Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Για το ευαίσθητο θέμα των σχέσεων Εκκλησίας και σχολείου ...

Νίκος Φίλης, Σκοπεύει η κυβέρνηση να καταργήσει τα νέα προγράμματα των Θρησκευτικών που διδάσκονται με απόλυτη επιτυχία στα σχολεία;


Δείτε την αναφορά στα Θρησκευτικά από το 5.13 και εξής
Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης ο Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μάθημα των Θρησκευτικών. Μεταξύ άλλων τόνισε:

"Για το ευαίσθητο θέμα των σχέσεων Εκκλησίας και σχολείου φαίνεται ότι δεν έχετε το Θεό σας κυρία Κεραμέως! Σπεύσατε σε διαβεβαιώσεις προς την Εκκλησία που ανοίγουν ορέξεις στους σκοταδιστικούς κύκλους να εισβάλουν ξανά στα σχολεία. Τι άλλο δηλοί η αναφορά σας περί «ιεροδιδασκάλων» στη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο; Δεν γνωρίζετε κυρία Υπουργέ ότι οι μόνοι ιεροδιδάσκαλοι στο εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι οι Μουσουλμάνοι δάσκαλοι του Κορανίου στα σχολεία της μειονότητας; Σκοπεύει η κυβέρνηση της ΝΔ να δημιουργήσει κλάδο χριστιανών ορθόδοξων «ιεροδιδασκάλων»; Σκοπεύει η κυβέρνηση να καταργήσει τα νέα προγράμματα των Θρησκευτικών που διδάσκονται με απόλυτη επιτυχία στα σχολεία; Σκοπεύει να υποχωρήσει στις απαιτήσεις της Εκκλησίας στο περιουσιακό;"