Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρέλαβε κτιριακό συγκρότημα στη Βουδαπέστη ΓΙΑ να αποτελέσει χώρο της ανάπτυξης του διαλόγου και πολιτιστικό κέντρο συνάντησης όλων των ανθρώπων.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρέλαβε κτιριακό συγκρότημα στη Βουδαπέστη



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


Ο ΕΧΩΝ ΩΤΑ ΑΚΟΥΕΙΝ…. ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΤΙΠΟΤΕ

 «Μωροὶ καὶ τυφλοί! τί γὰρ μεῖζον, τὸ δῶρον ἢ τὸ θυσιαστήριον τὸ ἁγιάζον τὸ δῶρον;» (Ματθ. 23,19)      

Όσοι ιερείς του Υψίστου, εδώ και χρόνια, λειτουργούσαν μέσα σε ναούς των Παπικών πάνω σε μολυσμένες Τράπεζες στρώνοντας πάνω σ’ αυτήν το Άγιο Μαντήλι (Αντιμήνσιο) έχουν μερίδιο ευθύνης για την εξάπλωση του Οικουμενισμού στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΚΟΙΝΟ ΠΟΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!

-          ΚΟΙΝΗ «ΑΓΙΑ» ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΝΑΙ  Ή ΟΧΙ;

«Μωροί και τυφλοί! Τι είναι ανώτερον και ιερώτερον, το δώρον η το θυσιαστήριον που αγιάζει το δώρον;» (Ματθ. 23,19)

-          ΚΟΙΝΟ «ΙΕΡΟ»  ΝΑΟ ΕΧΟΥΜΕ, ΝΑΙ  Ή ΟΧΙ;

«Και εκείνος που ορκίζεται στον ναόν, ορκίζεται όχι μόνον εις αυτόν, αλλά και στον Θεόν που τον έχει κάμει κατοικίαν του» (Ματθ. 23,21).  

-          ΚΟΙΝΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΣΤΟΝ «ΕΝΑ» ΘΕΟ ΕΧΟΥΜΕ, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; 

 « Και εκείνος που ορκίζεται στον ουρανόν, ορκίζεται συγχρόνως στον θρόνον του Θεού και στον Θεόν, που κάθεται επάνω εις αυτόν» (    Ματθ. 23,22).

Μετά τιμής

Υ.Γ

Α’. Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος έδωσε άδεια στον π. Βησσαρίωνα να τελεί την «Θεία Λειτουργία» μία φορά τον μήνα σε ναό Παπικών μέσα στην Κωνσταντινούπολη, ναι ή όχι;

Β’. Ο π. Γεώργιε Μεταλληνός ας μας πει’ έχουμε κοινή λατρεία-κοινό ποτήριο την δεδομένη στιγμή, ναι ή όχι;

[ΕΝ ΤΕΛΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ:  "Αλλοίμονό σας, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, διότι με την διεστραμμένην διδασκαλίαν σας, που την παρουσιάζετε ως διδασκαλίαν τάχα του Θεού, κλείετε την βασιλείαν του Θεού εμπρός από τους ανθρώπους. Ετσι, και σεις δεν εισέρχεσθε, αλλά και εκείνους που θέλουν να εισέλθουν δεν τους αφήνετε" (Ματθ. 23,14)       ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΕ;...]



Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρέλαβε κτιριακό συγκρότημα στη Βουδαπέστη

Παραδόθηκε σήμερα, Κυριακή 20 Αυγούστου 2017, σε ειδική επίσημη τελετή, στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο κτιριακό συγκρότημα που βρίσκεται στο κέντρο της Βουδαπέστης και το οποίο αποφασίσθηκε από την Ουγγρική Κυβέρνηση να παραχωρηθεί για τις ανάγκες της Εξαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουγγαρία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρίσκεται στην Βουδαπέστη γι’ αυτό τον σκοπό από την περασμένη Παρασκευή.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Ουγγαρίας Γιάνος Άντερ, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Πριν τρία χρόνια υπεγράφη μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ουγγρικής Κυβερνήσεως, Σύμφωνο Συνεργασίας, με το οποίο ρυθμίζονται οι σχέσεις της Εξαρχίας Ουγγαρίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου με το Κράτος.
Στο πλαίσιο αυτής της Συμφωνίας, τον περασμένο Δεκέμβριο υπεγράφη μεταξύ της Ι. Μητροπόλεως Αυστρίας και Εξαρχίας Ουγγαρίας και της Ουγγρικής Κυβερνήσεως, Μνημόνιο Συνεργασίας, στο οποίο προβλέπεται η παραχώρηση κτιρίου.
Στο κτίριο θα στεγαστούν οι εγκαταστάσεις της Εξαρχίας, η Πατριαρχική Ακαδημία, το Ελληνικό Σχολείο αλλά και το Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης. Στο κτίριο θα λειτουργήσει και Ξενώνας φιλοξενίας. Επιθυμία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της οικείας Μητροπόλεως είναι η νέα έδρα της Εξαρχίας να αποτελέσει χώρο της ανάπτυξης του διαλόγου και πολιτιστικό κέντρο συνάντησης όλων των ανθρώπων.