Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Ορθοδοξία ως δεκανίκι των αιρετικών, ή Ορθοδοξία με δεκανίκι;


katanixis.gr: Ο ρόλος όλων των λογής λογής μορφωμάτων του δόλιου διαλόγου με τους αιρετικούς, αποκαλύπτεται. Από ένα μακροσκελές ρεπορτάζ, σε μόλις δυο τρεις παραγράφους, ο εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ομολόγησε ανερυθρίαστα από ποιο πνεύμα εμφορείται.
Χωρίς δικό μας επιπλέον σχολιασμό, αφήνουμε τους αστέρες της Οικουμενιστικής πλάνης, έκθετους στη δίνη των δικών τους αποκαλύψεων.
" ... Το αν έχουμε ή όχι το Πνεύμα του Χριστού αποδεικνύεται όχι τόσο από τις αποφάσεις μας για τους ασθενέστερους –τέτοιες μπορεί να λαμβάνονται και από άθρησκους πολιτικούς- αλλά κυρίως από τις αποφάσεις μας προς την κατεύθυνση της ένωσης όλων των χριστιανών εντός της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας στο πνεύμα της προσευχής του Ιησού “ίνα πάντες εν ώσιν” (Ιω. 17.21).
Αν πραγματικά είμαστε χριστιανοί και όντως επιδιώκουμε την “ενότητα μέσα στη διαφορετικότητά” μας, οφείλουμε να εργασθούμε από κοινού για την απάλειψη οποιουδήποτε στοιχείου μας χωρίζει από το Πνεύμα της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, επιτρέποντας ταυτοχρόνως στις Εκκλησίες μας να διατηρήσουν όλες τις διαφορές που δεν απάδουν προς αυτό το Πνεύμα.
Αυτό περιμένουν οι κοινωνίες μας αν πραγματικά, όπως το γράφει η Ανοικτή Επιστολή, “οι Εκκλησίες θέλουν να συμβάλουν θετικά στην οικοδόμηση ενός κοινού ευρωπαϊκού οίκου”...».
Δείτε εδώ την είδηση: