Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Ανοιχτή Επιστολή, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


 
ΘΕΜΑ: ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ - ΔΩΡΕΑ ΖΩΗΣ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΠΡΟΚΟΠΙΟ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

κ. Πρόεδρε,
Η υψηλού συμβολισμού και δήθεν ανθρωπισμού κίνησή σας, να εγκαινιάσετε δηλαδή σήμερα 1 Νοεμβρίου 2018 τον θεσμό της Κάρτας Δωρητή Οργάνων και Ιστών με ειδική εκδήλωση μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο, θεωρώ πως είναι μια κίνηση λανθασμένη τόσο από πολιτικής άποψης όσο και θεολογικής! Ενεργήσατε βιαστικά σκεπτόμενος απλά ωσάν ένας τυχαίος - ουδέτερος πολίτης και όχι ως ουρανοπολίτης! 
Αποφασίσατε για τα μέλη του σώματός σας μόνος σας αγνοώντας τη φωνή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και της Εκκλησίας Του (η οποία εξετάζει ακόμη το θέμα της δωρεάς οργάνων), αδιαφορώντας επιπλέον για το ότι κι εσείς ο ίδιος είστε Σώμα Χριστού και όργανο δικό Του πρωτίστως και αποκλειστικώς! Διαβάστε αν θέλετε άλλη μία φορά δίχως τη βοήθεια κάποιου μεταπατερικού θεολόγου του καιρού μας τους υψηλούς συμβολισμούς του μυστηρίου της Βαπτίσεως ώστε να εννοήσετε την κρίσιμη αυτή ώρα ότι ο «Προκόπιος» πέθανε μέσα στα ευλογημένα Νερά της Κολυμβήθρας και ότι αυτός που ζει και αναπνέει δεν είναι ένας άλλος Προκόπιος αλλά αυτός ο Χριστός! Να λοιπόν και ΜΙΑ εικόνα από έναν ουρανοπολίτη ιεράρχη, τον πρώην Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνο: «Όπως οι βοσκοί έχουν συνήθειαν εις τα πρόβατα που αγοράζουν να βάζουν κάποιο σημάδι, διά να ξεχωρίζουν από τα ξένα ποίμνια, κατά παρόμοιον τρόπον και ο ιδικός μας βοσκός, ο ποιμήν ο καλός, ο μοναδικός, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, εις τα ιδικά του λογικά πρόβατα, τας υπάρξεις, δηλαδή, που δια του τιμίου αίματός Του ηγόρασεν από τας αγοράς της ειδωλολατρείας και απιστίας, σφραγίζει διά να διακρίνωνται από τους απίστους. Τας σφραγίζει κατά την ιεράν και εξόχως συγκινητικήν ώραν του βαπτίσματος. Ο ιερεύς κάμνει το σημείον του Σταυρού και σφραγίζει τον βαπτιζόμενον εις το μέτωπον, το στήθος, το στόμα, την μύτην, τα αυτιά, τα χέρια, τα πόδια, τα πέλματα, από κορυφής μέχρι άκρων, ολόκληρον τον άνθρωπον. Σφραγίς εις όλας τας αισθήσεις. Έκτοτε ο βαπτιζόμενος δεν ανήκει εις εαυτόν, ούτε εις τον κόσμον, ούτε εις τον Εωσφόρον, τον κοσμοκράτορα, αλλά ανήκει εξ ολοκλήρου εις τον Κύριον. Είναι κτήμα του, πρόβατον της αγίας του ποίμνης. Φέρει επ΄αυτού την σφραγίδα του»! Θα λέγαμε τώρα πως όποιος μετά την Βάπτισή του αποφασίζει μόνος για τον εαυτό του θεωρείται και είναι ο μεγαλύτερος Αρνητής του Ανθρώπου και κάθε μορφής ανθρωπισμού!
