Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

1. Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος [ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΥΣ]: Εκτελέστε τα θρησκευτικά σας καθήκοντα από το σπίτι!!! 2. Η ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΤΟΥ Μυστήριου της Εξομολόγησης -ΑΠΟ ΤΥΠΙΚΗΣ ΑΠΟΨΕΩΣ- ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΠΑΠΙΚΩΝ;

ΣΧΟΛΙΟ:
 1. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΥΝ ΑΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΥΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ 
καθημερινές λατρευτικές τελετές, όπως Όρθρος, Εσπερινός, Ακάθιστος Ύμνος και Θεία Λειτουργία;
ΑΛΗΘΕΙΑ, ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΜΑΣ - ΤΥΠΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ Ή ΟΧΙ; ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ Ή ΟΧΙ; ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!!! 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΩΝΑποτέλεσμα εικόνας για ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΩΝ
2. Η ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΤΟΥ Μυστήριου της Εξομολόγησης -ΑΠΟ ΤΥΠΙΚΗΣ ΑΠΟΨΕΩΣ- ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΠΑΠΙΚΩΝ; ΙΔΟΥ:
"Όσον αφορά το Μυστήριο της Εξομολόγησης... θα συνεχιστεί, αλλά συστήνει να διατηρείτε απόσταση μεταξύ του ιερωμένου και του πιστού"(Αναστάσιος Αλβανίας)!!! 



Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Εκτελέστε τα θρησκευτικά σας καθήκοντα από το σπίτι

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η Εκκλησία της Αλβανίας επαναλαμβάνει ότι πρέπει να αποφεύγονται οι αγκαλιές, τα χειροφιλήματα και οποιαδήποτε φυσική επαφή, καθώς και στα αντικείμενα της εκκλησίας που ενδεχομένως να επηρεάσουν και άλλους.

Η Αλβανική Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία, εκτός από τα προληπτικά μέτρα των πρώτων ημερών για την αναστολή των προγραμμάτων κατήχησης για όλες τις ηλικίες, καθώς και για όλες τις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στα θεσμικά όργανα, έλαβε επιπρόσθετα μέτρα.


Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η Εκκλησία της Αλβανίας επαναλαμβάνει ότι πρέπει να αποφεύγονται οι αγκαλιές, τα χειροφιλήματα και οποιαδήποτε φυσική επαφή, καθώς και στα αντικείμενα της εκκλησίας που ενδεχομένως να επηρεάσουν και άλλους. Το σεβασμό για τα ιερά αντικείμενα μπορεί να δείξει κάποιος και με ταπεινοφροσύνη μπροστά τους. Αναστέλλονται έως τις 3 Απριλίου 2020, όλες οι καθημερινές λατρευτικές τελετές, όπως Όρθρος, Εσπερινός, Ακάθιστος Ύμνος και Θεία Λειτουργία.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας ενθαρρύνει και προτρέπει τους πιστούς να εκτελέσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα από τα σπίτια τους ή να τα παρακολουθήσουν από το Ραδιόφωνο της Αναστάσεως, τη σελίδα στο facebook και την διαδικτυακή πύλη της Αρχιεπισκοπής.
Για να αποφευχθεί η συγκέντρωση ανθρώπων στο κοινωνικό παντοπωλείο που έχει ανοίξει η Αρχιεπισκοπή για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, θα υπάρξει προετοιμασία και θα παρασχεθούν τρόφιμα. Σε όσους δεν θα μπορούν να προσέλθουν θα είναι δυνατή η αποστολή τους στο σπίτι. Συγχρόνως όλες οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές κατά τη διάρκεια της μέρας για προσωπική προσευχή.
Όσον αφορά το Μυστήριο της Εξομολόγησης, η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής της Αλβανίας, σημειώνει ότι θα συνεχιστεί, αλλά συστήνει να διατηρείτε απόσταση μεταξύ του ιερωμένου και του πιστού σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί για την προστασία από τον κοροναϊό.
Τέλος όπως αναφέρει η ανακοίνωση, μόνο η Θεία Λειτουργία της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις εκκλησίες. Πιστεύουμε ότι η αγία κοινωνία είναι πηγή ζωής και θεραπείας. Συμβουλεύουμε τους γηραιότερους πιστούς, τα παιδιά, καθώς και εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας να αποφύγουν την είσοδο στην εκκλησία και να παρακολουθήσουν τη Λειτουργία στο Ραδιόφωνο της Αρχιεπισκοπής “Ανάσταση”, καταλήγει η ανακοίνωση.