Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Η αρχή "η ψήφος των πλειόνων κρατείτω" δεν ισχύει για θέματα Ορθοδόξου Πίστεως.

Μητροπολίτης Παροναξίας: «Δεν είμαστε οικουμενιστές, η Ορθοδοξία είναι Οικουμενική…» (Βίντεο)











Η αρχή "η ψήφος των πλειόνων κρατείτω" δεν ισχύει για θέματα Ορθοδόξου Πίστεως.
Τραγική η τοποθέτηση του μητροπολίτη αναφορικά με την ψευδο-σύνοδο του Κολυμπαρίου.
Η αρχή "η ψήφος των πλειόνων κρατείτω" δεν ισχύει για θέματα Ορθοδόξου Πίστεως.
Όπως τόνισε ο μακαριστός καθηγητής του Κανονικού Δικαίου του ΕΚΠΑ Κωνσταντίνος Μουρατίδης σε συνέδριο προ ετών "Στην Ορθοδοξία προέχει η αλήθεια και έπεται η πλειοψηφία. Όταν υπάρχει αντίθεση της πλειοψηφίας προς την αλήθεια, τότε ισχύει, το περιώνυμο αξίωμα: "Ο είς και η αλήθεια αποτελούν την πλειοψηφία"! Οι μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας, όχι μόνο δεν υπετάγησαν στην πλειοψηφία, ακόμη και στην παμψηφία συνοδικών αποφάσεων, όταν ήσαν αντίθετες προς την Ορθοδοξία και υπεστήριζαν την αίρεση, αλλά και αντιτάχθησαν μέχρις εσχάτων και εις το τέλος η Αλήθεια και η Ορθοδοξία εθριάμβευσαν.".

Θλίψη και μόνο θλίψη καταλαμβάνει τους πιστούς επί τω ακούσματι των στρεβλών αυτών επισκοπικών θέσεων που εκφωνήθηκαν, μάλιστα, στην ιδιαίτερη πατρίδα του μεγάλου αντιοικουμενιστή επισκόπου π.Αυγουστίνου Καντιώτη και στη νήσο της Πάρου όπου μόνασε ο επίσης μέγας αντιοικουμενιστής π.Φιλόθεος Ζερβάκος. Θα τρίζουν τα κόκκαλά τους!
Εάν οι πιστοί διαχρονικά ταύτιζαν την πρακτική τους με τη λογική του επισκόπου και υποτάσσονταν στην πλειοψηφία ακόμη και σε ζητήματα Ορθοδόξου πίστεως τότε η ένωση με τους αιρετικούς παπικούς θα είχε προ πολλού επιβληθεί.
Τι κρίμα να ακούμε τέτοια πράγματα από επισκοπικά χείλη!


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Επιπροσθέτως θα τρίζουν και τα κόκκαλα του μακαριστού π.Επιφανίου Θεοδωρόπουλου με τον οποίον σχετιζόταν πνευματικά ο νυν μητροπολίτης Παροναξίας.
Λ.Ν.