Σάββατο 22 Απριλίου 2017

ΟΙ ΒΛΑΣΦΗΜΟΙ ''ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ'' ΚΑΙ Ο ΣΥΝ ΑΥΤΟΙΣ ΕΝ ΤΩ 21ώ ΑΙΩΝΙ


ΟΙ   ΒΛΑΣΦΗΜΟΙ  ''ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ''  ΚΑΙ  Ο  ΣΥΝ  ΑΥΤΟΙΣ,  ΕΝ  ΤΩ  21ώ  ΑΙΩΝΙ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ"

 «Και ειστήκει ο λαός θεωρών. Εξεμυκτήριζον δε
και οι άρχοντες συν αυτοίς λέγοντες…» (Λουκ. 23,  35)

«Δεν υπάρχει, αγαπητοί μας αναγνώσται, δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η ανθρωπότης εισήλθεν εις μίαν από τας σκοτεινοτέρας περιόδους της ιστορίας» (1957) !  Με τα λόγια αυτά ο π. Αυγουστίνος ανοίγει  έναν  μόνο  φάκελο από μία σοβαρή υπόθεση που ακούει στο όνομα «αντίχριστος»!  Δύο ρητά της  Μίας Αγίας Γραφής συνδυάζονται άριστα από τον ιερομόναχο Αυγουστίνο Καντιώτη   και μας φανερώνουν την σχέση της βλασφημίας με τον αντίχριστο:
 «Και ειστήκει ο λαός θεωρών. Εξεμυκτήριζον δε  και οι άρχοντες συν αυτοίς λέγοντες…» (Λουκ. 23,  35),
«παιδία εσχάτη ώρα εστί, και καθώς ηκούσατε ότι ο αντίχριστος έρχεται, και νυν αντίχριστοι πολλοί γεγόνασιν’ όθεν γινώσκομεν ότι εχάτη ώρα εστίν» (Α’ Ιωάν.  2,  18).
           
              Χριστός Ανέστη αδελφοί.
        Σε πολλούς είναι γνωστή η δημοσίευση του περιοδικού «Χριστιανική Σπίθα» στο υπ. Αριθ. 199/1957 φύλλο της με τίτλο «ΒΛΑΣΦΗΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΣ», όπου ο π. Αυγουστίνος ελέγχει την Βλασφημία τόσο του λαού όσο των κοσμικών αρχόντων αλλά και των θρησκευτικών...  
       Συγκεκριμένα τώρα διαβάζουμε: «Η βλασφημία, η οποία ελέγχεται εις το άρθρο τούτο, δεν είνε εκ των συνήθως ακουομένων βλασφημιών. Πρόκειται δι’ όσα βλάσφημα κατά του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού συνέλαβεν η αισχρά φαντασία και εξέθεσεν ο λογοτεχνικός κάλαμος Έλληνος λογοτέχνου...
          Σημείον των καιρών είνε ότι εν 20ώ αιώνι των φώτων και των επιστημών ο γλυκύτατος Ιησούς ανασταυρώνεται…  Και τον σταυρώνουν κατά ποικίλους τρόπους. Ένας δ’ εξ αυτών είνε και ο δια της απίστου και αισχράς λογοτεχνίας των ημερών μας. Αντί καρφιών οι νέοι αυτοί σταυρωταί χρησιμοποιούν «τις πένες των», των οποίων αι αιχμαί πληγώνουν βαθύτερον τον Ιησούν, ή όσον οι ήλοι εκείνοι» [1].
        Δεν θα προεκτείνουμε το λόγο μας προς τον άθεο κόσμο που και σήμερα εν 21ώ αιώνι  χρησιμοποιεί φράσεις του τύπου: «θεματική εβδομάδα», «φανερό δείπνο», γιατί μας ελέγχει ο λόγος του Κυρίου μας που με ακρίβεια κανονίζει πως όλοι όσοι υβρίζουν «στον Υιό του ανθρώπου»  θα συγχωρεθούν (εάν φυσικά υπάρξει μετάνοια…). 
    «Και σε καθέναν που θα πει λόγο ενάντια στον Υιό του ανθρώπου θα του αφεθεί.  Σ’ εκείνον όμως που βλαστήμησε ενάντια στο Άγιο Πνεύμα δεν θα του αφεθεί» (Λουκ. 12, 10).

       
         «Και σε καθέναν που θα πει λόγο ενάντια στον Υιό του ανθρώπου θα του αφεθεί…»,
      Αφήνουμε λοιπόν άχρι καιρού το πρόβλημα της αθεΐας των απίστων Ελλήνων καλλιτεχνών και ειδικών επιστημόνων μας. Κλείνουμε το φάκελο αυτό, ανοίγοντας τον άλλο!  που αφορά την αγκίθα της Υποκρισίας που βρίσκεται μέσα στον δικό μας μάτι (των λαϊκών)!
       «Σ’ εκείνον όμως που βλαστήμησε ενάντια στο Άγιο Πνεύμα δεν θα του αφεθεί» (Λουκ. 12, 10)!
        
      Αδελφοί, στο σημείο αυτό θα πρέπει να κλάψουμε, και όλος ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να πενθήσει σφόδρα! Ο λόγος; 
        Αν και «Η περίπτωσις του Κ. είναι μία από τας ολίγας εκείνας περιπτώσεις, δια τας οποίας πας Έλλην, βεβαπτισμένος εις το όνομα της Αγίας Τριάδος και πιστεύων ότι η εν Χριστώ πίστις είνε η υψίστη αξία της ζωής, θα έπρεπεν ακούων και αναγινώσκων τας πρωτάκουστας ύβρεις εκ στόματος ενός Έλληνος να αισχύνεται, διότι εγεννήθη Έλλην»…,
       αν και!  «κατά την κηδείαν του παρέστησαν ο τότε Υπουργός των Θρησκευμάτων και Παιδείας, ένας εκ των αρχηγών  της αντιπολιτεύσεως, βουλευταί, πρόεδροι και δήμαρχοι, δημοσιογράφοι, καλλιτέχναι, ο τότε πρύτανις του εν Θεσσαλονίκη Πανεπιστημίου κ. Κ…, σπουδασταί της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, οι οποίοι εκράτουν εις τας χείρας των αντί Ευαγγελίων τα βιβλία του Κ., 
     το δε θλιβερώτερον εξ όλων, εις την κηδείαν παρέστη και ο Μητροπολίτης Κρήτης κ. Ευγένιος!»…
     
      Πράγματι! «το δε θλιβερώτερον εξ όλων»: «εις την κηδείαν παρέστη και ο Μητροπολίτης Κρήτης κ. Ευγένιος! Ούτος, αν και προειδοποιήθη (*) εξ Αθηνών περί της αλγεινής εντυπώσεως, την οποίαν θα εδημιούργει παρά τω ευσεβεί λαώ η δια εκκλησιαστικής ακολουθίας κήδευσις του δεινού υβριστού της αμωμήτου ημών Πίστεως,… παρέστη δια να ψάλη ευχάς επικηδείους εις ποίον; Εις ένα αντίχριστον. Εύγε, άγιε της Κρήτης ! (…)Δυστυχώς η Εκκλησία της Κρήτης, εν τω προσώπω του Μητροπολίτου αυτής, την ημέραν της κηδείας του Κ. έδωκεν εξετάσεις και εμηδενίσθη εν τη συνειδήσει του Ορθοδόξου πληρώματος. Και να ήτο η μόνη περίπτωσις!» (+ επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης) [1]…

