Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Ο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΥΘΟΣ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ; (ΜΕΡΟΣ Β’)

Αποτέλεσμα εικόνας για μυθος

Ο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΥΘΟΣ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;
(ΜΕΡΟΣ Β’)


Αγαπητοί φίλοι,

Η ουμανιστική Ευρώπη εδώ και αιώνες βάζοντας ως κέντρο τον άνθρωπο έπαψε να θαυμάζει  τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, τον Άνθρωπο με Α κεφαλαίο και έφτασε στην υψηλή θεωρία του «Διαφορετικού Ανθρώπου» που συγκεφαλαιώνει την αποστασία της τόσο  από τον αληθινό Θεό, όσο και από τον αληθινό άνθρωπο. Αν από θαυμασμό ο Πιλάτος είπε για τον Ιησού’ «ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ», και κατέδειξε Ποίου Εικόνα είμαστε και σε Ποίον πρέπει να ομοιάσουμε, η σύγχρονη Ευρώπη στη νέα πολύχρωμη οικοδομή της θέτει ως ακρογωνιαία λίθο και  ως επιστέγασμά της, την αρχή της ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και τον ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ αντίστοιχα.  Κατ’ επέκταση ο Νόμος της (και οι Νόμοι των Κρατών μελών της) έχουν την υποχρέωση να στηρίζουν καθετί το διαφορετικό, δηλαδή οποιαδήποτε προτεσταντικού τύπου επιλογή ζωής των πολιτών της! Το ‘’διαφορετικό’’ εδώ υποδηλώνει την ελευθερία της οποιασδήποτε επιλογής, φυσικής ή ‘’αφύσικης’’, νόμιμης ή ‘’παράνομης’’, κ.ο.κ.,  αλλά και  την απελευθέρωση του νέου ανθρώπου από τη σκιά του Άνθρωπου και του Θείου Νόμου Του (που σκεπάζει και δροσίζει τις ψυχές μας), αλλά και κάθε άλλης θρησκευτικής ‘’φοβικής σκιάς’’ που οι άνθρωποι κατά καιρούς τεχνούργησαν για την ένωση και φυσικά τον έλεγχο των μαζών!  Η Ευρώπη, η γηραιά  αυτή αλεπού, παύει πια  να μορφώνει ανθρώπους που ομοιάζουν στον Χριστό. Οι νέοι άνθρωποι καλούνται από τους σύγχρονους ψευδοπροφήτες της διαφορετικότητας να ομοιάσουν σε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ έως ότου καταλήξει ο καθένας  ΜΕ ΤΟΝ  ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ…
         ΙΔΕ Η ΕΥΡΩΠΗ! Για χάρη της ειρήνης και της ασφάλειας του εμπορικού κόσμου, του άθεου και κερδοσκόπου, εγκαταλείπετε η οδός της προορισμένης ομοίωσής μας με τον Χριστό (αρνούμενη μαζί και τις καλές πρακτικές της εν Χριστώ Ζωής, της απλής και ταπεινής - ασκητικής ζωής), για να κινηθεί με φανταστικό υπερκαταναλωτικό τρόπο μέσα στο σκοτεινό τούνελ  της «Διαφορετικότητας», της οποίας το τέρμα και ο σκοπός είναι ο "αδιάφορος" χριστιανός, η έξοδος των οπαδών της σε έναν φανταστικό "διαστημικό" κόσμο ονείρων και επαγγελματικών οραμάτων και η οριστική ρήξη των μελών της από το μέλλον της εν Χριστώ σωτηρίας!  Δυστυχώς και στην  Ελληνική Παιδεία μας οι αρχές της διαφορετικότητας (που αργά ή γρήγορα θα μορφώσουν «αλάθητους» και μία κοινωνία «πρώτων» ή αλλιώς ‘’διαφορετικών-καινών’’) έχουν βρει πρόσφορο έδαφος άσχετα αν οι γονείς και οι κηδεμόνες των νέων μας προσφέρουν ακόμη το πρόσφορο μαζί με το κρασί για να μετουσιωθούν σε Χριστό, Τον οποίο και κοινωνούμε, με Τον οποίο και επικοινωνούμε δια των αγίων Του που έμειναν υπήκοοι έως θανάτου. Που έγιναν μάρτυρές Του!
Δυστυχώς ο προφητικός λόγος του  π. Αυγουστίνου Καντιώτη που είπε στις 6 Ιουλίου 1972 στην Αθήνα: «ΠΡΟΦΗΤΕΥΩ ΑΠΟ ΤΗΣ ΘΕΣΕΩΣ ΤΑΥΤΗΣ, (Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΟΚ)  ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ» [1], βγαίνει αληθινός ως προς το ήμισυ. Η Ελλάδα των μνημονίων δυστυχώς έχασε τη λεγομένη Κυριαρχία της,  έπαψε να υφίσταται  ως Κράτος  αφού απώλεσε και την «άρχουσα τάξη» της αλλά και αυτόν τον άρχοντα της ειρήνης  λόγω του ότι επέλεξε ως  βασικό εγγυητή της κοινωνικής ειρήνης ένα άθεο και αντίχριστο παγκόσμιο σύστημα και μία πονηρή οικουμενική "όγδόη  Σύνοδο", αυτήν του Κολυμβαρίου.



