Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

''[...]θλίβομαι για την υποταγή των αρχιερέων μας στον οικουμενισμό. Με ταράσσει το γεγονός πως ο Ιουστίνος υπήρξε σχετικά κοντά στον πλάτανο Ιεράρχη Καντιώτη και όμως φαίνεται πως δεν ορθοτομεί τον λόγον της αληθείας...''

Συγκλονιστική επιστολή Ορθόδοξη ομολογία, στη Μητρόπολη Καλαμαριάς



Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Λάβαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την ακόλουθη επιστολή, που αποτελεί αυθόρμητη, ειλικρινή ομολογία για το Ορθόδοξο αισθητήριο του απλού λαού, που αγρυπνά και υπερασπίζεται την πίστη μας. Ο Ιερός Ναός που συνέβη το περιστατικό, το όνομα του κληρικού αλλά και του αποστολέα, βρίσκονται όλα στη διάθεσή μας. Έχει προηγηθεί η σχετική ανάρτησή μας Χριστουγεννιάτικο μήνυμα Οικουμενικού Πατριάρχη: Προστατεύστε τα παιδιά, αποκτά έτσι η παρούσα καταγγελία, ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Χριστός ετέχθη & εις έτη πολλά!
Σήμερα στην Θ.Λειτουργία μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου αναγνώστηκε εόρτιο ευχητήριο μήνυμα από τον Βαρθολομαίο σταλμένο στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς και τις ενορίες αυτής… που αναφερόταν με το πρόσχημα της αγάπης στα παιδιά κλπ,
μέχρι που γίνεται νύξη για τις αποφάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και πως εκείνος μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον πάπα Φραγκίσκο κάνουν οτι μπορούν για τα παιδιά όλου του κόσμου.
Μόλις άκουσα να μιλάει για τον πάπα, μου σηκώθηκε η τρίχα και φώναξα μέσα στον Ιερόν Ναόν, πως αυτά είναι Δούρειος Ίππος της Ουνίας και του οικουμενισμού κ.α.
Ο ιερέας είπε να με βγάλουν έξω από τον Ιερό Ναό να μην ακούγομαι. Ο νεωκόρος κι ο ψάλτης ήρθαν να με συνετίσουν, πως παραλογίζομαι και πως αυτός είναι ένας ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΙ ΕΧΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ.
Δε θέλω να γράψω λεπτομέρειες περισσότερες και να επεκταθώ. Με πλάγιο ύπουλο τρόπο θέλησαν να μας περάσουν την εγκυρότητα της συνόδου της Κρήτης και την ενότητα ως εκκλησίες με τους αντίχριστους παπικούς. Συγκλονίστηκα…
Λυπάμαι βαθιά για την άγνοια μας, που χάβουμε σαν χάνοι (όσοι ακούνε βέβαια εκείνη την στιγμή όσα διαβάζονται), θλίβομαι για την υποταγή των αρχιερέων μας στον οικουμενισμό. Με ταράσσει το γεγονός πως ο Ιουστίνος υπήρξε σχετικά κοντά στον πλάτανο Ιεράρχη Καντιώτη και όμως φαίνεται πως δεν ορθοτομεί τον λόγον της αληθείας.
Μια αμαρτωλή κι ελεεινή είμαι που η μάνα μου ορθοδοξία όμως, δε θέλω να πληγώνεται...
Έκρινα πως ήθελα να σας στο γνωστοποιήσω. Ξεχείλιζε από μέσα μου αυτή η παρόρμηση. Εσείς μπορείτε να κάνετε έρευνα και μακάρι να μπορούσατε να βρείτε αυτό το οικουμενιστικό κήρυγμα που διαβάστηκε σήμερα στις ενορίες και να το στηλιτεύσετε.
Ε.Β.
Υ.Γ. Θα χαρώ ιδιαίτερα είτε εάν δω σχετική ανάρτηση, είτε λάβω κάποιον σχολιασμό σας πάνω σε όσα σας καταθέτω.
Χαίρετε!
Ο Θεός μαζί μας!

ΠΗΓΗ: https://katanixis.blogspot.gr/2016/12/blog-post_677.html