Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Και άλλες προσφυγές στο ΣτΕ για τις νέες ταυτότητες

Και άλλες προσφυγές στο ΣτΕ για τις νέες ταυτότητες – Από 62 πολίτες και 3 μοναχούς


Ανοιξε για τα καλά ο «χορός» των προσφυγών κατά των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων με δύο ακόμη πρόσφυγες που κατατέθηκαν σήμερα.

62 πολίτες και 3 μοναχοί με δύο αιτήσεις, ζητούν την ακύρωση της σχετικής υπουργικής απόφασης που προβλέπει το ηλεκτρονικό τσιπάκι, το οποίο θα περιλαμβάνουν οι ταυτότητες που θα τεθούν σε κυκλοφορία, αντικαθιστώντας τις σημερινές, όπου θα περιέχονται, όπως καταγγέλλουν, ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
Την ίδια ώρα, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κατέθεσε αναφορά στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το ζήτημα της υποχρεωτικής αναγραφής του θρησκεύματος και της ιθαγένειας των μαθητών στα απολυτήρια και τους άλλους τίτλους σπουδών του Γυμνασίου και Λυκείου, υποστηρίζοντας πως είναι αντισυνταγματική καθώς το θρήσκευμα συνιστά προσωπικό δεδομένο και μάλιστα ανήλικων προσώπων. 

Σημειώνεται μεταξύ άλλων στην αναφορά πως η αναγραφή του θρησκεύματος στους τίτλους σπουδών συνοδεύει το άτομο «εις το διηνεκές και το εκθέτει σε δυσμενείς διακρίσεις, ιδίως στην πρόσβασή του στην αγορά εργασίας».