Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Η ΕΥΧΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ.....ΔΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΔΙΑ ΒΙΟΥ! ''[...]Ο Κύριος έδωκεν εις την Εσθήρ την τιμήν της βασιλίσσης, διότι παρέμεινεν δια βίου πιστή εις Αυτόν και τα προστάγματά του...''

[Η ΕΥΧΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ.....ΔΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ]

ΣΕΛ. 3-6

ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ

Η Αγία Εσθήρ ήτο Εβραία, ζούσε εις τα Σούσα της Περσίας, αιχμάλωτη και αυτή, όπως οι Εβραίοι. Είχε μείνει ορφανή από μικρή και ο θείος ης, ο Μαρδοχαίος, είχε ανεδεχθή την όλην φροντίδα της. Εκοσμείτο με πολλάς αρετάς και διέθετε ομού μετά του ψυχικού κάλλους και σωματικόν τοιούτον. Η Εσθήρ εγένετο βασίλισσα της Περσίας συζευχθείσα τον Αρταξέρξην. Διετήρησε την προς τον Θεόν πίστιν και διεφύλαξε τα θεία προστάγματα καθ' όλην την ζωή της. Έζησε την τραγωδία του λαού της και ηξιώθη να σώση τούτον εκ του αφανισμού. Ο πρωθυπουργός της Περσίας Αμάν επέτυχε να υπογράψη ο Βασιλιάς διάταγμα γενικής σφαγής όλων των Εβραίων της χώρας του. Ο Μαρδοχαίος ενημέρωσε την Εσθήρ δια το σατανικόν αυτό σχέδιο του Αμάν κατά των Εβραίων. Εζήτησε δε να εμφανισθή η Εσθήρ ενώπιον  του Βασιλέως και να ζητήση την κατάργησιν αυτού του διατάγματος. Η Εσθήρ απεδέχθη την πρότασίν του.
Εζήτησε να γίνη τριήμερος νηστεία και θερμή προσευχή από τους Εβραίους. Η ίδια ενεδύθη πένθιμα ενδύματα και επί τριήμερον ενήστευσε θερμώς προσευχομένη δια την επιτυχίαν του εγχειρήματός της.
Ενεφανίσθη ενώπιον του βασιλέως και επέτυχε του ποθουμένου. Ούτως εσώθη ο λαός του Θεού και ανεδείχθη πρωθυπουργός ο Μαρδοχαίος.
Είναι χαρακτηριστική η φράσις του Μαρδοχαίου προς την Εσθήρ: "και τις οίδεν, ει εις τον καιρόν τούτον εβασίλευσας;" (Εσθ. δ', 14). Ο Μαρδοχαίος τονίζει εις την Εσθήρ ότι επέτρεψεν ο Θεός να αναδειχθή βασίλισσα, προκειμένου την τραγικήν ώραν του αφανισμού του λαού της να γίνη το δεξιόν όργανον του Θεού προς σωτηρίαν των Εβραίων. Η Εσθήρ απεδείχθη αξία των περιστάσεων και, διακυβεύσασα το αξίωμα και αυτήν την ζωή της, έσωσε τον λαόν. Ο Κύριος έδωκεν εις την Εσθήρ την τιμήν της βασιλίσσης, διότι παρέμεινεν δια βίου πιστή εις Αυτόν και τα προστάγματά του και δια νηστείας και προσευχής εκίνησε δια το λίαν επικίνδυνον εγχείρημά της να παρουσιασθή απρόσκλητη ενώπιον του βασιλέως.

Δύο δίκαιοι άνθρωποι του Θεού, ο Μαρδοχαίος και η Εσθήρ, έσωσαν τον περιούσιον λαόν του Θεού από βέβαιον αφανισμόν. 

Ο ορθόδοξος λαός μας αντιμετωπίζει εις τας ημέρας μας απειλήν αφανισμού εκ των σατανικών σχεδίων των οργάνων του αντιδίκου. Με έκλυσιν των ηθών, αποστασίαν από τα θεία προστάγματα και με οικονομικόν αποκλεισμόν οι "ισχυροί" της ημέρας απεργάζονται την καταστροφή μας. 

Εμείς πιστεύομεν ότι ο Θεός θα αναδείξη και σήμερον αφομοιώματα των δικαίων Μαρδοχαίου και Εσθήρ προς νήψιν, μετάνοιαν και επιστροφήν προς τον μόνον Σωτήρα Κύριον Ιησούν και καταισχύνην των επιβούλων του Ελληνορθοδόξου έθνους μας ως και ανατροπήν των δολίων αυτών σχεδίων.
ΑΜΗΝ.