Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

''[...]Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί και σε πολλούς ακόμη δρόμους στην περιοχή του Κολυμπαρίου.''

Μεγάλες είναι οι ζημιές και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και ειδικά στην περιοχή του Κολυμπαρίου όπου έκλεισε ο δρόμος προς Ραβδούχα αφού τα νερά "ξήλωσαν" το οδόστρωμα.

Κρήτη: "Άνοιξαν" στα δύο οι δρόμοι! Πλημμύρες και βιβλικές καταστροφές!



http://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/Kriti-Anoiksan-sta-dyo-oi-dromoi-Plimmyres-kai-vivlikes-katastrofes/699212

- Τεράστια προβλήματα στη δυτική Κρήτη και κυρίως στα Χανιά
- Στο έλεος της κακοκαιρίας και των συνεχών βροχοπτώσεων κάτοικοι, σπίτια και δρόμοι
- Κατολισθήσεις και τεράστιες ζημιές στο οδικό δίκτυο
- Επί ποδός επί ώρες οι άνδρες της Πυροσβεστικής
- Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις καταστροφές









Μεγάλα είναι τα προβλήματα που προκλήθηκαν απο την καταρρακτώδη βροχή όλη την νύχτα της Παρασκευής μέχρι και το πρωί του Σαββάτου, στην δυτική Κρήτη και ειδικότερα στα Χανιά.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία
βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού από τις συνεχείς κλήσεις για απάντληση νερών από σπίτια και επιχειρήσεις, κυρίως στην παλιά πόλη των Χανίων, στον Παζινό Ακρωτηρίου, στο Γεράνι του Πλατανιά αλλά και στον Αποκόρωνα.
Συνολικά έγιναν 25 κλήσεις για άντληση νερών, ενώ υπάρχουν και μεγάλες καταστροφές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Πολλοί δρόμοι μετετράπησαν σε ποτάμια, ενώ αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν και η κίνηση των οχημάτων πρέπει να γίνεται με πολύ μεγάλη προσοχή, αφού οι περισσότεροι δρόμοι μετά την "αποχώρηση" των νερών έχουν γεμίσει με πέτρες και χώματα.
Μεγάλες είναι οι ζημιές και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και ειδικά στην περιοχή του Κολυμπαρίου όπου έκλεισε ο δρόμος προς Ραβδούχα αφού τα νερά "ξήλωσαν" το οδόστρωμα.
Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι ενδεικτικές των καταστροφών





Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί και σε πολλούς ακόμη δρόμους στην περιοχή του Κολυμπαρίου.










Πτώσεις βράχων και πετρών υπάρχουν και σε σημεία του εθνικού δρόμου, στο Πλατάνι, Καλάμι, στο Κολυμπάρι και αλλού και καλό θα ήταν να αποφευχθούν οι μετακινήσεις εαν δεν είναι αναγκαίες.
Σε όλα τα σημεία όπου υπάρχουν προβλήματα βρέθηκαν άμεσα συνεργεία της Αντιπεριφέρειας και των Δήμων υπο τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολου Βουλγαράκη, του προισταμένου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χανίων, Γιάννη Βερυκοκίδη αλλά και δημάρχων.
Κατολισθήσεις στην Εθνική Οδό!





Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που έπληξαν το νομό σήμερα, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 το πρωί, επικίνδυνα φαινόμενα κατολισθήσεων παρατηρήθηκαν και στη νέα Εθνική Οδό Χανίων-Ρεθύμνης.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, συνοδευόμενος από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, έχει μεταβεί στα περισσότερα σημεία όπου καταγράφηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, ώστε να δώσει σχετικές οδηγίες, και η κυκλοφορία που είχε διακοπεί λόγω των επικίνδυνων φαινομένων αποκαταστάθηκε μέσω των ειδικών συνεργείων και μηχανημάτων της Π. Ε. Χανίων.





Πηγή: flashnews.gr