Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Πάπας Φραγκίσκος: «η Ευρώπη πεθαίνει».... Κώστας Βεργόπουλος: «η Ευρώπη αυτοκτονεί».... Αλέξης Τσίπρας:«η λιτότητα σκοτώνει την Ευρώπη».!!! Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης: "Oυαί και αλλοίμονο· Η ένταξή μας στην ΕΟΚ όχι απλώς εμπορική, αλλά ιδεολογική, ηθική, οικογενειακή, προφητεύω από της θέσεως ταύτης, ότι θα γίνει ο τάφος της Ελλάδος και της ορθοδοξίας [στο Εθνος μας] και η εξομοίωσή μας προς τα άλλα έθνη τα μακράν ημών"

Πάπας Φραγκίσκος αλά Μαραντόνα

va-324x389.jpg
Πάνος Τριγάζης, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Δεν ξέρω αν μίλησε στην καρδιά των 27 ηγετών της ΕΕ ο Πάπας Φραγκίσκος, τον οποίο επισκέφθηκαν με την ευκαιρία της επετειακής Συνόδου Κορυφής στη Ρώμη. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μίλησε από καρδιάς και με πλήρη συναίσθηση των προβλημάτων της Ευρώπης και του κόσμου. Μίλησε ως Ευρωπαίος και ευρωπαϊστής, αν και ο ίδιος κατάγεται από την Αργεντινή. Προειδοποίησε για τον κίνδυνο, λέγοντας ότι «η Ευρώπη πεθαίνει», επαναλαμβάνοντας περίπου τον καθηγητή Κώστα Βεργόπουλο, που έχει υποστηρίξει ότι «η Ευρώπη αυτοκτονεί». Στο ίδιο μήκος κύματος παλαιότερα (2014), ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει στη Ρώμη ότι «η λιτότητα σκοτώνει την Ευρώπη».

Ακούγοντας 
την ομιλία του Πάπα προς τους 27 ηγέτες, είχα την έμπνευση να στείλω μήνυμα σε φίλο μου υπουργό που βρισκόταν στην Ρώμη, με περιεχόμενο ότι «ο Πάπας Φραγκίσκος καλά τα είπε στους Ευρωπαίους, στηρίζοντας επί της ουσίας τις θέσεις που είχε υποστηρίξει νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας υπέρ της υπεράσπισης του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου και της κοινωνικής διάστασης της ενοποίησης».
Η αλληλεγγύη ήταν ο καμβάς πάνω στον οποίο στηρίχθηκε η ομιλία του Πάπα, ενώ εμμέσως πλην σαφώς τάχθηκε κατά της Ευρώπης των πολλών ταχυτήτων, λέγοντας ότι όσοι προηγούνται, οφείλουν να κοιτάνε πίσω τους και να επιδιώκουν τη συμπόρευση με τους υπόλοιπους. Δίκαια, ένας φίλος μου χαρακτήρισε τον Πάπα Φραγκίσκο έναν από τους πιο αριστερούς ηγέτες της Ευρώπης. Ακόμα μία φορά, ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχτηκε θερμά τον Αλέξη Τσίπρα και τη σύζυγό του, επαινώντας και πάλι την ελληνική κυβέρνηση για όσα κάνει υπέρ των κοινωνικά αδύνατων και ιδιαίτερα υπέρ των μεταναστών και προσφύγων. Αλλωστε, το 2016, ο ίδιος είχε επισκεφθεί τη Λέσβο μαζί με τον πρωθυπουργό, τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον προκαθήμενο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ολοι θυμόμαστε την τεράστια διεθνή απήχηση που είχε εκείνη η επίσκεψη σε πολύ κρίσιμη στιγμή για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό.
Καταλήγω με την επισήμανση ότι είτε «πεθαίνει», είτε «αυτοκτονεί», είτε «δολοφονείται», το ευρωπαϊκό όραμα, η σωτηρία του είναι δυνατή και οι σχετικές δυνάμεις υπάρχουν μέσα στους λαούς της ηπείρου μας. Αρκεί η ΕΕ να ξαναβρεί τον δρόμο των ανθρωποκεντρικών οραμάτων, να βρεθούν στην καρδιά της ενοποίησής της η αλληλεγγύη, η ειρήνη και η δημοκρατία. Με τέτοια όπλα θα μπορέσει η ΕΕ να «παίξει και σε Μουντιάλ», να «κάνει παιχνίδι» αλά Μαραντόνα, όπως κάνει ο συμπατριώτης του Πάπας της Ρώμης.

