Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

«Ὁ θάνατος τῶν ἁμαρτωλῶν εἶναι κακός» (Ψαλμ. 33, 22)

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ! ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΙΔΕΑ






ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ!
ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΙΔΕΑ

 «Ὁ θάνατος τῶν ἁμαρτωλῶν εἶναι κακός» (Ψαλμ. 33, 22)


Αγαπητοί, μια γνωστή νοσοκόμα περίμενε στη στάση των Αστικών για το νοσοκομείο της πόλεώς μας. Σταμάτησα το αυτοκίνητο και προσφέρθηκα να την μεταφέρω στο νοσοκομείο έχοντας κατά νου τον κόπο της ημέρας όλων όσων εργάζονται στο τομέα της υγείας καθώς και την πρόσφατη συμβολή της στην απώλεια προσφιλούς προσώπου. Η διαδρομή για το νοσοκομείο σύντομη όπως και η ιστορία της. Ο νους μου άστραψε και της ρώτησα τη γνώμη της για τον εγκεφαλικό θάνατο, και για το ότι αυτός που είναι σε κώμα και πληροί  κάποια κριτήρια θεωρείται από τους ιατρούς πεθαμένος μεν αλλά και σωτήρας άλλων 108 ανθρώπων λόγω της νόμιμης η παράνομης "δωρεάς" των οργάνων και ιστών του!  Η απάντησή της ήταν σύντομη και ζωηρή. Με φωνή συντετριμμένη είπε: "Μια ημέρα μπαίνω στο χειρουργείο και βλέπω έναν άνδρα ανοιγμένο και να ρίχνουν επάνω του παγωμένο νερό και παγάκια. Το θέαμα ήταν φοβερό. Δεν θέλω να το θυμάμαι. Ο άνθρωπος αυτός ήθελε να γίνει "δωρητής"!

Αδελφοί, πράγματι «Ὁ θάνατος τῶν ἁμαρτωλῶν εἶναι κακός» (Ψαλμ. 33, 22) όταν πρόκειται να αφαιρεθούν 108 ζωντανά στοιχεία από το βιολογικό τους σώμα λόγω προσωρινής παύσης των λειτουργιών του εγκεφάλου που είναι το κέντρο και των "αισθήσεων" δηλαδή των απολαύσεων αλλά και των ηδονών, από ακολασίας μέχρι και αιματοχυσίας - ανθρωποθυσίας. Είναι λοιπόν κακός ο θάνατος των ανθρώπων αυτών λόγω βιαίου χωρισμού της ψυχής τους από το σώμα με την αφαίρεση έστω και ενός μονού οργάνου!

Είναι κακός ο θάνατος αυτών των αμαρτωλών ανθρώπων γιατί ως εθελοντές δωρητές οργάνων και ιστών δηλώνουν πίστη και εμπιστοσύνη σε τρεις ανθρώπους ιατρούς για να ορίσουν εκείνοι τη στιγμή του θανάτου τους απιστώντας στο λόγο της Αγίας Τριάδος, της Αγίας Γραφής, που ορίζει ότι Κύριος της ζωής και του θανάτου είναι ο μόνος αληθινός ιατρός των ψυχών και των σωμάτων ημών που είναι ο Αναστάς Ιησούς Χριστός!

Είναι κακός διότι ό,τι μειώνει το χρόνο της ζωής μας έχει στοιχεία φόνου - αυτοκτονίας σύμφωνα με τον π. Αθανάσιο Μυτιληναίο! Και όταν μειώνεις ή αφαιρείς χρόνο ζωής από έναν ασθενή που ήθελε να πεθάνει πριν πεθάνει, ως ιατρός είσαι ανθρωποκτόνος και όμοιος του Διαβόλου του απ' αρχής Ανθρωποκτόνου και όμοιος των εκτελεστικών του οργάνων. Όταν πάλι ο ασθενής ως δήθεν ασθενής τελικού σταδίου εγκαταλείπει το στάδιο αυτής της σταυροαναστάσιμου ζωής γίνεται όμοιος του Ιούδα και του θανάτου αυτού λόγω απελπισίας και μαζί ομότροπος του Αντιχρίστου που ως δήθεν Θεός και Μεσσίας έχει την εξουσία να παραδίδει το σώμα του εις θάνατον εκούσια ως άλλος Χριστός. Φοβερό! Σας θυμίζω εδώ τον λόγο του Σωτήρα μας: "Έχω εξουσία να δώσω τη ζωή μου και έχω εξουσία πάλι να την πάρω" (Ιωάν. 10,18)! Φυσικά και εδώ ισχύει ό,τι ισχύει για τους πλανεμένους αιρετικούς όλων των αιώνων, ότι δηλαδή η τακτική τους είναι να προβάλλουν ένα κομμάτι ή καλύτερα ένα τμήμα του λόγου της αληθείας. Το κακό εν προκειμένω είναι, ότι ορισμένοι φωτισμένοι αρχιερείς από την Αμερική παρασύρουν τον λαό του Θεού υπέρ της δωρεάς οργάνων με την αποδοχή του πρώτου μόνου τμήματος ("έχω εξουσία να δώσω τη ζωή μου") ανεξαρτήτως του δευτέρου, το "και έχω εξουσία πάλι να την πάρω"! Γι' αυτό και πάλι λέμε ότι ο θάνατος των αμαρτωλών είναι κακός διότι οι άνθρωποι αυτοί ως Οικουμενιστές που είναι και φιλοπαπικοί - φιλοδυτικοί δεν πιστεύουν στον Ιησού Χριστό και στην Παράδοση της Εκκλησίας Του, παρασύροντας τους πιστούς σε μια φοβερή πλάνη και αίρεση μαζί. Οι άνθρωποι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι εθελοντές δότες με τη δήθεν δωρεά του σώματός τους, σώζουν τον εαυτό τους και μαζί σώζουν-  ζωοποιούν και άλλους 108 συνανθρώπους τους, είναι όχι μόνον πλανεμένοι αλλά και αιρετικοί. Ας μην ξεχνάμε κι αυτό: ότι το είδος της δωρεάς αυτής προϋποθέτει τον θάνατο του δότη σε στιγμή που ορίζουν δυο - τρεις γιατροί και όχι ο Κύριος! Ω των ανθρωποκτόνων αρχιερέων μας που υποστηρίζουν με άλλα λόγια ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΑΪΑΦΑ! Ο Καϊάφας ως γνωστόν ήταν εκείνος που είπε τον γνωστό λόγο για τον Κύριό μας, ότι συμφέρει να χαθεί η ζωή ενός άνδρα υπέρ του λαού. «Υμείς ουκ οίδατε ουδέν, ουδέ διαλογίζεσθε ότι συμφέρει ημίν ίνα είς άνθρωπος αποθάνη υπέρ του λαού;». (Ιω. ΙΑ, 49 – ΙΒ, 8)