Η δήλωσή σας πάλι: «Επιπλέον, αυτή η στάση ζωής δεν έχει σχέση με το αν πιστεύει κανείς ή όχι», είναι κάτι που αφορά στον Ανθρωπισμό και στην Αλληλεγγύη για κάθε Άνθρωπο, σε κάθε κοινωνία και σε ολόκληρο τον Κόσμο», είναι απαράδεκτη για ορθόδοξο Χριστιανό και μάλιστα Πρόεδρο Δημοκρατίας που θα πρέπει να σέβεται μαζί με τους πολλούς και τον Ένα, δηλαδή τον Κύριό του και μόνο Σωτήρα όλων των ανθρώπων ανεξαιρέτως. Η εντολή της αγάπης κ. Πρόεδρε που μας έδωσε ο μέγας νομοθέτης, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός είναι διπλή, όπως διπλά είναι τα μάτια, τα νεφρά, οι πνεύμονές μας κ.τ.λ. Είναι η πρώτη και η δεύτερη, και ως πρώτος της Δημοκρατίας μας θα έπρεπε να ξέρατε πολύ καλά ότι «η πρώτη από όλας τας εντολάς είναι αυτή·” άκουε λαέ Ισραήλ, ο Κύριος ο Θεός ημών ένας και μόνος Κύριος είναι. Και οφείλεις να αγαπάς Κύριον τον Θεόν σου με όλην σου την καρδίαν και με όλην σου την ψυχήν και με όλην την διάνοιάν σου και με όλην σου την δύναμιν, με ολόκληρον δηλαδή την ύπαρξίν σου. Αυτή είναι η πρώτη εντολή» (Λουκ. 12 , 29-30).  «Δευτέρα δε εντολή ομοία με αυτήν’  να αγαπάς τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου.  Επάνω εις τας δύο αυτάς εντολάς όλος ο νόμος και οι προφήται στηρίζονται» (Ματθ. 22, 39-40)! Αλήθεια σεις, ο πρώτος της Δημοκρατίας πού στηρίζετε τη σημερινή κίνησή σας και πάλι πού τη Σωτηρία του εαυτού σας και των «παιδιών» που σας έδωσε ο Θεός; Περιφρονήσατε κ. Προκόπη τον Άνθρωπο για χάρη των πολλών ή όχι; Έτσι υπηρετείτε την Δημοκρατία και το οικουμενικό δίκαιο σεις, ο ένας Πρόεδρος των Ελλήνων;
Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ, ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ «ΕΝΟΣ» ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ! ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΩΣ «ΠΡΟΕΔΡΟΣ» ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ, ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕΤΑΝΟΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ!
κ. Πρόεδρε, γνωρίζεται αλλά ίσως το ξεχάσατε ότι στις αρχές του αυτού μηνός, η Εκκλησία του Σωτήρα Χριστού θυμάται ένα γεγονός τρομερό που κόστισε τη ζωή  όλων των ανθρώπων που ζούσαν τον καιρό εκείνο. Αυτό το γεγονός είναι γνωστό με το όνομα «κατακλυσμός»! Ένα όνομα πάλι, ενός προκομμένου πράγματι ανθρώπου, του ευσεβή και πιστού και δίκαιου Νώε είναι συνδεδεμένο με το γεγονός. Να, λοιπόν που όλοι μας Κινέζοι και Έλληνες και όσοι άλλοι ζούμε μέχρι και σήμερα πάνω στον πλανήτη οφείλουμε τη ζωή μας σε ΕΝΑ και μόνο Δίκαιο άνθρωπο, και στη ΜΙΑ οικογένειά του! Αυτή είναι η μεγάλη Δωρεά Ζωής