Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Ένας ακόμη (υπερπολύτεκνος) ιερέας του Πατριαρχίου της Μόσχας ανακοίνωσε την ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗΣ του ψευδο-πατριάρχη Κυρίλου

Ένας ακόμη (υπερπολύτεκνος) ιερέας του Πατριαρχίου της Μόσχας ανακοίνωσε την ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗΣ του ψευδο-πατριάρχη Κυρίλου και όλων των ιεραρχών που βρίσκονται σε κοινωνία μαζί του. Φώτο - Βίντεο.

Διαβάζουμε εδώ:



Τη Κυριακή, 23/10 Ιουλίου 2017, ακόμα ένας ιερέας του Πατριαρχίου Μόσχας ανακοίνωσε την διακοπή μνημονεύσεως του ψευδο-πατριάρχη Κυρίλου και όλων των ιεραρχών που βρίσκονται σε κοινωνία μαζί του.

Παρόλο που θα είναι "απόβλητος" μαζί με την πολυάριθμη οικογένεια του, ο πατέρας Αρτέμιε Σκρίπκιν αποφάσισε ότι είναι καλύτερα να χάσει τις πενιχρές ενοριακές απολαβές του παρά να χάσει την Πίστη του στον Χριστό και την Αγία Εκκλησία Του. 

Παρακάτω δημοσιεύουμε αυτούσιο το κείμενο της ανοικτής επιστολής του πρωτοπρεσβυτέρου Αρτέμιε Σκρίπκιν:


Επιστολή

του ιερέως της Επαρχίας Τίχβιν,
της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας,
Πρωτοπρεσβύτερου Αρτέμιε Σκρίπκιν

Προς 

τον Μητροπολίτη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, 
Βαρσανούφιε της Αγίας Πετρούπολης και Λαντόγκα


Στις 16 Απριλίου τ.ε., την ημέρα του Αγίου Πάσχα,
ο Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, κύριος Κύριλλος της Μόσχας,
σε μία επίσκεψη του στο Νοσοκομείο Παίδων, στη Μόσχα, έκανε μια σημαντική δήλωση σε σχέση με την οντότητα του Θεού.
Στην σκανδαλώδη του ομιλία, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, ασκώντας τα ποιμαντικά του καθήκοντα, αναγνώρισε δημόσια την ταύτιση του Τριαδικού Θεού με τον, τρόπο τινά, θεό των μουσουλμάνων, Αλλάχ. Με αυτή του τη δήλωση εκθέτει προς αναθεώρηση το σπουδαιότερο δόγμα της Ορθόδοξης Πίστης, το δόγμα της Αγίας Τριάδας.

Πριν από δυο μήνες σας έστειλα, εσάς και του Επίσκοπου Μστίσλαβ του Τίχβιν, επιστολές όπου σας παρακαλούσα να αποσαφηνίσετε την επίσημη θεολογική θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας σε αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα. 
Έπειτα από δυο μήνες δεν έχω λάβει ΚΑΜΙΑ απάντηση ή αποσαφήνιση.


Δεδομένου τα ανωτέρω, σας ανακοινώνω τα εξής: 
Κάνοντας χρήση του δικαιώματος που μας παρέχει ο 15ο Κανόνας της Ι-ΙΙας Συνόδου της Κωνσταντινουπόλεως, διακόπτω την κανονική (εκκλησιαστική) κοινωνία με τον Πατριάρχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, κύριο Κύριλλο (Γκουντεάεβ Βλαδιμίρ Μιχαίλοβιτς), κατόπιν σοβαροτάτων παραβάσεων των κανόνων, που έχει διαπράξει: 

  • Την κήρυξη της αίρεσης του ΜΟΑΜΕΔΑΝΙΣΜΟΎ (καταδικασμένη από την Σύνοδο της Κωνσταντινουπόλεως εν έτη 1180), 
  • την κήρυξη της αίρεσης του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΎ (καταδικασμένη από την Σύνοδο της Μόσχας εν έτη 1948), 
  • την κήρυξη της αίρεσης των ΛΑΤΙΝΟΦΡΌΝΩΝ [ΠΑΠΙΣΜΟΎ] (καταδικασμένη από σωρεία Συνόδων και Αγίων Πατέρων). 

Επίσης, διακόπτω την κανονική κοινωνία μαζί σας, με τον επίσκοπο Μστίσλαβ και με τους άλλους επισκόπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, που στιρίζουν και αποδέχονται τις προαναφερόμενες ψευδοδιδασκαλίες του αιρετικού και βλάσφημου Γκουντεάεβ, ως ΣΎΝΕΡΓΟΙ (εκούσια ή ακούσια) στα εγκλήματα του ενάντια του Θεού και της Αγίας Εκκλησίας. 


Από δω και στο εξής θεωρώ τις εντολές και τις επιπλήξεις σας και άλλων αρχιερέων της Oρθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας που προανέφερα, καθόλα ανυπόστατες. 


Μένω πιστός στον όρκο που έδωσα προτού λάβω το Άγιο Βάπτισμα και στον
όρκο που έδωσα προτού χειροτονηθώ ιερέα,
Πρωτοπρεσβύτερος Αρτέμιε Σκρίπκιν

23 Ιουλίου 2017

(Η επιστολή του πατρός Αρτεμίου αναφέρεται στο κήρυγμα αποστασίας που εμφανίζεται στο παρακάτω βίντεο, της 3/16 Απριλίου, 2017, στο λεπτό 2:36-2:53) 

Τα αποτελέσματα της διείδυσης του οικουμενισμού την Ρώσικη Εκκλησία:




Σχόλιο:
Στην Ρωσία, κάποιοι ιερείς εμπιστεύονται την πολύτεκνη οικογένεια τους αποκλειστικά στον ΘΕΟ.
Στην Ελλαδίτσα μας, που έχουμε "καλοκαίρι" αρκετούς μήνες το χρόνο και δεν παγώνουμε όπως στη Ρωσία κλπ, δείξτε μας έναν τέτοιο υπερπολύτεκνο ιερέα που ΔΙΕΚΟΨΕ την μνημόνευση του επισκόπου του.

Σε ποιον Θεό τελικά πιστεύουν οι ιερείς μας;;;
Φοβούνται τον δεσπότη τους (όπως μας εξομολογήθηκε πρόσφατα γνωστός μας αρχιμανδρίτης που συνεχίζει και μνημονεύει). Τον Θεό δεν τον φοβούνται; 
Τι λόγο θα δώσουν για την ανοχή τους στην αίρεση; 
Αν αντί για τους οικουμενιστές ερχόταν  στο χωριό τους γιαχωβάδες ή προτεστάντες δεν θα αντιδρούσαν;   Τώρα ;;; Γιατί σιωπούν; 
Μην τους κόψουν τον μισθό τους;;; 
Ή μην τους πάρουν τα μοναστήρια τους; Η ακτημοσύνη που υποσχέθηκαν όταν έγιναν μοναχοί, δεν περιλαμβάνει τα εγκόσμια "ντουβάρια" της μονής τους;
Ευτυχώς όμως υπάρχουν παλικάρια και αυτά οφείλουμε να στηρίζουμε και να ακολουθούμε. Βλέποντας την κατάντια μας, και την δειλία μας, δεν μας εγκατέλειψε ο Θεός χωρίς άξιους ευλαβείς ποιμένες.

ΥΓ. ευχαριστούμε την αναγνώστρια μας για την μετάφραση που μας απέστειλε.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"