Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Φαναρίου, το ταξίδι για την πλήρη ενότητα Καθολικών και Ορθοδόξων πλησιάζει στο τέλος...

 


Φαναριώτης ιεράρχης θα λάβει μέρος στη Σύνοδο Καθ. Επισκόπων στο Βατικανό

Συμπρόεδρος της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής επί του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα λάβει μέρος στη Σύνοδο Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Η Οικουμενική προσευχή, που διοργανώθηκε από τη Γαλλική Μοναστική Κοινότητα του Ταιζέ και στην οποία συμμετείχαν τριάντα χιλιάδες νέοι, πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επικείμενη 16η Τακτική Σύνοδο των ΡΚαθολικών Επισκόπων, που θα διαρκέσει όλο τον Οκτώβριο, με θέμα: «Προς μία Εκκλησία Συνοδική: κοινωνία, συμμετοχή, αποστολή».

Τις εργασίες της Συνόδου θα παρακολουθήσει, εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Ιώβ, Ορθόδοξος Συμπρόεδρος της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής επί του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αναφέρει το orthodoxianewsagency.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκ μέρους του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως ο επίσκοπος Πισιδίας Ιώβ (Γκέχα) θα λάβει μέρος στις εργασίες της 16ης Συνόδου του ΚΣΚ.

Νωρίτερα, η ΕΟΔ έγραψε ότι, σύμφωνα με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο Θεός ενέπνευσε την ένωση Καθολικών και την Ορθοδόξων στο κοινό ποτήρι.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Φαναρίου, το ταξίδι για την πλήρη ενότητα Καθολικών και Ορθοδόξων πλησιάζει στο τέλος.

ΠΗΓΗ: https://spzh.news/gr/news/76237-fanariotskij-ierarkh-pouchastvuet-v-sinode-katolicheskikh-episkopov-v-vatikane