Τρίτη 9 Απριλίου 2019

π. Αθανάσιος Μυτιληναίος: Ο άνθρωπος (2:36) είναι κατασκευασμένος να μην αρρωσταίνει ποτέ, και βεβαίως και να μην πεθαίνει! Πέθανε γιατί εδέχθει ακριβώς τον Διάβολο.

Ἡ δαιμονισμένη νέα γενεά μας καί οἱ γονεῖς "

«Για να βγω από κάθε παρανόηση θα σας έλεγα ότι ακόμη κι ένα κρυολόγημα  το οποίο μπορούμε να υποστούμε, κι αυτό είναι μία δαιμονική ενέργεια. Ο άνθρωπος (2:36) είναι κατασκευασμένος να μην αρρωσταίνει ποτέ, και βεβαίως και να μην πεθαίνει! Πέθανε γιατί εδέχθει ακριβώς τον Διάβολο. Αλλά αρρωσταίνει, και η αρρώστια δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία κατάσταση που δείχνει ότι ο θάνατος είναι μέσα σ’ αυτήν την ύπαρξη, διότι έχουμε την φθορά. Τί είναι αρρώστια; Είναι μία φθορά! Γι’ αυτό τον λόγο όλα αυτά δεν είναι παρά ενεργούμενες καταστάσεις από πονηρά πνεύματα.  Αν θέλετε ακόμα, ε, καθετί  το οποίο θα μπορούσε ο άνθρωπος να πει, να ενεργήσει στη ζωή του και να μην είναι σύμφωνω με το θέλημα του Θεού, κι αυτό είναι ένας δαιμονισμός (3:36). Με τη διαφορά μόνον πως άλλοτε μεν έχουμε δαιμονικήν ενέργειαν στο σώμα μόνον, όπως ο Απόστολος Παύλος, είχε δεχτεί δαιμονική ενέργεια εις το σώμα του μόνο με το να είναι άρρωστος, γι’ αυτό λέγει ο ίδιος ότι: μου εδόθηκε  άγγελος σατάν για να με κολαφίζει, για να μην υπεραίρομαι από την υπερβολή των αποκαλύψεων, ή ο δαιμονισμός να είναι μόνον εις την ψυχήν ή να είναι και εις το σώμα και εις την ψυχή. Μ’ αυτή την τοποθέτηση που σας έκανα αντιλαμβάνεστε ότι λίγο ή πολύ οι άνθρωποι δέχονται έναν δαιμονισμόν (4:21)»



«Για τους νέους μας σήμερα αυθεντία δεν είναι κανείς. Αυθεντία (15:15) είναι η αφεντιά τους. Όπως ο Διάβολος αυθεντία δεν γνωρίζει κανέναν, αυθεντία γνωρίζει μόνο τον εαυτό του, και μόνον τον εαυτό του αναγνωρίζει. Συνεπώς τί σημαίνει αυτό; Ότι πνεύμα άλαλον και κωφόν  επικρατεί στη δαιμονισμένη μας νεολαία. Κι αυτό είναι φοβερόν (15: 42)»  






ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ π.ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ
ΜΕ ΘΕΜΑ:
" Ἡ δαιμονισμένη νέα γενεά μας καί οἱ γονεῖς ". ΕΚΦΩΝΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 17-4-1983