Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Πατριαρχική - Οικουμενιστική θεία(;) Λειτουργία στη Σινασό Καππαδοκίας

Πατριαρχική - Οικουμενιστική θεία(;) Λειτουργία στη Σινασό Καππαδοκίας

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πραγματοποιεί και φέτος το καθιερωμένο ετήσιο προσκύνημά Του στην Καππαδοκία, συνοδευόμενος από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο.
Την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων λειτούργησε στον Ι. Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Σινασό, συμπροσευχομένου του Οικουμενικού Πατριάρχου.
Με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο συλλειτούργησαν ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος και ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου (της Εκκλησίας της Κύπρου) κ. Βασίλειος.
Παρέστησαν επίσης συμπροσευχόμενοι ο Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος Νεκτάριος, Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, οι Σεβ. Ρωμαιοκαθολικοί Αρχιεπίσκοποι -Μητροπολίτες Lecce κ. Domenico Umberto D’Ambrosio και Bari – Bitonto κ. Francesco Cacucci, ο Πανοσιολ. κ. Andrea Palmieri, στέλεχος του Ποντιφηκού Συμβουλίου για την προώθηση της ενότητος των Χριστιανών, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη Ευάγγελος Σέκερης, ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος , Άρχοντες της Μ.τ.Χ.Ε. και πιστοί από την Πόλη και το εξωτερικό.