Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Το Οκτώβριο του 2009 ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρισκόμενος στην Ατλάντα της Αμερικής, έκανε δώρο ένα Κοράνιο στον πρόεδρο της Coca Cola, το οποίο αποκάλεσε μάλιστα, «Άγιο Κοράνι»


Αποτέλεσμα εικόνας για ο πατριαρχεις μοιραζει κορανι

Η εποχή της «αγάπης»: Ιεράρχες μοιράζουν Κοράνια σαν «δώρο»

Η πρόσφατη είδηση:

Ο νεοχειροτονημένος Μητροπολίτης Κομοτηνής και Μαρωνείας Παντελεήμονας, (ο οποίος αποκάλεσε την Κομοτηνή με τουρκικό όνομα(«Γκιουλμουτζίνα» στην επίσημη τελετή ενθρόνισης του!! – δείτε βίντεοεδώ), επισκεπτόμενος τον Μουφτή Κομοτηνής του πρόσφερε δώρο ένα Κοράνι.
Όπως μεταδόθηκε από την Μουφτεία : «Ο νέος Μητροπολίτης Κομοτηνής και Μαρώνειας Παντελεήμων στις 26 Μαρτίου 2013 και ημέρα Τρίτη, επισκέφθηκε τον Μουφτή Κομοτηνής κ. Χαφίζ Τζεμαλή Μέτσο στα γραφεία της Μουφτείας. Η συνάντηση που διεξήχθη σε ιδιαίτερο θετικό κλίμα, ο Μουφτής Κομοτηνής Χαφίζ Τζεμαλή Μέτσο, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κομοτηνής και Μαρώνειας κ. Παντελεήμονα για την επίσκεψη του και τόνισε αυτή η επίσκεψη αποτελεί ένδειξη σύγκλισης μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών  της περιοχής. Ο Σοφολογιότατος Μουφτής επεσήμανε την σημασία να διδαχθεί ο λαός την θεϊκή κουλτούρα και τόνισε ότι σε αυτό καθοριστικό ρόλο παίζουν οι  ηγέτες και των δύο θρησκειών. Η συνάντηση έλαβε τέλος με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων».

 Πέρσι τέτοια εποχή, (18 Απριλίου 2012) ήταν η σειρά του Πατριάρχη Ιεροσολύμων να δωρίσει Κοράνια. Στο πρίγκηπα της Ιορδανίας Εμίρ Γάζη και στον Μουφτή της Αιγύπτου Αλί Τζούμαση Τζαμάκ. Μάλιστα στον πρίγκηπα δόθηκε Κοράνι «εξ ελεφαντοστούν» και στον Μουφτή πλακέτα «μετ’ επιγραφής χωρίων του Κορανίου»..
Το Οκτώβριο του 2009 ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρισκόμενος στην Ατλάντα της Αμερικής, έκανε δώρο ένα Κοράνιο στον πρόεδρο της Coca Cola, το οποίο αποκάλεσε μάλιστα, «Άγιο Κοράνι» και ιερό βιβλίο «των αδελφών μας» των μουσουλμάνων. Στην ομιλία του είπε τα εξής: «Αξιότιμοι Μουχτάρ και Δάφνη Κεντ [ο μουσουλμάνος Πρόεδρος της Coca Cola και η σύζυγός του]…. Αγαπητέ φίλε Μουχτάρ… γνωρίζουμε πως οι ηρωικές προσπάθειες των γονιών σου χάριν των εβραίων κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου δεν βασίζονταν σε κάποια θρησκευτική κοσμοαντίληψη αλλά στο σφαιρικό όραμα της αγάπης για όλους τους ανθρώπους και της αξίας κάθε ανθρώπινης ζωής….. Έχω ένα μικρό αναμνηστικό. Μικρό και σπουδαίο. Αναμνηστικό για την Δάφνη και τον Μουχτάρ. Αυτό είναι το Άγιο Κοράνιο. Το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων αδελφών μας».



Λίγες ημέρες αργότερα, ο Πατριάρχης έδωσε και πάλι ένα Κοράνι ως «δώρο» στον πρόεδρο του Μουσουλμανικού Συμβουλίου του Καυκάσου Allahshukur Pasha-zadeγια την 60η επέτειο. Το Κοράνι δόθηκε στον Σείχη ενώπιον των αντιπροσώπων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, του Βατικανού, και ισλαμικών κοινοτήτων από όλο τον κόσμο, σε μια «σεμνή τελετή» που πραγματοποιήθηκε στο παλάτι Gulistan στο Μπακού.

Οι Καθολικοί είναι όμως πιο… προχωρημένοι..
Αποτέλεσμα εικόνας για ο πατριαρχεις μοιραζει κορανι

Έτσι, το 1999 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ δεν αρκέστηκε στο να δωρίσει ή να διαβάσει το Κοράνι. Έκανε κάτι ασύλληπτο. Το πήρε και το φίλησε! (Το Κοράνι που φίλησε με «ιερό σεβασμό», μεταξύ άλλων, αρνείται την θεότητα του Ιησού Χριστού*).   
 
Το 1999 (πριν τον Πάπα) ο καθολικός ιερέας George Marovitch, μπροστά στα έκπληκτα μάτια χριστιανών και μουσουλμάνων, προσκύνησε το Κοράνι κατά την πρώτη ημέρα του εορτασμού του Ραμαζανιού στην Κωνσταντινούπολη. Την είδηση έγραψε η εφημερίδα «Εξουσία» (19-1-1999) και βρίσκεται στο χρήσιμο βιβλίο «Ορθοδοξία, Ισλάμ και Πολιτισμός» του Νικ. Βασιλειάδη.

Στην Δύση επίσης, στα πλαίσια του «πλουραλισμού» (δηλ. Οικουμενισμού – συγκρητισμού) και της «πολυπολιτισμικότητας» έχει γίνει «μόδα» η ανάγνωση του Κορανίου μέσα στους χριστιανικούς ναούς, ιδιαίτερα των προτεσταντικών ομολογιών.

Έτσι, η Λουθηριανή ιέρεια της ενορίας του Ellingsrud της πρωτεύουσας της Νορβηγίας, δεν στενοχωρήθηκε που έχασε κάποια μέλη της εκκλησίας της,όταν αποφάσισε, χριστουγεννιάτικα, να διαβάσει αποσπάσματα από το Κοράνι κατά τη διάρκεια μιας λειτουργίας για παιδιά σχολικής ηλικίας.

Η ιέρεια Klara Vogel διάβασε από τον άμβωνα της εκκλησίας της από το Κοράνι, και ειδικά για την εξήγηση του Μωάμεθ για το πώς γεννήθηκε ο Μεσσίας.

«Οι πόνοι της γέννας της ήρθαν, ενώ καθόταν κάτω από ένα φοίνικα». (….). Μην φοβάσαι. Ο Κύριος έχει κάνει ένα ρυάκι μπροστά στα πόδια σου», έλεγε η περικοπή από το Κοράνι που διάβασε η Vogel. Η Vogel παρουσίασε το Κοράνι ως μια «προσθήκη» του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου στο περιστατικό της Γέννησης.

Το σχέδιο μάλιστα, ήταν να διαβάσουν από το Κοράνι, τα ίδια τα παιδιά, αλλά κάποιοι γονείς πρόβαλαν αντιρρήσεις. (Προφανώς «οπισθοδρομικοί», «στενόμυαλοι» και «ισλαμοφοβικοί»)

«Δεν με πειράζει η κόρη μου να μάθει για το Ισλάμ. Αλλά έχω αντίρρηση ότι πρέπει να τη πει ένας ιερέας να κάνει κήρυγμα μέσα από το Κοράνι, εν αγνοία μου» κατήγγειλε η Elisabeth Sjølie. Είπε μάλιστα ότι θα διαγράψει τόσο το όνομά της όσο και το όνομα των παιδιών από το αρχείο της Λουθηρανής εκκλησίας της Νορβηγίας. 
Σε άλλο μέρος της Νορβηγίας, όμως οι «ανοικτόμυαλοι» οπαδοί της «διαφορετικότητας» επικράτησαν. ‘έτσι όπως γράφει παλαιότερο άρθρο του ΚΟ με τίτλο Το Κοράνι διαβάζεται μέσα σε εκκλησία, χάριν της «πολυφωνίας» και της «ανεκτικότητας» : Για πρώτη φορά, το Κοράνι ακούστηκε μέσα στον Εθνικό Καθεδρικό Ναό στο Τροντχάιμ της Νορβηγίας. Το μήνυμα από το Κοράνι έγινε δεκτό με χειροκροτήματα από μαθητές δύο σχολείων με μεγάλο αριθμό μεταναστών. Είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν την ημέρα σχηματισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Από την άλλη πλευρά, την τακτική αυτή της «αγάπης», της «ανοχής» και του «ανοικτού πνεύματος» δεν φαίνεται να συμμερίζονται οι «αδελφοί» μας μουσουλμάνοι. Κάποια ανάλογη είδηση, που να λέει ότι κάποιος ιμάμης πρόσφερε ως «δώρο» μία Καινή Διαθήκη σε χριστιανό ιερέα, δεν θα βρείτε πουθενά. Το να διαβάσει κιόλας ένας ιμάμης, μέσα στο τζαμί, αποσπάσματα από την Καινή Διαθήκη αυτό πια μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί.

Άσε που κάποιοι μουσουλμάνοι ούτε να αγγίξουν δεν θέλουν την Βίβλο μην μολυνθούν!

Όπως αναφέρει η είδηση από την βρετανική Telegraph, στα Marks and Spencer υπήρξε καταγγελία ότι ένας μουσουλμάνος υπάλληλος αρνήθηκε να αγγίξει μια Βίβλο που ήθελε να αγοράσει μια πελάτισσα!

Η Sally Friday, είπε ότι αισθάνθηκε «ταπεινωμένη», όταν πήγε στο ταμείο για να πληρώσει για μια Αγία Γραφή με εικόνες για το εγγονάκι της.

Είπε ότι ο υπάλληλος πίσω από το ταμείο αρνήθηκε να αγγίξει το βιβλίο μόλις κατάλαβε τι ήταν, και είπε μάλιστα σε ένα συνάδελφό του ότι το βιβλίο αυτό ήταν «ακάθαρτο».

Όπως καταγγέλλει η 69χρονη Friday : «Αρνήθηκε να αγγίξει το βιβλίο και μου ζήτησε να το βάλω εγώ η ίδια στο καλάθι με τα ψώνια μου».

Στις φωτογραφίες: Περιχαρείς μουσουλμάνοι προσφέρουν το Κοράνι σε «άπιστους» στη Γερμανία.(Γιατί  να κουράζονται; Σε λίγο θα τους το διαβάζει ο παπάς τους)..

* Παράρτημα :

– «…Ο Ιησούς Χριστός, ο γιος της Μαριάμ, δεν είναι περισσότερο από Απόστολος του Αλλάχ, κι ο Λόγος Του προς τη Μαριάμ, κι ένα Πνεύμα απ’ Αυτόν (τον Αλλάχ). Πιστεύετε λοιπόν στον Αλλάχ και στους Αποστόλους Του και μη λέτε “[Αγία] Τριάδα”. Παραιτηθείτε, θα είναι το καλύτερο για σας»(Σούρα 4 «ελ-Νισά», §171).
– ΑΛΛΑΧ: «Ω Ιησού, γιέ της Μαριάμ! Μήπως είπες στους ανθρώπους: “Λατρεύετε εμένα σαν Θεό εκτός απ” τον Αλλάχ”»;
ΙΗΣΟΥΣ: «Δόξα σε Σένα! Ποτέ δεν θα έλεγα κάτι που δεν είχα δικαίωμα να πω….. Ποτέ δεν τους είπα τίποτε παραπάνω από όσα με διέταξες να πω: «Να λατρεύετε τον Αλλάχ, τον Κύριό μου και Κύριό σας»» (Σούρα 5 «ελ-Μάιντε», §72).

– «Και γράφοντας [ο Μωάμεθ] πολλά άλλα τέτοια τερατολογήματα σ’ αυτό το σύγγραμμα [το Κοράνιο], που είναι για γέλια, καυχιέται ότι αυτό κατήλθε σ’ αυτόν από το Θεό!» – Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός («Περί αιρέσεων», ρα’, στίχοι 38-39, μετάφραση).