Μετά τιμής
Δημήτριος Β. Εμμανουήλ
Εκπαιδευτικός


       Υ.Γ.
εάν δεν δημιουργήσουμε ένα ρεύμα αντιστάσεως...θα υπάρχουν όλων των λογιών καρύδια, μόνο έλληνες ορθόδοξοι δεν θα υπάρχουν!
       Δυστυχώς με την ονομαζόμενη «Αγία και μεγάλη Σύνοδο» της Κρήτης, την οποία ο Αναστάσιος Αλβανίας αποκάλεσε ως ένα άλλο «είδος» συνόδου!  που σημαίνει διαφορετική από τις προηγούμενες Ορθόδοξες Συνόδους,  προσβάλλεται και ο Θείος Νόμος…  Μπορεί να «φταίνε οι πνευματικοί ηγέτες» για πολλά δεινά που μαστίζουν τον τόπο μας αλλά καλό είναι εμείς οι λαϊκοί όσο υπάρχει καιρός μετανοίας να πάρουμε στα σοβαρά την προφητική φωνή του γέροντος που εκφράζει έναν άγιο φόβο: «Εδώ στην Ελλάδα-λέγει- εκτός των άλλων κακών... θέλουν να μας φέρουν ένα καινούργιο φρούτο! Τον παπισμό... Ο παπισμός είναι θηρίο της Αποκαλύψεως... Τί εστί παπισμός; Σύνολο αιρέσεων... Από ώρα σε ώρα ετοιμάζουν να μας φέρουν καρδινάλιο, για να φορέσουμε κουστούμι! Η Ελλάς τους μυρίζει χωριατίλα και θέλουν να μας φορέσουν Ευρωπαϊκό κουστούμι!... Μα, χίλιες φορές με φουστανέλα, χωριάτες, με χωριάτικο κουστούμι και Ελλάδα στην καρδιά... Θέλει η κυβέρνηση να μας αλλάξει την φορεσιά μας! Θέλει να μας φορέσει το κουστούμι που ονομάζεται ΕΟΚ. Να γίνουμε Ευρωπαίοι. Να μιλούμε όπως οι Ευρωπαίοι, να ζούμε όπως οι Ευρωπαίοι, να διώχνουμε τις γυναίκες όπως οι Ευρωπαίοι, να κάνουμε τα όργια των Ευρωπαίων!..... Εμείς όμως θέλουμε να μείνουμε Έλληνες και μόνον Έλληνες, Ορθόδοξοι Χριστιανοί… Αλλά όπως πάμε αδέλφια μου, παρ' όλες τις διαμαρτυρίες του ευσεβούς Ελληνικού λαού, που δυστυχώς, είναι αδιοργάνωτος και γι' αυτό δεν φταίει ο λαός, φταίνε οι πνευματικοί ηγέτες, που τον άφησαν αδιοργάνωτο, εις τρόπον ώστε οι αρουραίοι να ροκανίζουν τας ρίζας του δένδρο της Ορθοδοξίας... Όπως πηγαίνουμε στην ευλογημένη πατρίδα μας... σε 50 χρόνια και λιγότερο, θα υπάρχουν όλων των λογιών καρύδια, μόνο έλληνες ορθόδοξοι δεν θα υπάρχουν. Μάλιστα, αυτού θα καταντήσουμε εάν δεν δημιουργήσουμε ένα ρεύμα αντιστάσεως»…. [1]

Ο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΥΘΟΣ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ(ΜΕΡΟΣ Α’)

;