Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Θεέ μου, τι κακό μας έχει βρει στην εποχή μας, που φτάσαμε οι άνθρωποι, φώτισε και βοήθησε Κύριε!

π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ 


''Τό σημειον του Σταυρου καί τό σημειον του Αντιχρίστου''



(4:55): Βλέπουν, στενάζουν, πονούν, αλλά δεν μπορούν τίποτε να κάνουν, είναι λίγοι αυτοί.  Και σ’ αυτούς, στο μέτωπό τους, βάλε το «σημείο».  Αυτούς δεν θα τους πειράξουν οι έξι (6) που σε ακολουθούν.  Τώρα, εσείς οι έξι με τα τσεκούρια αρχίστε να ‘’κόβετε’’ άντρες, γυναίκες, γέρους, παρθένους, παιδιά, νήπια, να ‘’σφάζετε’’, να ‘’σφάζετε’’, να μην μείνει κανείς μέσα στην πόλη, να μην μείνει ζωντανός.  Μόνοι εκείνοι που θα έχουν το σημείο, αυτοί δεν πρέπει να βλαφτούν.  Σ’ όσους βλέπετε το σημείον στο μέτωπο, αυτούς να μην τους πειράξετε.  Και την αρχή θα την κάνετε από τους ιερείς μου. –Θα ξαναπώ τη φράση: Και από των αγίων μου άρξασθαι.  Την αρχήν κάνετέ την από μέσα από τα Άγια, δηλαδή μέσα από τον ναό, από τους ιερείς, τη σφαγή, μέσα από το ναό.
Αγαπητοί μου, αυτή η τρομερή εικόνα, έρχεται να δώσει ένα μέτρον αληθινά αποκαλυπτικό όχι μόνο για την κατάσταση που υπήρχε τότε εις τα Ιεροσόλυμα αλλά όπως είναι γνωστό, οι Προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης δεν εξαντλούνται αλλά συνεχώς βρίσκουν πραγμάτωση μέσα στην ιστορία όταν έχουμε ανάλογες περιπτώσεις (6:44).

(…)

(10:50): Από πού φαίνετε; Από τούτο: απ’ το ότι δεν συμφωνούν με το πνεύμα της εποχής τν. Και ποιο ήταν το πνεύμα της εποχής των;  Η αθεΐα και τα βδελύγματα, διότι δεν είναι μόνον η αθεΐα, τότε όπως μας λέγει εδώ ο Προφήτης, αλλά, ελάτρευαν και τα είδωλα, δεν υπήρχε μόνον η αθεΐα: «Δεν πιστεύω στο Θεό», αλλά ελάτρευαν και είδωλα, που σημαίνει ότι δεν έχουν μετοχή, αυτοί (ενν. οι έχοντες το σημείον), έναντι των όσων γίνονται εις την εποχή των.  Αυτό είναι πολύ σημαντικό.  Τί μπορούν όμως να κάνουν; Να αλλάξουν τα πράγματα; Δεν μπορούν! Τί κάνουν; Πονούν και στενάζουν, που σημαίνει ότι το κάτω-κάτω σκαλοπάτι της αγιότητος, το να σταθεί κανείς στην αμαρτωλή εποχή τους είναι να μη συμφωνεί! Να λυπάται και να κλαίει, και να λέγει: Θεέ μου, τι κακό μας έχει βρει στην εποχή μας, που φτάσαμε οι άνθρωποι, φώτισε και βοήθησε Κύριε! (12:00). Αυτοί, λέγει, δεν θα καταστραφούν, αυτοί δεν θα σφαγούν, δεν θα τιμωρηθούν. Αλλά, αγαπητοί μου, αυτό το σημείον που είναι ο Τίμιος Σταυρός, θα  ‘ναι το σημείον εκείνον το οποίον και στα έσχατα της ιστορίας θα φανεί πάλι στον ουρανό. Θα είναι το σημείον όπως μας λέγει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης εις το Α’  κεφάλαιο της Αποκαλύψεως, που θα φανεί, λέγει, το σημείον του Υιού του Ανθρώπου (12:35)