Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΛΟΓΩ "ΕΤΙΚΕΤΑΣ"....


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΑΛΛΑΓΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΜΑΥΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ’ «12:29», «14:46», «15:21», και ειδικότερα: "ΖΗΤΟΥΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ… ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ" (Δευτέρα, 19 Σεπτέμβριος 2016 15:21)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ‘’ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ’’, [...]
 ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ ΦΙΛΩΤΑ



ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΑΓΙΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΣ

Κύριε Κ. Μαυρίδη ζητάτε εξ αρχής μία γενική συγνώμη από το αναγνωστικό σας κοινό, όχι όμως και ονομαστικά, δηλαδή από  τον ίδιο τον π. Παΐσιο!  Λέτε πως ζητάτε  «Ταπεινά συγνώμη -με βαθιά θλίψη και υψηλό αίσθημα ευθύνης-  για το ανακριβές και λανθασμένο δημοσίευμα»!  Νιώθετε  πάλι όπως  λέτε: «Την ανάγκη  να αποκαταστήσουμε (ως ομάδα!) την αλήθεια …. Η αλήθεια-καταλήγετε- είναι ότι ο π. Παΐσιος Παπαδόπουλος παραμένει ηγούμενος στην ΙΜ Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Φιλώτα…»! Αν και άλλα πολλά ΚΑΤΑΛΕΓΑΤΕ (ΜΟΜΦΗ;)  εναντίον του, και πριν ακόμη την ημέρα ταύτη (Δευτέρα, 19 Σεπτέμβριος 2016, 12:29) με τους βαρύγδουπους τίτλους… παρά ταύτα κάθε είδους συγνώμη αποτελεί μια καλή αφορμή δια καταλλαγή.  Καταλαγιάζω εξάλλου σημαίνει  (μεταβατικό) ηρεμώ, καταπραΰνω κάποιον (καταλάγιασαν το θυμό τους!) και ως ‘’αμετάβατο’’ έρχομαι σε κατάσταση ηρεμίας, γαλήνης (Κάποτε τα πάθη καταλαγιάζουν!) [https://el.wiktionary.org/wiki ]
Ατυχώς όμως το «Υψηλό Αίσθημα Ευθύνης» σας  δεν κατόρθωσε και δεν διόρθωσε καθόλου το ύφος σας και τον τρόπο σας, λόγω της προσωπικής τιτλο-βιασύνης, και εννοούμε την σχετική με την  «Εκκλησιαστική Κρίση» σας! Είπατε μεν την αλήθεια, ότι  π. Παΐσιος Παπαδόπουλος παραμένει ηγούμενος στην Ι.Μ. Αγίου Γρηγορίου Παλαμά (Φιλώτα)… αλλά δεν μείνατε σ’ αυτήν! Μετακινηθήκατε λέγοντας!  ό,τι σεις μόνος βλέπετε! Γράψατε:
- << Και ο επίσκοπος με αγάπη επιχειρεί (όπως κάνει για όλους) να τον συνετίσει(!) και να τον επαναφέρει(!) σε ότι αφορά τις εκδηλωμένες απόψεις και θέσεις του σχετικά με τη μνημόνευση του Οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου. Χαρακτηριστικό της πατρικής προσπάθειας του Μητροπολίτη είναι το γεγονός ότι ακόμη και τώρα (την ύστατη στιγμή) παραμένει με ανοιχτή αγκαλιά(!) περιμένοντας την “επιστροφή”(!)… του Αρχιμανδρίτη>>! Αλήθεια από πού να «επιστρέψει» ο π. Παΐσιος!
Γίνετε να ζητάμε από αυτόν που υποστηρίζει την Αλήθεια, που λέει π.χ. ότι η Εκκλησία είναι «Μία», και είναι η ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία… γίνεται να «συνετιστεί» (συν νους); Γίνεται πάλι κάποιος που είναι με το ένα πόδι στον Οικουμενιστικό τάφο της αίρεσης να μιλάει για «Επαναφορά» και για «Αγία αναφορά!»! Ο π. Παΐσιος, ο μοναχός Σάββας Λαυριώτης που μετά την Σύναξη της Κρήτης, φωτίζουν το πνευματικό σκοτάδι κι αυτών ακόμη των επισκόπων- άφωνων ποιμένων, αυτοί θα δώσουν ΑΝΑΦΟΡΑ; Αυτοί οι δύο είναι που κατά την Δευτέρα και Δικαία Κρίση θα δώσουν λόγο στο Θεό για την  ΑΝΥΠΑΚΟΗ  τους αυτή, και οι προδότες της πίστεως που λένε ναι, σε ότι λέει και κάνει ο πατριάρχης της ανομίας, ο Ασύνετος ΝΟυς  της «Δήθεν» ΜΙΑΣ οικουμενικής εκκλησίας (Προσοχή! Που ο ίδιος φαντάζεται!), και που θέλουν να γίνουν και επίσκοποι στην Φλώρινα…. αυτοί ζητούν και περιμένουν να ακούσουν το «ΨΥΧΗ ΜΟΥ, ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑ ΤΙ ΚΑΘΕΥΔΕΙΣ…», και δεν είναι αυτοί που φωνάζουν «Δήθεν» για να φύγουν οι κλέφτες. Αυτοί που αραχνοϋφαίνουν  και κινδυνεύουν να χάσουν το καλό εμπόρευμα στην εποχή αυτή του οικουμενικού αντιχριστιανισμού;
Αγαπητέ υπεύθυνε της ηλ. Εφημερίδος, «Άραγε γινώσκεις α αναγινώσκεις»!
Αδελφέ μας, Κωνσταντίνε. Θεώρησε την επιστολή μας αυτή, ως μία δεκτική «Συγνώμη» από μέρους μας  για όλα όσα-ίσως άθελά- κατά καιρούς έχετε διατυπώσει, ως προσωπικές γνώμες, κατά του ιερέως π. Παϊσίου, αλλά και όλων ημών των πιστών που στο όνομα του Ιησού Χριστού τον στηρίζουμε, ποικιλότροπος! Για αυτό και το πρώτο που μνημονεύουμε –την επομένη ταύτη ημέρα - είναι το γνωστό σε όλους μας’  ότι δηλαδή η επιστήμη έχει ως σκοπό της την αναζήτηση της αλήθειας’ και η δημοσιογραφία την ανάδειξή της! Φυσικά τον ΣΚΟΠΟ αυτό, δηλαδή της αναζήτησης της Αλήθειας και την ανάδειξή της-μέσα στα όρια της Μητροπόλεώς μας-έχει κατά ένα Μοναδικό Πατερικό Τρόπο, ο Ιερομόναχος  Παΐσιος Παπαδόπουλος! Και γιατί να σκεπάσουμε την αλήθεια! Ο π. Παΐσιος είναι ο πρώτος Ιερομόναχος που μετά το συνέδριο της Κρήτης  είπε-με την ευχή και προτροπή των αγιορειτών Πατέρων- ότι ο πατριάρχης  είναι Αιρετικός.  Από την φλεγόμενη Φλώρινα είπε μπρος σε «αιφνίδιες κάμερες» την ωμή αλήθεια για τον  φλόγινο Φαναριώτη… και σας θυμίζουμε πάλι τον αληθινότατο λόγο του! [Και μην απορείτε που ακόμη το Άγιον Όρος μνημονεύει τον πατριάρχη, αλλά απλά ας έχουμε κατά νου το λόγο που λέει’  Φτάνει ποια, εκατό χρόνια υπομονής, προς τους ασύνετους νόες των πατριαρχών του 20ου -21ου αιώνα, είναι πολλά……………
Είπε,  ότι ο πατριάρχης  είναι Αιρετικό, αλλά και ποιος δεν το λέει. Όχι βεβαίως έμπροσθέν του………..
ΑΛΗΘΕΙΑ! ΤΙ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕ! ΠΟΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ  ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ  ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΙΣ ΠΟΔΟΠΑΤΗΣΕ…..  ΑΡΑΓΕ  ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ «FLASHE της Δ. Μακεδονίας» ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ  ΓΝΩΣΤΑ  Ή ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ  ‘’ΑΛΗΘΙΝΑ’’;
Και επειδή είναι καλό οι αναγνώστες σας να γνωρίσουν ότι’  ο καθένας επίσκοπος, πρωτοσύγκελος, ιερέας…  που συγκαλύπτει ΑΙΡΕΤΙΚΟ, τουτέστι την αίρεση, ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ με την ΑΙΡΕΣΗ… και  πάλι ας ακούΣΟΥΝ,   σύντομα, και  λίγα από τα πολλά ‘’α-συγχώρητα’’ του Μητροπολίτη μας ΠΟΥ σε πρώτο χρόνο είπε ενώπιων όλων μας,  στην δική σας φυσικά εκπομπή!
Σε σχετικό  άρθρο, η ομάδα σας , έγραψε τα εξής βιντεοσκοπημένα λόγια του επισκόπου μας κ. Θεοκλήτου:
-     «Έπρεπε να τεθούν και πιο σοβαρά θέματα [στην Πανορθόδοξη Σύνοδο].
1ο ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ! Ναι! Έπρεπε να τεθούν π.χ. το ζήτημα του Πάτριου Ημερολογίου που πάλι ευθύνεται ένας φιλοπαπικός πατριάρχης ονόματι… , η καταδίκη του Αυστραλίας που είπε τα περί πιθήκων, καθώς και η γνώμη -του ιδίου ιεράρχη-  για το Ιερό μας Βιβλίο, την Αγία Γραφή που την ονόμασε… (ήμαρτον Κύριε!),  την άρση του αφορισμού του Ορθοδοξοτάτου Ν. Σωτηρόπουλου. Επίσης  την καταδίκη του Οικουμενικού μας, που θέλει να φαίνεται ως η κεφαλή της Παναιρέσεως του Οικουμενισμού και της Πανθρησκείας, αλλά και η κεφαλή της ‘’Εκκλησίας της Ορθόδοξης’’ , ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!!!, κ.α..
-     [Εν όψει της Μεγάλης Συνόδου] Έστειλα ένα μεγάλο Υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο με τις απόψεις μου:
Γράφω εκεί ότι θεωρώ κόκκινες γραμμές:
1ον  Να κρατηθεί ατόφια η Ορθοδοξία και να μην θιγεί. (π. Θεόκλητος)
2ο ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣΟι  Αγιορείτες  Πατέρες ως γνωστό έγραψαν: «Μελετήσαντες μετά πάσης προσοχής τα κοινοποιηθέντα τελικά κείμενα της λεγομένης Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, καθώς και τις απαντήσεις εγκρίτων θεολόγων και μητροπολιτών, προαγόμεθα όπως εκθέσωμεν τα ακόλουθα. Το συμπέρασμα που αβίαστα εξάγεται εκ της μελέτης των είναι ότι τελικώς η σύνοδος αυτήαποδεικνύεται αντορθόδοξη, ληστρική και αιρετική».
2ον  Οι άλλες ομολογίες να μην ονομάζονται "Εκκλησίες", διότι λέει το Σύμβολο της Πίστεως: "Ομολογώ...εις Μίαν, Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν" που είναι η Ορθόδοξος.
3ο ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ! Οι  Αγιορείτες  Πατέρες έγραψαν:  « Επετεύχθη τελικά ο στόχος της εκκλησιαστικοποιήσεως των αιρέσεων, δηλαδή έγινε δεκτό ότι ο Παπισμός καθώς και λοιποί αιρετικοί είναι Εκκλησιές και όχι αιρέσεις….  Νομιμοποιεί (η Σύνοδος) επίσημα και συνοδικά την παναίρεσι του Οικουμενισμού…. Αναγνωρίζει το Προτεσταντικό λεγόμενο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών( γι’ αυτό και ήταν ήδη έτοιμοι οι Προτεστάντες, για να μοιράσουν (δώρο σε κάθε σπίτι) τόνους «Αγίας Γραφής»)…. Παραγκωνίσθηκε και αγνοήθηκε ο ρόλος του Μοναχισμού, και ιδιαίτερα η στάση των Αγιορειτών έναντι του Παπισμού και του Οικουμενισμού (ήδη έχουν αρχίσει οι διώξεις Μοναχών!)».
3ον  Να αναγνωριστούν δύο Μεγάλες Σύνοδοι που καταδίκασαν τον Παπισμό: η 8η και η 9η, που ο λαός τις ονόμασε Οικουμενικές. Είθισθαι, όταν γίνεται μια Μεγάλη Σύνοδος, να αναγνωρίζει τις αποφάσεις και προηγουμένων Μεγάλων Συνόδων. (π. Θεόκλητος)
4ο ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ!  Οι  Αγιορείτες  Πατέρες έγραψαν:  «Ακολούθησε καινοφανείς μεθοδεύσεις στην θεματολογία και τις πρακτικές της…. Δεν εκφράζει την αγιοπνευματική εμπειρία του εκκλησιαστικού σώματος… Δεν ακολουθεί την αγιοπατερική Παράδοση της Εκκλησίας, μιας και δεν έγινε εξ’ αρχής αναγνώριση όλων των προηγουμένων συνόδων, και κυρίως αναγνώριση ως Οικουμενικών συνόδων της 8ης και της 9ης… Καταλύει αποφάσεις Οικουμενικών Συνόδων. («Η σύνοδος αυτή αποδεικνύεται αντορθόδοξη, ληστρική και αιρετική»)!!!
