Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Έρχεται; Η «Κάρτα του Πολίτη»;

Έρχεται η «Κάρτα του Πολίτη»

Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες    – Έρχεται η «Κάρτα του Πολίτη»



    
    «Φρένο» στον διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες βάζει ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο τονίζει πως ο σχετικός διαγωνισμός θα επαναπροκηρυχθεί με νέες προδιαγραφές προκειμένου οι νέες ταυτότητες να είναι «κάρτες του πολίτη», να περιλαμβάνουν δηλαδή και όλα τα αναγκαία στοιχεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
     «Οι πολίτες θα απολαμβάνουν, λόγω διαλειτουργικότητας, ασφαλείς, φιλικές και αξιόπιστες υπηρεσίες χωρίς περιττές, γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες»,αναφέρει το 
υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την «κάρτα του πολίτη».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
«Ματαιώνεται στο παρόν στάδιο η διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας ταυτοτήτων και λοιπών εγγράφων ασφαλείας, προκειμένου ο σχετικός διαγωνισμός να επαναπροκηρυχθεί με νέες προδιαγραφές, ώστε τα νέα έντυπα ταυτότητας να περιλαμβάνουν πέραν των στοιχείων ταυτότητας και όλα τα αναγκαία στοιχεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
Με τη νέα αυτή ηλεκτρονική «κάρτα του πολίτη» η επικοινωνία και οι συναλλαγές με το δημόσιο, τις εθνικές και διεθνείς κρατικές Αρχές θα απλοποιηθούν σημαντικά.
Οι πολίτες θα απολαμβάνουν, λόγω διαλειτουργικότητας, ασφαλείς, φιλικές και αξιόπιστες υπηρεσίες χωρίς περιττές, γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες».