Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Ο π.Ευθύμιος Τρικαμηνάς για την οικονομία στη μνημόνευση...

Ο π.Ευθύμιος Τρικαμηνάς για την οικονομία στη μνημόνευση...

Ο π.Ευθύμιος Τρικαμηνάς για την οικονομία στη μνημόνευση (ας τον ακούσουν τα πνευματικά του παιδιά) [ΒΙΝΤΕΟ 2017] 

Σχόλιο π.Νικολάου Μανώλη: Στα περισσότερα συμφωνώ με όσα λέγει ο π. Ευθύμιος εδώ. Για μερικά διατηρώ τις αντιρρήσεις μου, πολύ φυσικό, δεν είναι δυνατόν να συμφωνούμε σε όλα, ιδίως όταν πρόκειται για προσωπικές απόψεις.

Καλό είναι να τον ακούσουν τα πνευματικά του παιδιά τα οποία με περισσή σπουδή και αυστηρότητα καταφέρονται εναντίον της πρακτικής μας να οικονομούμε τα πνευματικά μας παιδιά στο θέμα του Εκκλησιασμού σε Ναούς που μνημονεύονται οι αιρετίζοντες επίσκοποι. Προσωπικά, ακολουθώντας την ακρίβεια του κανόνος, δεν έχω την ίδια απαίτηση από όσους δεν μπορούν να την εφαρμόσουν και τους οικονομώ. Αυτό δεν είναι εκτός της Παράδοσης της Εκκλησίας μας όπως πολύ σωστά παρατηρεί στην Ομιλία του ο πατήρ.

Για το θέμα της απουσίας μας (εμού, του π.Θεοδώρου Ζήση και των υπολοίπων) από την Ημερίδα του Ωραιοκάστρου, απλά να του συστήσω να ακούσει τις δύο Ομιλίες του π. Θεοδώρου που δίνουν απάντηση στην απορία του. Η πρώτη με τίτλο: Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Ο Λόγος που δεν συμμετείχαμε στην Διορθόδοξη Επιστημονική Ημερίδα [ΒΙΝΤΕΟ 2017] και η δεύτερη που θα αναρτηθεί λίγο αργότερα κατά τη σημερινή ημέρα (12-4-2017), με τίτλο: Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Σχετικά με την Ημερίδα στο Ωραιόκαστρο (Σημπληρωματικά και άλλα) [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Ομιλία του π.Ευθυμίου Τρικαμηνά που εκφωνήθηκε 8-4-2017.