Ας μου επιτραπεί στο σημείο αυτό να πω για τον παραλογισμό της ιδέας του δικαιώματος στον θάνατο, μιας κυρίαρχης ιδέας των ημερών μας που ήδη σε άλλες χώρες καθιστά βάσει νομοθεσίας τον ιατρό υπόχρεο και υποχρεωμένο να τερματίσει ή καλύτερα να ορίσει τη στιγμή του θανάτου των χριστών ασθενών του λόγω συγκομιδής των υγιών οργάνων τους. Το φοβερά κακό της υπόθεσης αυτής είναι, ότι η ιδέα αυτή του δικαιώματος στον θάνατο εάν νομιμοποιηθεί στην πατρίδα μας θα νομιμοποιηθεί εξ αιτίας κάποιων τρανών θεολόγων του καιρού μας λόγω της θεολογικής κάλυψης και επένδυσης της ιδέας των μεταμοσχεύσεων με ορθόδοξο δήθεν χιτώνα. Τολμώ να πω πως η ιδέα τους αυτή συνιστά αίρεση.  Μια αίρεση που στην ουσία καταργεί τη μετάνοια και μαζί την εξομολόγηση και επινοεί ένα άλλο είδος σωτηρίας κι ένα διαφορετικό βάπτισμα σωτηρίας, όχι με νερό και φωτιά, με αίματα μαρτυρικά αλλά αυτό της δωρεάς οργάνων, που όμως δεν έχει καμία σχέση με τα πολλά άλλα γνωστά σωτηριώδη ορθόδοξα είδη Βαπτισμάτων, που είναι αιμάτων Βαπτίσματα και όχι βουτήγματα (ενν. κλοπή) οργάνων! Το σώμα του Κυρίου μας τόσο κατά την Σταύρωση όσο και κατά την τριήμερο ταφή Του αλλά και την ένδοξο Ανάστασή και Ανάληψη,  ήταν ολόκληρο και όχι "ΕΣΦΑΓΜΕΝΟ", ΔΗΛ. ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΜΕΝΟ.   Ιδού τι λέγει ο άγιος Ιωάννης, ο συγγραφέας της Αποκάλυψης:  «Καὶ εἶδον ἐν μέσῳ τοῦ θρόνου καὶ τῶν τεσσάρων ζῴων καὶ ἐν μέσῳ τῶν πρεσβυτέρων ἀρνίον ἑστηκὸς ὡς ἐσφαγμένον…» (Αποκ. 5,6). «Και είδα στο μέσον του θρόνου του Θεού και των τεσσάρων ζώων και στο μέσον των πρεσβυτέρων, να στέκεται γεμάτο ζωήν ένα Αρνίον, που εφαίνετο σαν σφαγμένο».

Συνοψίζοντας, θα λέγαμε ότι όλες αυτές οι αντίχριστες κινήσεις φανερώνουν τη διπλή πρόθεση των αντιχρίστων κρατικών αλλά και εκκλησιαστικών δυνάμεων του καιρού μας να αθωώσουν τον ιατρό, τον δότη αλλά και κάθε άλλο προδότη που προδίδει τον άνθρωπο, τον κάθε ασθενή και ανήμπορο άνθρωπο που άφωνος ως άλλο πρόβατο γνήσιο της μάντρας του Ιησού Χριστού υπομένει εν σιωπή τη σφαγή λόγω εγκεφαλικής αφωνίας. Ω των αντιχρίστων ή καλύτερα ΤΩΝ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ!  Ο "εγκεφαλικά νεκρός" ή ο "εθελοντής νεκρός" όταν είναι ορθόδοξα βαπτισμένος δεν είναι ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ;  Άραγε όταν έλθει ο Κύριος, το εσφαγμένο Αρνίον τι θα κάνει με τους ανθρώπους αυτούς, νοσοκόμους και γιατρούς, θεολόγους λαϊκούς και ιεράρχες, που παρασύρουν τον λαό του Θεού στον γκρεμό της αυτοκτονίας και του φόνου;


Δημήτριος Β. Εμμανουήλ, Γυμναστής

Πτολεμαΐδα 10-5-2019