Με τιμή
Το Δ.Σ
Πτολεμαΐδα 23 Απριλίου 2017 


Υ.Γ

Όποιος λαϊκός δεν γνωρίζει α) τι έγινε στην Κρήτη τον Ιούνιο του 2016 και από ποίους, καλό είναι να πληροφορηθεί κι έπειτα να τοποθετηθεί γιατί είναι σωτήριο το  «Να ομολογούμε το Χριστό στους ανθρώπους» στην εποχή του αντιχρίστου!
         «Λέγω δὲ ὑμῖν·…»,
        «Σας λέγω δε τούτο· καθένας, ο οποίος με θάρρος και χωρίς να πτοηθή κανένα, θα με ομολογήση εμπρός στους ανθρώπους σωτήρα και Θεόν, και ο υιός του ανθρώπου, ο Θεάνθρωπος λυτρωτής, θα τον ομολογήση και θα το διακηρύξη ως πιστόν οπαδόν του εμπρός στους αγγέλους του Θεού. Εκείνον δε που, είτε από φόβον είτε από εντροπήν, θα με αρνηθή εμπρός στους ανθρώπους και εγώ θα τον αρνηθώ εντελώς εμπρός στους αγγέλους του Θεού.
Μεγάλο αμάρτημα το να αρνηθή κανείς, αλλά καθένας που θα εκστομίση λόγον ενάντιον του υιού του ανθρώπου, σκανδαλιζόμενος από την φαινομενικήν αδυναμίαν της ανθρωπίνης φύσεώς του, θα λάβη συγχώρησιν δια την αμαρτίαν του αυτήν, εάν ειλικρινώς μετανοήση. Εκείνος όμως που θα εκστομίση βλάσφημον λόγον εναντίον του Αγίου Πνεύματος και με επίγνωσιν θα διαβάλη τας λυτρωτικάς του ενεργείας, δεν θα συγχωρηθή ποτέ (διότι το βαρύτατον αυτό αμάρτημά του φανερώνει ότι αυτός έχει πλέον σκληρυνθή ανεπανορθώτως εις την κακότητά του και δεν υπάρχει ελπίς να μετανοήση). (Λουκ. 12, 8-10).
            Όποιος πάλι δεν γνωρίζει! β) τι έγινε στο Ωραιόκαστρο στις 4 Απριλίου του 2017 (και δεν κατάλαβε πως και εδώ απαιτείται θρήνος πολύς, λόγω ότι «εσχάτη ώρα εστί»… ) αν θέλει ας ακούσει και ας διαβάσει ό,τι έχει ήδη υπογραφεί από 1400 και πλέον πιστούς αδελφούς μας που ξέρουν να αγαπούν και τους Αγιορείτες μοναχούς (και τους συν αυτοίς), αλλά και τον π. Θεόδωρο (και τους συν αυτώ), αλλά, και όλους όσους καταδικάζουν τον Οικουμενισμό (π.χ. τον π. Γεώργιο Μεταλληνό και τους συν αυτώ),  ως αντίχριστο σύστημα και το πολεμούν με οποιοδήποτε ορατό ή αόρατο τρόπω (που ο Κύριος γνωρίζει)!
«Είναι σημαντικό [λοιπόν] να υπογραφεί το ψήφισμα της ομολογιακής ημερίδος κατά του Οικουμενισμού και της ψευδοσυνόδου της Κρήτης, για να καταδείξουμε σε όλους τους αιρετικούς οικουμενιστές, πως δεν συμπορευόμαστε μαζί τους πλέον, και δεν συν ευδοκούμε τα πονηρά τους έργα. [ΚΑΙ] Ως εκ τούτου ζητάμε την σύγκληση Ορθοδόξου Συνόδου για την καταδίκη όλων των κακοδοξιών της παναιρέσεως του Οικουμενισμού» (ΔΕΣ ΕΔΩ: https://secure.avaaz.org/el/petition/PROS_OLOYS_TOYS_ORThODOXOYS_HRISTIANOYS_KLIRO_KAI_LAO_EGKRISI_KAI_PROSYPOGRAFI_TOY_PsIFISMATOS_TIS_OMOLOGIAKIS_SYNAXEOS_/?cLsqWlb )
« Ὁ ἀσπασμὸς τῇ ἐμῇ χειρὶ Παύλου».
 «εἴ τις οὐ φιλεῖ τὸν Κύριον Ἰησοῦν Χριστόν, ἤτω ἀνάθεμα. μαρὰν ἀθᾶ»
(Α’  Κορ. 16: 21,22),
 «Ο χαιρετισμός αυτός εγράφη με το χέρι εμού, του Παύλου.
Εάν κανείς δεν αγαπά με όλην του την ψυχήν και την δύναμιν τον Κύριον Ιησούν, ας είναι χωρισμένος από την Εκκλησίαν και τον Χριστόν. Ο Κύριος θα έλθη και θα τον κρίνη όπως του πρέπει»

                                                                                         

[1]»ΑΝΤΙΒΛΑΣΦΗΜΙΚΟΣ ΑΓΩΝ», ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ Ν. ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, Εκδόσις ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητος «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», ΑΘΗΝΑΙ 1989, ΕΚΔΟΣΙΣ Β’, Σελ.84-97