Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

ΠΡΟΣΔΟΚΩ ΜΟΣΧΕΥΜΑ "ΝΕΚΡΩΝ" !!! ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ.... ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ!

ΣΧΟΛΙΟ:

«Η χώρα μας επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων του Eudonorgan και οφείλουμε να στείλουμε το μήνυμα...''
ΠΡΟΣΔΟΚΩ ΜΟΣΧΕΥΜΑ "ΝΕΚΡΩΝ" ΚΑΙ ΖΩΗ ΤΟΥ ΝΥΝ ΑΙΩΝΟΣ ΑΜΗΝ!
                                                                            

Διπλή εκδήλωση για τη δωρεά οργάνων με πρωτοβουλία της Κομισιόν

Διπλή εκδήλωση για τη δωρεά οργάνων με πρωτοβουλία της Κομισιόν

200 μπαλόνια θα μεταφέρουν το μήνυμα της αξίας της δωρεάς στον αττικό ουρανό.

Την Δευτέρα 15 Απριλίου, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) διοργανώνει στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο διπλή εκδήλωση για την προώθηση της δωρεάς οργάνων. Η εκδήλωση εντάσσεται στην ευρωπαϊκή δράση “Eudonorgan” και αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στόχος του προγράμματος Eudonorgan, στο οποίο συμμετέχουν και τα 28 κράτη μέλη, είναι η ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν τη δωρεά οργάνων, τόσο στο ευρύ κοινό, όσο και σε ειδικά κοινά.

Η εκδήλωση της Αθήνας θα είναι διπλή, διότι περιλαμβάνει ένα σεμινάριο με ομιλητές και εκπροσώπους από διάφορες χώρες, σχετικά με τις μεταμοσχεύσεις και διαχείριση των δυνητικών δοτών και μια παρουσίαση ανοιχτή στο κοινό.
Εκεί, θα αφηγηθούν τις προσωπικές ιστορίες τους δότες και συγγενείς δοτών καθώς και ο 8χρονος Αλέξανδρος, για τον οποίο το 2015 είχε στηθεί ολόκληρη επιχείρηση μεταφοράς του με ειδική πτήση στην Ιταλία για μεταμόσχευση καρδιάς. 
«Η χώρα μας επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων του Eudonorgan και οφείλουμε να στείλουμε το μήνυμα της αξίας της Δωρεάς Οργάνων όσο πιο μακριά γίνεται. Εντός και εκτός συνόρων. Γιατί η Δωρεά και η Μεταμόσχευση Οργάνων δεν έχει σύνορα. Ένας Έλληνας δότης χαρίζει ζωή σε έναν Ιταλό π.χ. και ένας Αυστριακός σε έναν Έλληνα», δήλωσε ενόψει της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, καθηγητής Ανδρέας Καραμπίνης.
Στο τέλος των εκδηλώσεων, θα απελευθερωθούν συμβολικά στον ουρανό 200 μπαλόνια με τα μικρά ονόματα των πιο πρόσφατων δοτών οργάνων, γραμμένα πάνω σε κάρτες δωρητή.

Διαχρονικά τελευταίοι στις μεταμοσχεύσεις

Η ευαισθητοποίηση για τη δωρεά οργάνων κρίνεται απαραίτητη στη χώρα μας, που εδώ και χρόνια είναι στην τελευταία θέση της Ευρώπης σε μεταμοσχεύσεις.
Την τελευταία πενταετία, για κάθε εκατομμύριο του ελληνικού πληθυσμού αντιστοιχούν από 3 μέχρι 6 δότες, ενώ χρειάζονται περίπου 200 για να φτάσουμε το μέσο ευρωπαϊκό όρο.
Την ίδια ώρα, δεκάδες ασθενείς με νοσήματα τελικού σταδίου περιμένουν σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση και πολλοί καταφεύγουν τελικά στο εξωτερικό για να μεταμοσχευθούν.