-     [Στη Μεγάλη Σύνοδο] Έπρεπε ο καθένας [Αρχιερεύς] να έχει ψήφο. Αυτοί δεν δίνουν ψήφο. Είναι μια ψήφος [μόνο] του αρχηγού [της αντιπροσωπείας της κάθε Εκκλησίας]. (π. Θεόκλητος)
5ο ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ! Οι  Αγιορείτες  Πατέρες έγραψαν:  «Ακολούθησε καινοφανείς μεθοδεύσεις στην θεματολογία και τις πρακτικές της…  Απέκλεισε τους Επισκόπους και κατέλυσε την Ορθόδοξη συνοδικότητα και εν γένει χρησιμοποιήθηκαν αντορθόδοξοι μέθοδοι στον τρόπο λειτουργίας της».
-     Είμαστε κατά του Παπισμού και κατά της παγκοσμιοποιήσεως. Τέρμα! Κόκκινη γραμμή!  Ήμασταν ένα δένδρο και αυτοί [Οι Παπικοί] αποκόπηκαν. (π. Θεόκλητος)
6ο ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ! Οι  Αγιορείτες  Πατέρες έγραψαν:  «Σύμφωνα με το τελικό κείμενο, “Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον” της λεγομένης “Αγίας και Μεγάλης Συνόδου’’, στη παράγραφο 6 αναφέρεται ότι: «Η Ορθόδοξος Εκκλησιά  αποδέχεται την ιστορικήν ονοµασίαν των μη ευρισκομένων εν κοινωνία μετ’ αυτής άλλων ετεροδόξων χριστιανικών Εκκλησιών και Ομολογιών».  Αποδεχομένη έτσι η Σύνοδος ότι ο Παπισμός είναι Εκκλησιά, συναποδέχεται και τις αποφάσεις των θεολογικών διαλόγων μετά των παπικών, οι οποίοι τώρα λαμβάνουν και συνοδικήν ισχύν. Σε αυτούς, όμως, όπως γνωρίζετε, γίνεται αναγνώρισις εκκλησιαστικού χαρακτήρα, αποστολικής πίστεως, αυθεντικών μυστηρίων και αποστολικής διαδοχής στην Παπική Αίρεση (βλ. κείμενα Μονάχου 1982, Μπάρι 1987, Νέο Βάλαμο 1988, Μπαλαμάντ 1993). Εξ αυτής λοιπόν και μόνον της αποφάσεως, αποδεικνύεται ότι ἡ Σύνοδος αυτή έχει εκπέσει της Ορθοδόξου πίστεως και ομολογίας».
-     Η ΔΙΣ θα μαζέψει όλες τις γνώμες των επισκόπων της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα τις επεξεργαστεί η Γραμματεία της και θα τις μεταφέρει στη "Μεγάλη Σύνοδο"….. » [Από τη συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου, στον τηλεοπτικό σταθμό FLASHE της Δ. Μακεδονίας (15/4/2016)].
Αγαπητοί αδελφέ,
Γνωρίζετε  πολύ καλά ότι η αλήθεια είναι μία καθώς η Εκκλησία του Χριστού είναι «Μία, αγία, καθολική και αποστολική»! Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος-ως γνωστό- άλλα αποφάσισε εις την Αθήνα και άλλα έπραξε εις την Κρήτη, και φυσικά όλοι οι αναγνώστες σας το γνωρίζουν εκτός από δυο τρεις αρθρογράφους σας!
Επίσης, όλοι οι αναγνώστες σας,  γνωρίζουν  ό,τι υπάρχει απές σα παρακάτω λόγια του Κυρίου μας!   <<Εγώ είμαι η Οδός και η Αλήθεια και η Ζωή>>. Με το λόγο αυτό ο Χριστός, δείχνει στους αληθινούς  μαθητές Του ότι Αυτός είναι αληθινός Θεός! Και σας ρωτώ!
