Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Το μνημόνιο συνεργασίας του Δημητριάδος Ιγνατίου και του Γ.Γ. Θρησκευμάτων Γιώργου Καλαντζή.


Τον Οκτώβριο του 2018 διαβάσαμε μία είδηση την οποία ίσως να υποτιμήσαμε. Σε ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με τίτλο: Μνημόνιο συνεργασίας της Ι. Συνόδου με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, έγραφε: 

«Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακοινώνει ότι, κατόπιν αποφάσεως του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της παρελθούσης Συνοδικής Περιόδου, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, ο Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας που αφορά στην ανάπτυξη συνεργασιών με στόχο την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων εθελοντικού χαρακτήρα που προάγουν τον γενικότερο σκοπό της εκπαίδευσης και την ευρύτερη πνευματική καλλιέργεια των μαθητών σε θέματα ιστορίας και πολιτισμού
…..
Πρόκειται για μία καλοστημένη βιτρίνα.
Λίγους μήνες αργότερα διαπιστώσαμε με τον πιο κραυγαλέο τρόπο ότι ο τίτλος αυτής της είδησης ήταν παραπλανητικός. Δεν αφορούσε την Ιερά Σύνοδο αλλά αυτόν που υπέγραψε, τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο. Η βιτρίνα στήθηκε για να κερνάει ο Γιάννης και να πίνει ο Γιάννης γρήγορα και ανεμπόδιστα.
Το Υπουργείο Παιδείας (ο Θεός να το κάνει), με την απόλυτη στήριξη του εσβεσμένου Φαναρίου, «χρυσώνει» την Μητρόπολη Δημητριάδος και την διαβόητη μεταπατερική σχολή της για να δηλητηριάζει την Πατερική Θεολογία και να υλοποιεί τις εκκλησιομάχες πολιτικές.
Τα αντορθόδοξα σκουπίδια της μεταπατερικής σχολής Βόλου έχουν τώρα αναβαθμιστεί και σε εξαγώγιμο «εθνικό προϊόν» με τα χρήματα του φορολογούμενου Ορθόδοξου Έλληνα! Μάθαμε πρόσφατα ότι η αποκαλούμενη «Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου» εκπόνησε και πρόγραμμα επιμόρφωσης θεολόγων και φοιτητών εκκλησιαστικών σχολών στους σχισματικούς της Ουκρανίας.
Για άλλη μία φορά γίνονται καταφανέστατες οι πολιτικές διαστάσεις του «Ουκρανικού» αλλά και του συγκρητιστικού οικουμενισμού. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται και η Αλήθεια του Ευαγγελίου. Όπως προδόθηκε ο Χριστός με τα τριάκοντα αργύρια, έτσι θα προδίδεται και η Εκκλησία Του μέχρι το τέλος των αιώνων.
Όσο «τυχαία» είναι η προεδρική θέση του νεωτεριστή Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιου στην εν λόγω «ειδική επιτροπή» για να «χρυσώνεται» από τους πολιτικούς με τα τριάκοντα αργύρια του Ιούδα, άλλο τόσο «τυχαίες» είναι και οι ρίζες που έχει βγάλει ο Γιώργος Καλαντζής στην θέση του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων. 
Η θέση του Γενικού Γραμματέως Θρησκευμάτων ενεργοποιήθηκε το 2011 από την Άννα Διαμαντοπούλου για την «επίλυση των θεμάτων που έχουν σχέση με την εκκλησία, αλλά και με τα ξένα δόγματα στην Ελλάδα». Στις αρμοδιότητες του Καλαντζή ήταν και η -ολοκληρωμένη τώρα- ανέγερση του τζαμιού στην Αθήνα. Ο Γιώργος Καλαντζής θεωρείται «κατάλληλος» για την «επίλυση των θεμάτων που έχουν σχέση με την εκκλησία» διότι οι γνωστές του θέσεις είναι ίδιες με αυτές του Δημητριάδος Ιγνατίου: Η Παράδοση της Εκκλησίας είναι σκουριά που δεν αρμόζει σε δημοκρατικές κοινωνίες!
Όλο αυτό γίνεται και με την συγκατάθεση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β’. Ας θυμηθούμε ότι έναν περίπου μήνα μετά τις εκλογές της 27ης Ιανουαρίου του 2015, εμφανίστηκε δημοσίευμα το οποίο έλεγε ότι ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β’ ζήτησε τηλεφωνικώς από τον Αλέξη Τσίπρα να κρατήσει τον Καλαντζή στην θέση του για την «άριστη επικοινωνία» που έως τότε είχαν. 
Δεν βρεθήκαμε τυχαία εδώ. Η Ελλάδα που κρύβει μέσα της το πολύτιμο μαργαριτάρι της Ορθοδοξίας, βρίσκεται σε θέση κεφαλοκλειδώματος από κάτι λίγους προδότες που διορίστηκαν σε θέσεις-κλειδιά για να αλωνίζουνκαι να ξεθεμελιώνουν.
Δείτε και: