Ο Αυνάν, γνωρίζων πολύ καλά ότι το τέκνον, που θα εγεννάτο από την συνάφειάν του προς την γυναίκα του αδελφού του, δεν θα ήτο ιδικόν του, όταν ήρχετο εις συνάφειαν προς αυτήν, άφηνε το σπέρμα του να χύνεται εις την γην, δια να μη δώση τέκνον στον άτεκνον αδελφόν του. Το γεγονός αυτό εφάνη στον Θεόν πολύ κακόν, ο δε Θεός εθανάτωσε τον Αυνάν δια την κακήν αυτήν πράξιν.

2. Αυνανισμός και ιεροί Κανόνες

«Ο παρών Κανών διορίζει ότι όποιος κάμη μαλακίαν, τεσσαράκοντα ημέρας να μη μεταλαμβάνη, απερνώνταςαυτάς με ξηροφαγίαν, ήτοι με ψωμί μόνον και νερόν, και κάμνωντας καθ’ ημέραν μετανοίας εκατόν.

-Η μαλακία είναι η κοινή και ψοχόλεθρος πανούκλα οπού φθείρει και απολλύει τους περισσοτέρους ανθρώπους του κόσμου, και μάλιστα τους αθλίους νέους, κατά της οποίας όσα και αν ειπή τινας, έχωνταςς κοπόν να εκριζώση από τον κόσμον τοιούτον φοβερόν και θεομίσητον κακόν, ποτέ δεν ήθελαν νομισθούν μάταια και περιττά.

-Καθώς όλοι κοινώς λέγουσιν, οι τε παλαιοί και νεώτεροι ιατροί, οι μαλακοί είναι άθλιοι και ελεεινοί, διατί: κιτρινίζουσι, αδυνατεί ο στόμαχός των και να χωνεύσουν δεν ημπορούν,  ασθενεί η όρασις των οφθαλμών τους, χάνουσι την φωνήν, χάνουσι την ευφυΐαν και οξύτητα του νοός, χάνουσι την μνήμην, χάνουσι τον ύπνον, με κάποια ταραχώδη ενύπνια, τρέμει το σώμα των, χάνουσινόλην την ανδρείαν του σώματος και της ψυχής και γίνονται άνανδροι ωσάν γυναίκες, ακολουθεί εις αυτούς η αποπληξία, ήτοι ο ταμπλάς, ακολουθεί εις αυτούς συχνάκις η καθ’ ύπνους ρεύσις, πολλάκις δε και όταν είναι έξυπνοι διά το πολύ άνοιγμα των σπερματικών τους πόρων, και τέλος πάντων γηράσκουσινογλίγωρα και αποθνήσκουσι κακώς.

-Είναι αφρονέστατοι εκείνοι οπού διά της μαλακίας και πορνείας χάνουσι το σπέρμα των, το οποίον είναι το βάλσαμον και η δύναμις, και το πλέον πολύτιμον υγρόν του σώματός των, τόσον αναγκαίον εις την ζωήν και σύστασιν του σώματος... Λοιπόν, ω νέοι αδελφοί μου, φυλάττεσθε, δι’ αγάπην Θεού, να μη πέσετε εις τοιούτον θεοκατάρατον, διαβολικόν και θεομίσητον αμάρτημα. Φοβηθήτέ το ωσάν πανούκλαν και φθοράν του ανθρωπίνου γένους και μισήσετέ το.» [4+].

3. «Τράπεζα σπέρματος - Εξωσωματική γονιμοποίηση με σπέρμα δότη»

Τότε, ο Αυνάν «άφηνε το σπέρμα του να χύνεται εις την γην»… Και που φτάσαμε σήμερα…

‘’Σήμεραη εξωσωματική με σπέρμα δότη δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν παιδί τα ζευγάρια όπου ο άνδρας δεν έχει σπέρμα ή έχει ολιγοσπερμία ή σπέρμα κακής ποιότητας ή έχει κάποιο σοβαρό γενετικό σύνδρομο που θα μπορούσε να κληρονομηθεί από τον πατέρα στα παιδιά…

Σήμερα η εξωσωματική με σπέρμα δότη δίνει τη δυνατότητα (!) να αποκτήσουν παιδί γυναίκες που δεν έχουν σύντροφο

ή σε ομόφυλα ζευγάρια γυναικών να βιώσουν τη χαρά της εγκυμοσύνης και να αποκτήσουν μωρό.’’ [5].

Σύμφωνα πάλι με δημοσιευμένα δελτία,‘’Ιατρικά Κέντρα έχουν εφαρμόσει μέχρι σήμερα με επιτυχία χιλιάδες θεραπείες γονιμότητας, χρησιμοποιώντας σπέρμα δότη. Τα κέντρα αυτά προσφέρουν ‘’μια μεγάλη λίστα επιλογής, που απαρτίζεται από πολύ καλά ελεγμένους δότες μέσω (π.χ.) της Δανέζικης τράπεζας σπέρματος «Cryos International», που φημίζεται για την ασφάλεια και την εγκυρότητά της.’’

Συμπέρασμα.

