Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

ΟΙ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ! "Έκλεψαν πόρτα από Ναό στην Κρήτη"; ή τα εκκλησάκια μας στην Κρητική τουριστική περίοδο - και στο εξής- θα είναι ορθάνοιχτα και η είσοδος ελεύθερη;

porta
Την αλουμινένια πόρτα της εκκλησίας της Παναγίας στο Σκαλάνι έβαλαν στο ... μάτι άγνωστοι δράστες οι οποίοι και την αφαίρεσαν τις προηγούμενες ημέρες.
Η... ασυνήθιστη κλοπή έγινε αντιληπτή από τις γυναίκες που επισκέπτονται την εκκλησία για να ανάβουν τα καντήλια, όταν με έκπληξη διαπίστωσαν ότι οι δράστες είχαν βγάλει ολόκληρη την πόρτα, προφανώς για να πουλήσουν στην αγορά το αλουμίνιο...
Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, οι ασυνείδητοι δράστες δεν προχώρησαν προς το εσωτερικό του μικρού ναού καθώς δεν διαπιστώθηκε να λείπει κάποιο εκκλησιαστικό αντικείμενο ή κάποια εικόνα.
"Το εκκλησάκι παραμένει ανοικτό, δεν κλειδώνουμε την είσοδο,

 οπότε ήταν εύκολο για τους δράστες να την αφαιρέσουν.
Δυστυχώς είναι ένα από τα πολλά περιστατικά που καταγράφονται σε εκκλησίες και ξωκκλήσια της ενδοχώρας....", ανέφερε μιλώντας στο ekriti.gr ο πάτερ Αθανάσιος, ο οποίος άμεσα φρόντισε ώστε να αντικατασταθεί η πόρτα του ναού.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως σε καθημερινή βάση, καταγράφονται αντίστοιχα περιστατικά σε πολλές περιοχές της Κρήτης, με τους δράστες να αφαιρούν από εκκλησιαστικά αντικείμενα, ό,τι υπάρχει στα παγκάρια αλλά ακόμα και το ... λάδι που προορίζεται για τα καντήλια.