Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ Ι. Μ. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΙΕΡΕΙΣ ΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ Ι. Μ. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΙΕΡΕΙΣ ΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017



Αδελφοί,
            Τα νέα της Πτολεμαΐδας είναι πικρά. «Με απόφαση του Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητου “παύθηκαν” από τα καθήκοντά τους τόσο ο Ηγούμενος της ΙΜ Αγίας Παρασκευής Εορδαίας όσο και ο ιερομόναχος Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Καλαϊτζόπουλος... Τοποτηρητής στο μοναστήρι (προσωρινός ηγούμενος) ορίστηκε ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης ενώ στη διοίκηση της Μονής συμμετέχουν ως διοικούσα επιτροπή οι αρχιμανδρίτες (που σημειωτέον είναι εγγεγραμμένοι στο μοναστήρι) π. Χαράλαμπος Ζιώγας, Πρόδρομος Μωϋσίδης και Τιμόθεος Τσισμαλίδης» [1].
         Δυστυχώς όλες οι προσπάθειές μας  για την αφύπνιση των ιερέων της Μητροπόλεώς μας για την ληστρική «Σύνοδο» της Κρήτης και τα αποτελέσματά της φαίνεται πως έπεσαν στο κενό. Ο λόγος του Κυρίου μας, συνέχει ημάς! «εἰ ἐμὲ ἐδίωξαν, καὶ ὑμᾶς διώξουσιν· εἰ τὸν λόγον μου ἐτήρησαν, καὶ τὸν ὑμέτερον τηρήσουσιν» (Ιωάν. 15,20). Οι μετασεισμικές δονήσεις της παναιρετικής «Συνόδου» χτύπησαν και πάλι στην πόλη μας. Μετά από τον επαναευαγγελισμό των αιρετικών Ευαγγελιστών που μόλις μία εβδομάδα μετά την πέρας της «Συνόδου» μοίρασαν τόνους ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ, σήμερα με επίσημο τρόπο και γυμνή τη κεφαλή διώκονται οι τίμιοι πατέρες της δεύτερης Ιεράς Μονής μετά την δίωξη του ηγουμένου της Ι. Μ. Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Δήμου Φιλώτα π. Παϊσίου Παπαδόπουλου. Αν ο Κύριος ομιλεί για το «μίσος του κόσμου», των κοσμικών θα λέγαμε ανθρώπων, και μας εξηγεί το λόγο: «Επειδή όμως δεν είστε από τον κόσμο, αλλά εγώ σας εξέλεξα από τον κόσμο, γι’ αυτό σας μισεί ο κόσμος», από την υπόθεσή μας αποδεικνύεται ότι όσους ο Θεός εξέλεξε για να αντιδράσουν απέναντι στο θηρίο του Οικουμενισμού οι ίερεις του κόσμου τους μισούν! Αποδεικνύεται λοιπόν ότι  όσοι δεν αντιδρούν στην παναίρεση του Οικουμενισμού και στο πρόσωπο του βλάσφημου και αιρετικού πατριάρχη μας έγιναν μαζί με αυτούς ΚΟΣΜΟΣ! Ο μαθητής της αγάπης πάλι θα γράψει: «Όποιος εμένα μισεί και τον Πατέρα μου μισεί» (Ιωάν. 15, 23)! Αλήθεια αδελφοί, αυτοί  που διώκουν τίμιους πατέρες και γεροντάδες που υπερασπίζονται το όνομά Του από τους ιερείς τις αισχύνης (δηλ. τους αιρετικούς) και προβατόσχημους λύκους (δηλ.  ρασοφόρους), δεν μισούν και τον Υιό αλλά και τον Πατέρα; Κρίμα!
         Θυμίζουμε μετά λύπης στους κακούς ιερείς μας τα λόγια του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, ενός αγίου αντιπαπικού που στις ημέρες μας το όνομά του μαζί με τα ονόματα πολλών άλλων βλαστημείτε με λόγια και πράξεις.  «Τούτο σας λέγω και σας παραγγέλω· καν ο ουρανός να κατεβή κάτω, καν η γη να ανεβή επάνω, καν όλος ο κόσμος να χαλάση, σήμερον, αύριον, να μη σας μέλλη τι έχει να κάμη ο Θεός. Το κορμί σας ας το καύσουν, ας το τηγανίσουν· τα πράγματά σας ας σας τα πάρουν· μη σας μέλλει· δώσατέ τα· δεν είνε ιδικά σας. Ψυχή και Χριστός σας χρειάζονται . Αυτά τα δύο όλος ο κόσμος να πέση, δεν ημπορεί να σας τα πάρη, εκτός και τα δώσετε με το θέλημά σας. Αυτά τα δύο να τα φυλάγετε, να μη τα χάσετε».
Τίμιοι αδελφοί και πατέρες  «Ψυχή και Χριστός σας χρειάζονται». Ευχόμαστε προς πάντας «Πολλά υπομονή». Αμήν.


Μετά τιμής
Το Δ.Σ

Υ.Γ
 «Οι Ιουδαίοι … συκοφαντούν, ενώ οι ειδωλολάτρες … εμπαίζουν·» αλλά Δόξα τω Θεώ, «Όσα οι άνθρωποι με τις εξυπνάδες τους τα κοροϊδεύουν ως ανθρώπινα Αυτός αυτά με τη δύναμή του τα παρουσιάζει θεϊκά. Από τη μια, διαλύει την  φαντασμαγορία των ειδώλων με την ανθρώπινη ταπείνωση του εαυτού του  πάνω στο σταυρό· κι από την άλλη, μεταστρέφει μυστικά αυτούς που χλεύαζαν  και απιστούσαν· τους κάνει να προσκυνούν τη θεότητα και τη δύναμή του» (ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ).


ΣΧΟΛΙΟ:
           "Η τρομοκρατία των δεσποτάδων".
       Ποια τρομοκρατία; Η εκ των δυνάμεων του κόσμου επιπεσούσα, η οποία έπεσε επάνω τους, τους καθήλωσε, τους παρέλυσε και τους φίμωσε  κυριολεκτικά. Αυτό το πνευματικό αδιέξοδο προσπαθούν μάταια να το αποτινάξουν, κινούμενοι κατά των εμμενόντων, κληρικών και λαϊκών, στην Αλήθεια, με σπασμωδικές, σκληρές και  αφιλάνθρωπες κινήσεις και κυρίως αφιλάδελφες. Θέλουν να εξιλεωθούν με ψευδαισθήσεις, αλλά η συνείδησή τους βοά. Τα αποτελέσματα θα φανούν σύντομα. Η "παντοδυναμία" τους θα εξαφανιστεί, δεν ξέρουμε πώς, εν μια στιγμή. Ευχόμαστε υπομονή στους πατέρες και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας. 
Σάββας Ηλιάδης <iliadisavvas@gmail.com>