Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΠΟΥΣ Ή ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ, ΔΕΣ ΕΔΩ! ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΕΣ ΝΑ ΑΥΤΟΜΟΡΦΩΘΕΙΣ Ή ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙA ERGASIA SXOLIKH ΔΕΣ KI ΑΛΛΟΥ....

"Μπορείτε να βοηθήσετε......."


Η "ΑΙΡΕΣΗ" ΚΑΙ ΟΙ "ΕΝΝΟΙΕΣ" ΤΗΣ, ΣΤΟΝ ΝΥΝ ΑΙΩΝΑ!!! ΘΕΛΕΙΣ ΕΝΑ "ΜΠΟΥΚΕΤΟ" Ή ΟΧΙ;

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ= ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΙΑΚΟΣ
ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ=ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ "ΣΚΕΨΗ", "ΒΟΥΛΗΣΗ", "ΕΠΙΛΟΓΗ"
ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ=ΑΙΡΕΤΙΣΤΗΣ= "εκείνος που είναι ικανός να εκλέγει, που δεν υιοθετεί τις παραδεδομένες αντιλήψεις και ιδέες"
ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ= "Οι αιρέσεις ως παρεκκλίσεις, αποσχίσεις από την βασική αρχή"=ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ=ΑΠΟΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΣ
ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ=π.χ. Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ (αμφισβήτησε τις παραδεδομένες αξίες της εποχής του), Ο ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ (οι επιστήμονες που αμφισβήτησαν τις παραδεδομένες επιστημονικές αξίες της εποχής τους), ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ (οι θρησκευτικοί ηγέτες που αμφισβήτησαν το status της εποχής, τους παραδίδοντας στην ανθρωπότητα νέες πίστεις).
ΑΙΡΕΣΗ=Η ΝΕΑ ΑΛΗΘΕΙΑ  (Οι νέες αυτές αλήθειες διαμόρφωσαν διαφορετικές καθιερωμένες αξίες γύρω από τις οποίες χτίστηκε κομμάτι-κομμάτι το διανοητικό και πρακτικό πλαίσιο του ανθρώπινου πολιτισμού.)
ΑΙΡΕΣΗ=Ο,ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΓΩΝΙΑΚΟ "ΜΑΓΑΖΙ" (Υπό την οπτική γωνία της θρησκευτικής αντίληψης για την αίρεση, αιρετικοί είναι όσοι αμφισβητούν ό,τι εννοείται ως καθιερωμένο δόγμα)

            [ = Η ΑΙΡΕΤΙΚΗ  "ΕΝΝΟΙΑ" ΤΟΥ  ΝΥΝ ΑΙΩΝΑ!!!]
ΕΝΤΕΛΕΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ= ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ! ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΛΕΜΕ: "ΟΤΙ ΠΑΤΑΜΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΩΜΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΩΝ" (Γ. Παυλάκης)
                             .                                          .

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/Question_book-new.svg/50px-Question_book-new.svg.png
Το λήμμα δεν περιέχει πηγές ή αυτές που περιέχει δεν επαρκούν. Μπορείτε να βοηθήσετε προσθέτοντας την κατάλληλη τεκμηρίωση. Υλικό που είναι ατεκμηρίωτο μπορεί να αμφισβητηθεί και να αφαιρεθεί.
Η σήμανση τοποθετήθηκε στις 11/05/2015.
    
 Για άλλες χρήσεις, δείτε: Αίρεση (αποσαφήνιση).
Ως αίρεση στην Ελληνική γλώσσα, αποδίδεται η έννοια της κατάκτησης και της κατάληψης, εφόσον
η λέξη ετυμολογείται από το ρήμα αιρέω. Αν ετυμολογείται από το αιρέομαι, τότε στα πλαίσια της αρχαίας ελληνικής γραμματείας σημαίνει το εκλέγειν, το δικαίωμα εκλογής, την ελεύθερη σκέψη, την ελεύθερη βούληση την ελεύθερη επιλογή, τη φιλοσοφική και τη θρησκευτική αίρεση. Ως αιρετικός νοείται εκείνος που είναι ικανός να εκλέγει, που δεν υιοθετεί τις παραδεδομένες αντιλήψεις και ιδέες. Σύμφωνα με τη σύγχρονη έννοια του όρου -εκείνος δηλαδή που στην αρχαιότητα αποκαλείτο αιρετιστής- είναι ο οπαδός, μιμητής ή εκείνος που ανήκει κυρίως σε θρησκευτική και δευτερευόντως σε ό,τι έχει χαρακτηρισθεί ως επιστημονική αίρεση. Οι αιρέσεις ως παρεκκλίσεις, αποσχίσεις από την βασική αρχή είναι δυνατόν να ταξινομηθούν σε επιστημονικές, ιδεολογικές και θρησκευτικές.


Η ανθρώπινη ιστορία βρίθει αιρετικών ιδεών και απόψεων που άλλοτε λειτούργησαν ως κινητήριος μοχλός εξελικτικών διαδικασιών και άλλοτε αποδείχθηκαν αναληθείς. Αναμφίβολα υπό την οπτική γωνία της αρχαίας ελληνικής γραμματείας αιρετικός υπήρξε ο Σωκράτης ως άνθρωπος που αμφισβήτησε τις παραδεδομένες αξίες της εποχής του, αιρετικοί οι επιστήμονες που αμφισβήτησαν τις παραδεδομένες επιστημονικές αξίες της εποχής τους (βλ. Γαλιλαίος), αιρετικοί οι θρησκευτικοί ηγέτες που αμφισβήτησαν το status της εποχής τους, παραδίδοντας στην ανθρωπότητα νέες πίστεις. Οι νέες αυτές αλήθειες διαμόρφωσαν διαφορετικές καθιερωμένες αξίες γύρω από τις οποίες χτίστηκε κομμάτι-κομμάτι το διανοητικό και πρακτικό πλαίσιο του ανθρώπινου πολιτισμού. Υπό την οπτική γωνία της θρησκευτικής αντίληψης για την αίρεση, αιρετικοί είναι όσοι αμφισβητούν ό,τι εννοείται ως καθιερωμένο δόγμα

ΠΗΓΗ:https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B7