  1. Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΟΚ
    ΠΡΟΦΗΤΕΥΩ ΑΠΟ ΤΗΣ ΘΕΣΕΩΣ ΤΑΥΤΗΣ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
    (Απόσπασμα ομιλίας του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Ν. Καντιώτου. Η ομιλία έγινε στην Αθήνα, στις 6-7-1972. Και σήμερα βλέπουν τα λόγια του να πραγματοποιούνται μέχρι κεραίας, ακούστε τον·)
    ...Oυαί και αλλοίμονο· Η ένταξή μας στην ΕΟΚ όχι απλώς εμπορική, αλλά ιδεολογική, ηθική, οικογενειακή, προφητεύω από της θέσεως ταύτης, ότι θα γίνει ο τάφος της Ελλάδος και της ορθοδοξίας [στο Εθνος μας] και η εξομοίωσή μας προς τα άλλα έθνη τα μακράν ημών.
    Τί είναι το Έθνος μας; Θα το πω με όλη την σημασία της λέξεως και διαμαρτύρομαι μέχρι του ουρανού και μέχρι τ' άστρα· Το έθνος το δικό μας δεν είναι πλέον ιεραποστολικό, αλλά μασονικό. Αυτές οι σκοτεινές δυνάμεις έχουν βραχυκυκλώση το ταλαίπωρον Έθνος μας και είναι σαν αετός στο κλουβί.... Εμπρός να σπάσουμε την φυλακήν αυτή και ο αετός να πετάξει πάλι ψηλά, πολύ ψηλά, μέχρι τα άστρα του ουρανού.....
    ΠΑΠΙΣΜΟΣ

    Εδώ στην Ελλάδα εκτός των άλλων κακών... θέλουν να μας φέρουν ένα καινούργιο φρούτο! Τον παπισμό.....
    Ο παπισμός είναι θηρίο της Αποκαλύψεως....Τί εστί παπισμός; Σύνολο αιρέσεων. Και φοβούμαι δυστυχώς, ότι θα δούμε στη Μητρόπολη [των Αθηνών], -εγώ δεν πηγαίνω στη Μητρόπολη-, θα δείτε την επίσημη εορτή της 25 Μαρτίου..., μπροστά-μπροστά, πρώτον ...σαν κόκορα, με τα φτερά του τα κολωτά να στέκεται δίπλα στον πρωθυπουργό, δεν ξέρω ποιος θα είναι τότε, ένας καρδινάλιος. Από ώρα σε ώρα ετοιμάζουν να μας φέρουν καρδινάλιο, για να φορέσουμε κουστούμι!
    Η Ελλάς τους μοιρίζει χωριατίλα και θέλουν να μας φορέσουν Ευρωπαϊκό κουστούμι!... Μα, χίλιες φορές με φουστανέλα, χωριάτες, με χωριάτικο κουστούμι και Ελλάδα στην καρδιά...Θέλει η κυβέρνηση να μας αλλάξει την φορεσία μας! Θέλει να μας φορέσει το κουστούμι που ονομάζεται ΕΟΚ. Να γίνουμε Ευρωπαϊοι. Να μιλούμε όπως οι Ευρωπαϊοι, να ζούμε όπως οι Ευρωπαϊοι, να διώχνουμε τις γυναίκες όπως οι Ευρωπαϊοι, να κάνουμε τα όργια των Ευρωπαϊων!.....Εμείς όμως θέλουμε να μείνουμε Ελληνες και μόνον Ελληνες, Ορθόδοξοι Χριστιανοί..

    Αλλά όπως πάμε αδέλφια μου, παρ' όλες τις διαμαρτυρίες του ευσεβούς Ελληνικού λαού, που δυστυχώς, είναι αδιοργάνωτος και γι' αυτό δεν φταίει ο λαός, φταίνε οι πνευματικοί ηγέτες, που τον αφήσαν αδιοργάνωτο, εις τρόπον ώστε οι αρουραίοι να ροκανίζουν τας ρίζας του δένδρο της Ορθοδοξίας....Όπως πηγαίνουμε στην ευλογημένη πατρίδα μας...σε 50 χρόνια και λιγότερο, θα υπάρχουν όλων των λογιών καρύδια, μόνο έλληνες ορθόδοξοι δεν θα υπάρχουν. Μάλιστα, αυτού θα καταντήσουμε εαν δεν δημιουργήσουμε ένα ρεύμα αντιστάσεως....


    ΜΕ ΤΙΜΗ