Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

''[...]Ήδη αναζητούμε την ομιλία του που θα τη μεταφράσουμε και θα σας την παρουσιάσουμε. Έχουμε τη βεβαιότητα πως πρόκειται για μια ομιλία η οποία, ακριβώς επειδή δόθηκε σε ένα άλλο κοινό, θα είναι τουλάχιστον αποκαλυπτική, για τη διγλωσσία των Αρχιερέων που πρωτοστατούν στην Οικουμενική κίνηση. ''

Συνάντηση του Μητροπολίτη Γαλλίας με τον Καρδινάλιο Philippe Barbarin

galias4.jpg

Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Στη Γαλλία, τα οικουμενιστικά πάρε-δώσε του οικείου Μητροπολίτου δεν έχουνε τελειωμό. Εννοείται φυσικά πως δε θα έχανε την ευκαιρία, εν μέσω Σαρακοστής, να επιχειρήσει με τις επιλογές του, τον σκανδαλισμό του πιστού λαού. Προσκλήθηκε ως επίσημος ομιλητής των Καθολικών της πόλεως Λυών, σε μια σειρά διαλέξεων της περιόδου αυτής και μίλησε με θέμα την ένωση. Ήδη αναζητούμε την ομιλία του που θα τη μεταφράσουμε και θα σας την παρουσιάσουμε. 
Έχουμε τη βεβαιότητα πως πρόκειται για μια ομιλία η οποία, ακριβώς επειδή δόθηκε σε ένα άλλο κοινό, θα είναι τουλάχιστον αποκαλυπτική, για τη διγλωσσία των Αρχιερέων που πρωτοστατούν στην Οικουμενική κίνηση. Μόνον που ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς, σε αυτή την τάση, την κίνηση διέκρινε την χειρότερη αίρεση όλων των αιώνων, την παναίρεση του Οικουμενισμού.
Επίσημη συνάντηση πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ με τον Σεβασμιώτατο Καρδινάλιο Λυώνος κ. Philippe Barbarin.
Ο Καρδινάλιος Barbarin υποδέχθηκε τον Μητροπολίτη Γαλλίας στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο πλησίον του τάφου του Αγίου Ειρηναίου Λουγδούνων όπου και συναντήθηκαν κατ΄ ιδίαν για μία ώρα.
Στη συνέχεια ο Καρδινάλιος συνόδευσε τον Μητροπολίτη Εμμανουήλ στον Ρωμαιοκαθολικό Καθεδρικό Ναό της Θεοτόκου Λυώνος, όπου ο Μητροπολίτης Γαλλίας μίλησε ως επίσημος προσκεκλημένος στα πλαίσια των εσπερινών ομιλιών της Μ. Σαρακοστής με θέμα την ενότητα της Εκκλησίας.
Στην ομιλία παρέστησαν επίσκοποι, ιερείς και μοναχικά τάγματα, καθώς και πλήθος προσκυνητών και επισκεπτών.
galias1galias2galias3galias6galias7galias5
Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Γαλλίας