Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΛΕΑ ΜΑΣ

(20:00) «Αδελφοί μου,

Άρειοι εμφανίστηκαν δια μέσων των αιώνων πολλοί και τέκνον του Αρείου μπορούμε να θεωρήσουμε αυτήν την στιγμήν και τον Αυστραλίας Στυλιανόν…» (π. Σάββας Αχιλλέως)


Αποτέλεσμα εικόνας για Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός

Απεβίωσε τη Δευτέρα 25 Μαρτίου (2019) σε ηλικία 83 ετών ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός (Χαρκιανάκης)....
Την είδηση του θανάτου του ανήγγειλε επίσημα ο Επίσκοπος Απολλωνιάδος Σεραφείμ Πρωτοσυγκελλεύων της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, με την εξής ανακοίνωση: «Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας μετά βαθυτάτης θλίψεως και οδύνης πληροφορεί τους πιστούς και την Ομογένειαν ότι σήμερον, Δευτέραν 25ην Μαρτίου 2019, και ώραν 6ην απογευματινήν, εκοιμήθη εν Κυρίω ο Αρχιεπίσκοπος και Ποιμενάρχης ημών κυρός Στυλιανός».
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πληροφορήθηκε την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Στυλιανού ενώ χοροστατούσε κατά τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Βαφεοχωρίου, όπου τέλεσε Τρισάγιο για την ανάπαυση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Στυλιανού.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, κατά τη δεξίωση που ακολούθησε στην κοινοτική αίθουσα, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αφού έκανε εκτενή αναφορά στον Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό, με λόγια φιλόφρονα αναφέρθηκε και στα μελλοντικά σχέδια για την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας....