Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΙΩΤΩΝ


Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ
 ΤΟΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΙΩΤΩΝ,ΑΜΗΝ
"Αυτά φρονείτε πάντες"!


(ΑΣΚΗΣΗ "ΚΑΛΛΙΟΠΗ" ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ!!!)

  ΕΝΤΟΣ….ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ….
ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ (ΕΝΤΟΣ) ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 
ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΜΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΗΣ

ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ…
       -  Το Ευαγγέλιον και ο Απόστολος τον οποίον ακούσαμε’ ο μεν Απόστολος με δύο λόγια λέει: Αυτά φρονείτε πάντες. Κι όταν λέει Φρονείτε εννοεί σε θέματα πίστεως και αφοσιώσεως  εις τον Θεόν. Δεν μπορεί ο ένας να πιστεύει άλλο, ο άλλος διαφορετικά. Έχει το δικαίωμα, ελεύθεροι είναι οι πάντες, αλλά εάν θέλουμε να είμεθα Χριστιανοί, να ανήκουμε εδώ στην Εκκλησία, την Ορθόδοξο Εκκλησία, πρέπει οι πάντες να φρονούν αυτά τα οποία εδίδαξε ο Χριστός, αυτά που μας παρέδωσαν οι Πατέρες της Εκκλησίας μας, αυτά που μας προτείνει, προτρέπει η Αγία μας Εκκλησία.

       Το δε Ευαγγέλιον διηγείται τρία θαύματα. Ο Χριστός μας περιάγει όλη τη Γαλιλαία… κηρύσσον το Ευαγγέλιον της Δικαιοσύνης, το Ευαγγέλιον της Αλήθειας, το Ευαγγέλιον της πραγματικότητας, το Ευαγγέλιον της Σωτηρίας…
       Αυτόν λοιπόν πρέπει να Τον ευχαριστούμε, να τον τιμούμε και να μην τον εγκαταλείψουμε ποτέ. Διότι όλη αυτή η Ορθή Διδασκαλία του Χριστού μας η οποία διασώζεται δια μέσω της Αγίας μας Εκκλησίας, όλα αυτά τα διδάσκει η Εκκλησία μας και πρέπει να τα ακολουθούμε και θα είμαστε πάλι επαναλαμβάνω και το τονίζω κάτω από την Σκέπη της Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας μακριά από αιρέσεις, μακριά από ετεροδιδασκαλίες [ΚΑΙ «ΕΤΕΡΟΔΟΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ»;]….
       Ο Θεός να μας φωτίζει να έχουμε μία καθαρή πίστη, να έχουμε μία πραγματική αφοσίωση στον Θεόν και στην Αγία μας Εκκλησία. Να την αγαπούμε και να μην παρασυρόμεθα από τίποτε. Αυτά είναι τα μηνύματα σήμερα…"(επίσκοπος Φλωρίνης Θεόκλητος)

ΣΧΟΛΙΟ
Εάν ο επίσκοπος Θεόκλητος δεν είχε μία πραγματική αφοσίωση στον πρώτο της Εκκλησίας μας, τον πατριάρχη Βαρθολομαίο, θα ήταν σίγουρα ένας από τους μεγαλύτερους ομολογητάς του 21ου αιώνα