Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

«Ο Επίσκοπος είναι στην Εκκλησία και η Εκκλησία στον Επίσκοπο» (Ο άγιος Κυπριανός ο Επίσκοπος Καρχηδόνος, επιστολή 66)

ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΒΑΔΙΖΕΤΕ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ!... ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΛΑΡΙΣΙΝΟΣ

Ο Επίσκοπος εκφράζει την Εκκλησία του Χριστού. Ο άγιος Κυπριανός ο Επίσκοπος Καρχηδόνος, λέει καθαρά: «Ο Επίσκοπος είναι στην Εκκλησία και η
Εκκλησία στον Επίσκοπο» (επιστολή 66). Και για να δηλώσουμε λοιπόν ότι ανήκουμε στην Εκκλησία του Χριστού πρέπει οπωσδήποτε να μνημονεύσουμε τον Επίσκοπο. Η μνημόνευση δηλαδή του Επισκόπου, δεν είναι απλά μια προσευχή γι’ αυτόν, αλλά μια ομολογία ότι έχουμε Ενότητα μαζί του και έτσι λοιπόν ανήκουμε στην Εκκλησία του Χριστού.
Η παρέκκλιση από την γραμμή αυτή είναι καθαρά προτεσταντισμός!!!
Οι Άγιοι Πατέρες και συγκεκριμένα ο άγιος Ιγνάτιος Επίσκοπος Αντιοχείας, μας λέει από παλαιά: «Ενωθείτε με τον Επίσκοπο» (επιστολή προς Μαγνησίους) και συνεχίζει «Να έχετε σχέση με τον Θεό και με τον Επίσκοπο. Όποιος δε εργάζεται ενάντια προς τον Επίσκοπο λατρεύει τον διάβολο»!!! (επιστολή προς Σμυρναίους). Σας το επαναλαμβάνω για να εμπεδώσετε καλά το Εκκλησιολογικό δόγμα: Για να δηλώσει ο Χριστιανός ότι ανήκει στην Εκκλησία του Χριστού, πρέπει να δηλώσει την Ενότητά του με τον Επίσκοπο της Επαρχίας στην οποία ανήκει και κατοικεί. Ο άγιος Κυπριανός Καρχηδόνος μας λέει πάλι: «Αν κανείς δεν είναι με τον Επίσκοπο, δεν είναι με την Εκκλησία» (επιστολή 66).
-Ερώτηση
Μπορεί κάποιος να μου δώσει απάντηση στο παραπάνω κείμενο; Αν ναι, τότε να μην μου αναφέρει τον 15ο κανόνα της πρωτοδευτέρας Οικουμενικής Συνόδου, γιατί νομίζω ότι στην Μητρόπολη Φλωρίνης δεν ισχύει αυτός ο κανόνας!!! Αν ισχύει… ας μας το τεκμηριώσει! Αν δεν μπορέσετε…. να ξέρετε αγαπητοί μου Κύριοι ότι οδεύετε την δαιμονική οδό!!! (δεν το λέω εγώ, αλλά τα κείμενα και ο άγιοι που διαβάσατε πριν)!
Καλή Μετάνοια!
Τηλέμαχος Λαρισινός
Υ.Γ Μάλλον… τέτοια κείμενα διάβασε και μετανόησε ο καθηγητής κ. Τσελεγγίδης και πήρε πίσω την υπογραφή του!!! (Αυτό το γεγονός βλέπω το παραβλέπετε)