Αν οι Συνοδικοί μας είχαν σκοπόνα εκριζώσουν από τον κόσμο «τοιούτον φοβερόν και θεομίση τον κακόν», εάν πίστευαν και ανακοίνωναν ότι η εκσπερμάτωση «φθείρει και απολλύει τους περισσοτέρους ανθρώπους του κόσμου», αν έμεναν δηλαδή πιστοί στη διδασκαλία - νομοθεσία των αγίων Πατέρων μας, τότε… σε καμία χριστιανική πολιτεία δεν θα θέτονταν θέμα «Τράπεζας σπερμάτων» ή«Εξωσωματικής γονιμοποίησης με σπέρμα δότη» ή «Παρένθετης μητέρας»* ή για «ομόφυλη γονεϊκότητα» μέσω υιοθεσίας ή παρένθετης κύησης»…Κρίμα!

Αλήθεια, τι νομίζουν οι άγιοι Αρχιερείς μας ότι είναι οι παραλήπτες αυτής της «ανακοίνωσης»;

Επίλογος.

(Ο μέγας κίνδυνος)

«Και ο άγγελος επρόσθεσε· “Μακάριοι είναι εκείνοι, που τηρούν τας εντολάς του Χριστού, δια να έχουν έτσι εξουσίαν από τον Θεόν και δικαίωμα να τρέφωνται από το δένδρον της ζωής και να εισέλθουν ελεύθερα από τας πύλας εις την πόλιν του Θεού, εις την βασιλείαν των ουρανών.»(Αποκ. 22,14)

Αγαπητοί, δύο ή καλύτερα τρεις σύντομοι στίχοι (από τον 118 Ψαλμό) του προφήτη Δαυίδ συνοψίζουν τον μεγάλο κίνδυνο τον οποίο διατρέχει ο λαός του Θεού, αυτή τη φορά από τους «Αρχιερείς» του (ένεκεν των ανακοινώσεών τους «Προς τον λαό»). Δυστυχώς οι αρχιερείς μας έπαψαν να ανακοινώνουν τα «βαρύτερα» του Νόμου, όπως είναι και η Κρίσης (κατά την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού).

© «Σφοδρόν πόθον έχει η ψυχή μου δια να επιθυμή και δια να απολαμβάνει πάντοτε και εις πάντα καιρόν την μελέτη και τήρησιν των εντολών σου, επί τη βάσει των οποίων θα μας κρίνης» (στιχ.20)

© «Επέπληξας και κατέκρινας τους υπερηφάνους οίτινες καταφρονούν και δεν υπακούουν εις τα προστάγματά σου∙ επικατάρατοι είναι από σε όσοι παρεκλίνουν από τας εντολάς σου» (στιχ.21)

© «Από τας εντολάς  τας οποίας η σοφία σου μας ώρισε, και επί τη βάση των οποίων θα μας κρίνης, δεν παρεξέκλινα, διότι ουχί άνθρωπος, αλλά συ ο ίδιος ενομοθέτησας ταύτα εις εμέ» (στιχ.102)

Αδελφοί, ο απόστολος Ιούδας μας προειδοποιεί ότι  «με τρόπον δόλιον και απατηλόν εισεχώρησαν εις την Εκκλησίαν μερικοί άνθρωποι, δια τους οποίους η Γραφή προ πολλού χρόνου είχε προφυτεύσει και ορίσει, ότι θα έπαιρναν επάνω τους αυτήν την φοβερά καταδίκην. Ασεβείς αυτοί, νοθεύουν και διαστρέφουν την δωρεάν και την αλήθειαν, που μας έχει δώσει ο Θεός, ζητούντες με σοφιστικά και πονηρά επιχειρήματα να δικαιολογήσουν την φαυλότητα και ανηθικότητα αυτών (ο νοών νοείτω) και αρνούμενοι τον ένα και μόνον Δεσπότην και Κυριον μας, τον ΙησούνΧριστόν.» (Ιου. 1,4)….  

Και μας προτρέπει: «… να αγωνίζεσθε με δύναμιν και επιμονήν υπέρ της πίστεως, η οποία άπαξ δια παντός έχει παραδοθή στους Χριστιανούς.» (Ιου. 1,3)…

ΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΟΙ «ΘΕΟΛΟΓΟΙ» ΤΟΥ  ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΩΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΤΥΠΟΣ «ΠΑΡΕΝΘΕΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ»…

Άπαγε της βλασφημίας!

Δημήτριος Β. Εμμανουήλ, Ιεροψάλτης

Πτολεμαΐδα 2 Φεβρουαρίου 2024

 

 

[1] https://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/prostolao/54.pdf

[2] https://www.kathimerini.gr/society/562844434/iera-synodos-i-anakoinosi-gia-ton-gamo-omofylon-zeygarion/

[3] https://www.imkifissias.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=592:peri-mofylofilias&catid=108&Itemid=509

[4] http://periplous.gr/ekdoseis-periplous/288

[5] https://www.ivf-embryo.gr/trapeza-spermatos

          «Ως παρένθετη μητέρα ορίζεται η γυναίκα που κυοφορεί βρέφος το οποίο προορίζεται για άτεκνο ζευγάρι που δεν έχει τη δυνατότητα τεκνοποίησης. Αν και δεν υπάρχουν ακόμη επίσημα στοιχεία, εκτιμάται στις αρχές του 2007 ότι οι παρένθετες μητέρες φτάνουν τις 500 κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο.»