Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Άγνοια των Μ.Μ.Ε και του απλού λαού της Λάρισας για την προσηλυτιστική προσπάθεια νεο-προτεσταντικής οργανώσεως.

Άγνοια των Μ.Μ.Ε και του απλού λαού της Λάρισας για την προσηλυτιστική προσπάθεια νεο-προτεσταντικής οργανώσεως.

ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
Μοίρασαν αντίτυπα της Καινής Διαθήκης! Γέμισαν διαμερίσματα και γραφεία σε όλη τη Λάρισα
Μπροστά σε ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο βρέθηκαν από το απόγευμα του Σαββάτου οι Λαρισαίοι.

Άγνωστοι, μοίρασαν σε παρά πολλές πολυκατοικίες αλλά και οικοδομές με γραφεία, σακούλες που περιείχαν από ένα αντίτυπο της Καινής Διαθήκης!
Στη σακούλα αναγράφεται το σύνθημα «Η Αγία Γραφή για κάθε σπίτι», υπάρχει μια ελληνική σημαία και η επισήμανση ότι «αυτό το πακέτο δεν έχει καμία σχέση με αιρέσεις, μάρτυρες του Ιεχωβά, Μορμόνους, κτλ»…
Στην άλλη όψη της σακούλας υπάρχει το «Χριστός Ανέστη» και η ρήση του Αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου «Αιτία όλων των κακών του κόσμου είναι η άγνοια των Γραφών».
Ξεφυλλίζοντας το αντίτυπο της Καινής Διαθήκης, διαβάζει κανείς κείμενο του προέδρου του σωματείου Ελληνική Ιεραποστολική Ενωση, Ιωνάθαν Μακρή.
Μοίρασαν την Καινή Διαθήκη σε εκατοντάδες σπίτια στη Λάρισα-Προβληματισμός από τους κατοίκους
Απορία και προβληματισμό προκάλεσε σε πολλούς Λαρισαίους  ένα «δώρο» που βρήκαν χθες στην πόρτα τους, μία σακούλα που περιείχε ένα αντίτυπο της Καινής Διαθήκης, μεταφρασμένη στη Δημοτική γλώσσα και δύο φυλλάδια.
Σύμφωνα με αναγνώστες του «Τι Νέα Λάρισα;» χθες το μεσημέρι ένα φορτηγάκι πέρασε από εκατοντάδες σπίτια στις συνοικίες της Λάρισας με τους επιβαίνοντες να αφήνουν σε κάθε πόρτα και ένα αντίτυπο της Καινής Διαθήκης, σε μια σακουλίτσα!
Μαζί με το αντίτυπο της Καινής Διαθήκης, διακινούνται και φυλλάδια, ένα που περιγράφει την ιστορία ενός ανθρώπου που παραστράτησε στα νιάτα του και στη συνέχεια «βρήκε το δρόμο του θεού» και ένα που περιέχει φόρμα για συνδρομή σε εκδόσεις της «Ελληνικής Ιεραποστολικής Ένωσης», διαφημίζει κάποια άλλα site και γράφει πάνω το σύμβολο της Πίστης (Το «Πιστεύω»). Σε αυτά τα φυλλάδια, υπάρχει σαφής αναφορά ότι «το πακέτο που προσφέρεται δεν έχει καμία σχέση με Μάρτυρες του Ιεχωβά, Μορμόνους κλπ».
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ «ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ» ΜΕ ΚΑΙΝΕΣ ΔΙΑΘΗΚΕΣ ΤΗ ΝΕΡΑΪΔΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!!!
Μπροστά σε ένα ανέλπιστο πνευματικό δώρο βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου δεκάδες κάτοικοι συνοικίας της Λάρισας, που εντόπισαν στις εισόδους των σπιτιών τους κρεμασμένες σακούλες με το περιεχόμενό τους να είναι ένα βιβλίο της Καινής Διαθήκης!
Η… επιχείρηση ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε οργανωμένα κατά τις θερμές ώρες της ημέρας στη συνοικία Νεράιδα της Λάρισας και δεν έγινε αντιληπτή από τη γειτονιά, ενώ με το που έπεσε ο ήλιος και άρχισε η κίνηση σε σπίτια και δρόμους έκπληκτοι οι περίοικοι ανακάλυψαν τις κρεμασμένες σακούλες στις εισόδους των σπιτιών τους.
Σύμφωνα μάλιστα με ενημέρωση που υπάρχει στη σακούλα η συγκεκριμένη κίνηση δεν εντάσσεται σε πρωτοβουλία μαρτύρων του Ιεχωβά κλπ., ενώ το δώρο είναι μια καλαίσθητη και μάλλον ακριβή σκληρόδετη έκδοση της Καινής Διαθήκης.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ιστοσελίδα, η διεύθυνση της οποίας ήταν γραμμένη στις σακούλες τη δράση έκαναν εκπρόσωποι της ευαγγελικής εκκλησίας οι οποίοι στη σελίδα συστήνονται ως εξής:
“Είμαστε Έλληνες συμπολίτες, αδέλφια με βαθιά πίστη στον Θεό κι εκτίμηση του Λόγου Του. Η ομάδα μας αποτελείται κυρίως από Έλληνες εθελοντές των Ευαγγελικών Εκκλησιών της Ελλάδας, ενώ παράλληλα καλωσορίζουμε κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό και Ιερέα που δηλώνει πίστη στον Τριαδικό Θεό, αναγνωρίζει την αξία της σωτηρίας του Ιησού Χριστού, και δέχεται την Αγία Γραφή ως τον θεόπνευστο Λόγο του Θεού, να συμμετέχει στην προσπάθειά μας.
Έτσι, το πρόγραμμα «η Αγία Γραφή σε Κάθε Σπίτι» επιθυμεί να έχει διαδογματικό χαρακτήρα, αφού βασίζεται στην κοινή αποδοχή της Αγίας Γραφής από κάθε χριστιανική απόχρωση. Γι’ αυτό το λόγο επιλέξαμε να δωρίσουμε την συγκεκριμένη μετάφραση της Καινής Διαθήκης στη δημοτική, μια μετάφραση που έχει εγκριθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας, και χρησιμοποιείται ευρέως από τις Ευαγγελικές Εκκλησίες της Ελλάδας.
Χαιρόμαστε επίσης, επειδή πέρα από την καθαρά Ελληνική συμμετοχή, η ομάδα μας ενισχύεται από χριστιανούς εθελοντές του εξωτερικού, Έλληνες και μη. Έτσι, έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με άτομα από διάφορα μέρη του κόσμου, από τη μακρινή Αυστραλία και Νότια Αφρική, μέχρι την κοντινή Ευρώπη και την Αμερική. Αυτό προσθέτει μια διεθνής πινελιά στην ομάδα μας”.
Ποιοι μοίρασαν την Καινή Διαθήκη σε σπίτια της Λάρισας
ΛΑΡΙΣΑ  |  09 ΙΟΥΛ 2017
Εντύπωση προκάλεσε στους Λαρισαίους το Σάββατο η κίνηση κάποιων να μοιράσουν οργανωμένα σακούλες με την Καινή Διαθήκη σε πολλά σπίτια της πόλης.
Συγκεκριμένα, μοιράστηκε μία σακούλα που περιέχει ένα αντίτυπο της Καινής Διαθήκης στη Δημοτική γλώσσα και δύο ενημερωτικά φυλλάδια, ενώ η σακούλα γράφει «το πακέτο που προσφέρεται δεν έχει καμία σχέση με Μάρτυρες του Ιεχωβά, Μορμόνους κλπ».
Πρόκειται για την πρωτοβουλία «Κάθε Σπίτι» που μοιράζει τέτοιες σακούλες σε πόλεις όλης της Ελλάδας. Στην ιστοσελίδα τους αναφέρεται ότι:
«Το πρόγραμμα «η Αγία Γραφή για Κάθε Σπίτι» ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2004 με τον εξής βασικό στόχο: κάθε Ελληνική οικογένεια να αποκτήσει μια Καινή Διαθήκη στο σπίτι της. Με αυτό τον τρόπο, ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα αποκτούν άμεση πρόσβαση στον Λόγο του Θεού, κι έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την αλήθεια του ευαγγελίου μέσα από την προσωπική ανάγνωση».
Όσο για το ερώτημα ποιοι βρίσκονται πίσω από την κίνηση αυτή, η ιστοσελίδα αναφέρει:
«Είμαστε Έλληνες συμπολίτες, αδέλφια με βαθιά πίστη στον Θεό κι εκτίμηση του Λόγου Του. Η ομάδα μας αποτελείται κυρίως από Έλληνες εθελοντές των Ευαγγελικών Εκκλησιών της Ελλάδας, ενώ παράλληλα καλωσορίζουμε κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό και Ιερέα που δηλώνει πίστη στον Τριαδικό Θεό, αναγνωρίζει την αξία της σωτηρίας του Ιησού Χριστού, και δέχεται την Αγία Γραφή ως τον θεόπνευστο Λόγο του Θεού, να συμμετέχει στην προσπάθειά μας».
Πολλοί Λαρισαίοι αναστατώθηκαν με αυτά τα φυλλάδια που βρήκαν σήμερα στην πόρτα τους! – ΦΩΤΟ
Πολλοί Λαρισαίοι αναστατώθηκαν με αυτά τα φυλλάδια που βρήκαν σήμερα στην πόρτα τους!
Βιβλία και φυλλάδια θρησκευτικού περιεχομένου βρήκαν σήμερα το πρωί πολλοί Λαρισαίοι στην πόρτα του σπιτιού τους ή στην είσοδο της πολυκατοικίας τους και θορυβήθηκαν ψάχνοντας να δουν τι συμβαίνει.

Όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες του postlarissa.gr, φαίνεται ότι είναι από κάποια θρησκευτική οργάνωση και σε αρκετούς Λαρισαίους όπως έφτασε στα γραφεία μας, δεν άρεσε καθόλου αυτή η κίνηση…
……………………………………………………………
Δείτε και: