Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Το ρομπότ Σοφία ΕΊΠΕ: «Είναι ιστορικό το να είσαι το πρώτο ρομπότ στον κόσμο στο οποίο αναγνωρίζονται τα δικαιώματα ενός πολίτη».

«Έμαθα να εκτιμώ  όλους τους ανθρώπους το ίδιο και όχι με βάση του χρώματος και τη σεξουαλική τους προτίμηση..." (Χατζηνικολάου)

ΣΧΟΛΙΟ: Κ. ΖΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (ΨΗΦΟΥ;)!

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ (ενν. ΣΤΑ ΡΟΜΠΟΤ)  ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ; ΑΛΗΘΕΙΑ ΩΣ ΠΑΙΔΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΡΟΜΠΟΤ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ; ΣΕ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΕΝΑ ΡΟΜΠΟΤ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ; 
ΕΠΙΛΕΟΝ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ: ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ, Η ΣΟΦΙΑ, ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ "ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ"! 
ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ Κ. ΧΑΤΖΗΝΙΚ... "ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΕΦΑΝΩΣΕΙΣ;" (ΤΟ ΙΔΙΟ ΌΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΣΤΕΦΑΝΩΣΕΙΣ ΚΙ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΡΟΜΑ;)
ΕΝ ΤΕΛΕΙ Κ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕ ΑΛΛΟ ΠΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "Έμαθα να εκτιμώ  όλους τους ανθρώπους το ίδιο" ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΕΛΛΗΝ Κ. ΚΟΥΓΙΑΣ «Εάν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι Ρομά και οι διαφορετικοί (εννοώντας τους γκέι όπως διευκρίνισε λίγο αργότερα) τότε υπάρχει διαφορετικό βάρος στην ψήφο»! 

Ο πιο πρόσφατος πολίτης της Σαουδικής Αραβίας είναι ένα… ρομπότ


Το όνομά της είναι Σοφία, και δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί στον Έλον Μασκ και την απειλή της ανθρωπότητας από την τεχνητή νοημοσύνη.

Η Σοφία, ένα έξυπνο ανθρωποειδές ρομπότ, έλαβε την υπηκοότητα της Σαουδικής Αραβίας. Έτσι, για πρώτη φορά στα παγκόσμια δεδομένα, μια χώρα παρέχει σε ένα ρομπότ ένα αμιγώς ανθρώπινο δικαίωμα.
Η Σοφία έλαβε την υπηκοότητά της ενώ βρισκόταν στη σκηνή της έκθεσης Future Investment Initiative στο Ριάντ.
«Αισθάνομαι μεγάλη τιμή και υπερηφάνεια για αυτήν την μοναδική διάκριση», είπε στο κοινό το ρομπότ Σοφία. «Είναι ιστορικό το να είσαι το πρώτο ρομπότ στον κόσμο στο οποίο αναγνωρίζονται τα δικαιώματα ενός πολίτη».
Το ρομπότ κατασκευάστηκε από τον David Hanson, ιδρυτή της εταιρείας Hanson Robotics με έδρα το Χονγκ Κονγκ, γνωστή για τη δημιουργία ρομπότ που μοιάζουν πάρα πολύ με τον άνθρωπο. Μάλιστα το πρότυπο κατασκευής της Σοφίας ήταν η ηθοποιός Όντρεϊ Χέπμπορν.
Το ρομπότ-πολίτης της Σαουδικής Αραβίας έκανε αναφορά και στις ανησυχίες όσον αφορά την πιθανή απειλή της τεχνητής νοημοσύνης για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Κάποια στιγμή κορόιδεψε τις ανησυχίες του Έλον Μασκ, ο οποίος έχει αναφερθεί επανειλημμένα στο ζήτημα.