κ. Προκόπη και Πρόεδρε των πιστών Ελλήνων! Οκτώ (8) δις ανθρώπων ζουν σήμερα μόνο εξ αιτίας ενός και μόνο ανθρώπου, του δικαίου Νώε, και όχι μόνο 8 άνθρωποι, όπως τόνισε ο κύριος των μεταμοσχεύσεων  και Πρόεδρος κυρ. Ανδρέας τη σήμερον ημέρα! Αυτή είναι η αληθινή δύναμη που νικάει τους πολλούς, η Πίστη στο Χριστό! Η Πίστη είναι ανώτερη από την επιστήμη ή όχι; «Η πίστι! Είνε ανώτερη από την επιστήμη… Η πίστι λοιπόν, αγαπητοί μου, νικάει την ασθένεια, νικάει το θάνατο, νικάει τον άδη. Μα θα μου πη κάποιος σήμερα’ ‘’Αυτά γίνονταν τω καιρώ εκείνο». Σήμερα;...(π. Αυγουστίνος Ν. Καντιώτης)
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, αφού ευχηθώ ο ταλαίπωρος για σας και την οικογένειά σας, με τα λόγια τούτα: «ΑΠΑΛΕΙΨΩ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΛΗΝ ΝΩΕ», σας παρακαλώ ανακαλέστε, κάνετε πίσω, αλλάξτε για το καλό όλης της οικουμένης τη στάση σας. Σεις είστε ο ένας κι εμείς οι ορθόδοξοι Χριστιανοί η μοναδική οικογένειά σας! Γνωρίζετε ότι η αμαρτία πλεόνασε και πάλι πάνω στη γη και ειδικά το εμπόριο οργάνων, η κακοποίηση ανηλίκων, η βία γενικά, οι εκτρώσεις, οι ληστείες και οι φόνοι, η απελπισία και οι αυτοκτονίες, οι πάσης φύσεως ανωμαλίες, η ειδωλολατρεία, η καταπάτηση των ιερών Κανόνων, οι προδότες των πολιτικών και ηθικών αξιών, οι κρατικοί και θρησκευτικοί πόλεμοι, το μίσος, η αδικία, η εκμετάλλευση, η ανισότητα, η φτώχεια, η απόγνωση, ο θυμός, και όχι μόνον. Πράγματι, οι χρόνοι της θείας μακροθυμίας εξαντλήθηκαν, και τώρα η φωτιά μας περιμένει, πρώτη αυτή! Και δεύτερη; Η φοβερή Κρίση! Γρηγορείτε, προσευχηθείτε, ενεργείστε, και ο Θεός μαζί μας, αμήν.
Μετά τιμής
Δημήτριος Β. Εμμανουήλ, Εκπαιδευτικός
1 Νοεμβρίου 2018, Ημέρα Μνήμης Κοσμά και Δαμιανού των Ιατρών και Αναργύρων
Υ.Γ.
Πριν από λίγες ημέρες εορτάσαμε τη μνήμη των αγίων μαρτύρων που η κακία των Ελλήνων ειδωλολατρών και μαζί η μανία των Εβραίων οδήγησαν στο θάνατο. Όχι, κανένας Έλληνας με πνεύμα υψηλό,  υπηρέτης αυτών που κατάντησαν "Σάρκες" και "Όργανα" του Πονηρού! Αυτή τη Δωρεά "οργάνων" προς αναζωογόνηση του σώματος της ελληνικής  κοινωνίας να την αρνηθούμε προς δόξα του Υιού του Ανθρώπου, του Ιησού Χριστού. «Και είδα σε οράματα της νύχτας, και ξάφνου, ένας σαν Υιός ανθρώπου ερχόταν μαζί με τα σύννεφα του ουρανού, και έφτασε μέχρι τον Παλαιό των ημερών, και τον έφεραν μέσα, μπροστά του. Και του δόθηκε η εξουσία, και η δόξα, και η βασιλεία, για να τον λατρεύουν όλοι οι λαοί, τα έθνη, και οι γλώσσες• και η εξουσία του είναι αιώνια εξουσία, η οποία δεν θα παρέλθει, και η βασιλεία του, η οποία δεν θα φθαρεί.» (Δανιήλ 7:13-14).