Ποιος πρέπει να συνετίσει ποιόν; Αλήθεια! Έχετε ακούσει ποτέ το «Μη κρίνετε κατ’ όψιν, αλλά την δικαίαν κρίσιν κρίνατε» (Ιωαν.7,24);
Ποιος πρέπει,  να συνετίσει τον επίσκοπο μας και τον πρωτοσύγκελό μας, καθώς και τον ιερέα μας (της ‘’Μεταμόρφωσης’’ που μνημονεύει πλέον του ενός επισκόπου!), «και να τον επαναφέρει(!) σε ότι αφορά τις εκδηλωμένες απόψεις και θέσεις του σχετικά (με τα όσα διαβάσαμε και ακούσαμε!)….» ΚΑΙ πάλι ποιος δύναται και  πρέπει’  Να τους συνετίσει(!) και να τους επαναφέρει(!) σε ότι αφορά τις εκδηλωμένες απόψεις  τους και θέσεις τους  σχετικά με τη μνημόνευση του Οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου (του επισκόπου Προύσας); ΠΟΙΟΣ ΠΟΙΟΝ; Ποιος πρέπει κ. Μαυρίδη  να συνετίσει ποιόν; Αλήθεια ο πιστός λαός του Θεού πιστεύεται ότι κοιμάται; Και αν, Ναι… για πόσο Ακόμα;
ΕΠΙΜΕΤΡΟ
Αδελφέ, «ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΗΡΥΞΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ» (π. Αυγουστίνος Καντιώτης) , και μην σκανδαλίζεστε τόσο εσείς προσωπικά όσον και οι αναγνώστες της ηλ. εφημερίδας σας.  Αν όπως σεις λέγετε:  <<Ο επίσκοπος με αγάπη επιχειρεί (όπως κάνει για όλους) να τον συνετίσει(!) και να τον επαναφέρει(!) σε ότι αφορά τις εκδηλωμένες απόψεις και θέσεις του σχετικά με τη μνημόνευση του Οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου>>… και αν αληθινά το «Κάνει για όλους», ας το κάνει και προς τον αληθινά αιρετικό πατριάρχη μας που τόλμησε (ως ασύνετος νους και όχι ως Βαρθολομαίος!) να πει:
- Σήμερα, όποιος ομιλεί(!) δεν θα ήτο δυνατόν να μη αναφερθή στην απώλεια της  Αυτού  Αγιότητος, του Πάπα Ιωάννου Παύλου Β’… Τον μακαριστόν Πάπαν τον συνήντησα τέσσερις φορές [ μετά την οσιακή κοίμηση του γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτη; ]από το 1995 μέχρι σήμερα (30-4-2005) και μαζί με όλον τον [ Οικολογικο-Οικουμενιστικό;] κόσμον είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω και εγώ [ ο πάπας της Ανατολής;] και να εκτιμήσω [ως Αλάθητος;] τα πολλά του [Διαστροφικά και διατροφικά;] χαρίσματα>> (Περιοδικό «ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ» ΤΟΥ Πατριαρχείου, αρ. 647, 30-4-2005, σελ. 2)….
ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΙΑ ΙΣΧΥΟΥΝ;  Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ’  ΑΛΛΟΣ ΣΤΟ ΧΤΕΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ; ΚΑΙ ΕΧΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Τ Ω ΘΕΩ ΤΟΥ ΚΑΙ  ΓΙΑ  ΑΥΡΙΟ (=ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ!);
ΤΕΛΙΚΑ!  Όταν ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είπε…  μας είπε την αλήθεια ή όχι (αλλά και τόσοι άλλοι άγιοι);
- Ο ένας Αντίχριστος (=ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΥΣ!) είναι ο Πάπας, και ο άλλος –είπε- είναι αυτός που είναι πάνω στο κεφάλι μας, χωρίς να ειπώ το όνομά του’ το καταλαβαίνετε, μα λυπηρόν είναι να σας το ειπώ, διότι οι Αντίχριστοι είναι εις την Απώλειαν, καθώς το έχουν…» (Διδαχή 8η). [ http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/tributes/patrokosmas/bios-ergon.htm ].
ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΗ Η «ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ»; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! ΑΛΗΘΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΝΑ ΕΝΘΡΩΝΙΣΤΕΙ, ΝΑ ΦΩΛΙΑΣΕΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ  Ή ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ; ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕ ΞΕΡΕΤΑΙ ΠΟΛΛΑ  Ή ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΕΝ ΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ-ΟΡΘΟΔΟΞΟ  ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΟΙΜΕΝΑ- ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ; ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ‘’ΙΕΡΟ’’ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΓΈΡΟΥ  Ή ΟΧΙ; ΕΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΝΩΡΊΖΑΤΕ; ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ‘’ΤΑΣ ΓΝΩΜΑΣ’’ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΪΣΙΟ; ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΝ ΦΟΒΑΣΤΕ…. ΦΟΒΆΣΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟ (=ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ-ΟΝΟΜΑ  ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ  ΠΟΛΛΑ……).

Υ.Γ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΘΕΤΕΤΕ ΕΠΙ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΙΤΛΟ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ! ΥΠΑΡΧΕΙ -ΑΘΕΛΑ ΣΑΣ- ΘΕΜΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.

ΜΕ ΤΙΜΗ ΣΕ ΟΣΟΥΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 (+ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ)

[ΑΠΟ http://www.eordaia.org/index.php?option=com_content&view=article&id=40216:2016-09-20-07-29-12&catid=2275:20].