Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

ΝΕΟ ΚΑΛΕΣΜΑ για ΜΕΤΑΝΟΙΑ από τον μοναχό π.ΜΩΥΣΗ

ΝΕΟ ΚΑΛΕΣΜΑ για ΜΕΤΑΝΟΙΑ από τον μοναχό π.ΜΩΥΣΗ

«Αν με καλή μετάνοια σηκωθής από την πτώση σου, λέγει κάποιος Πατήρ, μη παύσης να λυπάσαι γι΄αυτή και να στενάζης ως το τέλος της ζωής σου. Αλλιώς κινδυνεύεις να ξαναπέσης στην ίδια αμαρτία. Η κατά Θεόν λύπη είναι χαλινάρι της ψυχής. Την συγκρατεί από πολλά παραστρατήματα».
Ο λόγος περί μετανοίας όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρος και η μόνο διέξοδος στα αδιέξοδα που μας ζώσανε.


δημοσιεύθηκε 7/3/2017 στο Ουράνια Μηνύματα



δημοσιεύθηκε 7/3/2017 στην τρικλοποδιά


Ο λόγος του Θεού είναι ανάγκη να ακούγεται ως αντίδοτο της αμαρτίας και της αποστασίας, ακόμα και για ένα άνθρωπο που θέλει να πάρει το φάρμακο αυτό της ψυχής.


Όταν ο Θεός έστελνε τον Προφήτη Ιερεμία να κηρύξει μετάνοια στους Ισραηλίτες, τον είχε προετοιμάσει ότι δεν θα τον ακούγανε, αλλά τον έστελνε. Και φυσικά πάντοτε με συνέπειες εις βάρος των Προφητών.


Γιατί; Μα σας το είπα, για τον έναν! Ο Θεός της αγάπης θυσίαζε ένα δικό του παιδί, για ένα άλλο αδύνατο! Πρώτος Αυτός μας έδειξε και περπάτησε αυτό τον δρόμο της θυσίας. Και να, ιδού ο καιρός που οι συνθήκες το απαιτούν από όλους μας.


Όποιος έχει διάθεση να ακούσει και περισσότερη διάθεση να αγωνιστεί σε μια περίοδο που τα δυσκολότερα καταφθάνουν, ας επικοινωνήσει σέ ένα από τα email μας. 
ta.moysis@gmail.com 
ή opaidagogos@gmail.com 
Σάββατο βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

μοναχός π.Μωυσής (εκ Πρεβέζης)
ta.moysis@gmail.com

ΠΗΓΗ:  https://opaidagogos.blogspot.com/2018/08/blog-post_90.html