Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

''[...]Καλεσμένος της ακαδημίας και ο επί δύο έτη φοιτητής αυτής αρχιμ. Τιμόθεος Τσισμαλίδης από την Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας.''

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΕΠΙ ΔΥΟ ΕΤΗ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΤΣΙΣΜΑΛΙΔΗΣ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και άρωμα Ελλάδος εορτάστηκε σήμερα Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στην Θεολογική Ακαδημία της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας η εορτή των τριών Μεγάλων Πατέρων, Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων της Εκκλησίας μας, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε η λεγόμενη αγρυπνία, ήτοι η ενάτη ώρα, εσπερινός, αρτοκλασία, όρθρος και πρώτη ώρα ενώ ανήμερα της εορτής η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην διάρκεια της οποίας και χειροτονία σε πρεσβύτερο του φοιτητή της σχολής, διακόνου Ονούφριου Σόνκιν.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο πρύτανης της Θεολογικής ακαδημίας και Αρχιεπίσκοπος Πετεργκώφ κ. Αμβρόσιος μετά του ιερού κλήρου της σχολής.
Καλεσμένος της ακαδημίας και ο επί δύο έτη φοιτητής αυτής αρχιμ. Τιμόθεος Τσισμαλίδης από την Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας.
Η Θεία λειτουργία τελέστηκε εξ' ολοκλήρου στην ελληνική γλώσσα- παλαιά παράδοση των Θεολογικών σχολών της Ρωσίας για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών πριν την επανάσταση του 1917.
Του ιερούς ύμνους τους απέδωσαν οι τρεις χοροί της ακαδημίας ενώ τον Απόστολο ανέγνωσε ο αναγνώστης και φοιτητής της σχολής Μνάσων Ορφανός από την Εκκλησία της Κύπρου.

ΠΗΓΗ: romfea

ΑΠΟ: "ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ" [http://www.eordaia.org/index.php/16-2017-fevrouarios/2855]