Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ




ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
«ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

 ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 

ΘΕΜΑ: Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΛΕΕΙ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΣΟΔΟΜΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ

Σήμερα Τρίτη 9 Ιουλίου 2019  ως νέοι βουλευτές της κυβέρνησης Ν.Δ. δώσατε στο Βουλευτήριο και σε δημόσια συνεδρίαση τον ακόλουθο θρησκευτικό όρκο: «Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το Δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους Νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου» (Άρθρο 59, Παρ.1).
Ευχόμαστε ταπεινά ο Τριαδικός Θεός, ο Θεός Πατήρ, ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός, δηλαδή ο Υιός και Λόγος του Θεού Πατρός και το Άγιον Πνεύμα το εκ του Πατρός εκπορευόμενο, το συν Πατρί και Υιώ  συμπροσκυνούμενο και συνδοξαζόμενο να φωτίζει το επόμενο διάστημα τις σκέψεις σας και τις κρίσεις σας προκειμένου ο ελληνικός λαός να ωφεληθεί ποικιλοτρόπως και έτσι να δικαιωθεί η επιλογή του αυτή, να παραδώσει δηλαδή στα χέρια σας το πηδάλιο της ελληνικής βουλής.

Εν σχέσει με την αξία και το νόημα του όρκου στην ζωή της ορθόδοξης Εκκλησίας τολμούμε να αναφέρουμε ολίγα διδακτικά λόγια του αειμνήστου Παναγιώτη Ν. Τρεμπέλα τα σχετικά με μία άλλη ορκωμοσία «Βουλευτού», εννοείται αυτής του Επισκόπου. Ακούστε: «Και μόνον το γεγονός ότι εν τη χειροτονία του επισκόπου  εκζητείται παρά του υποψηφίου, έχοντος ήδη την χειροτονίαν του πρεσβυτέρου και συνεπώς λαβόντος ήδη εν τινι μέτρω το χάρισμα του κηρύττειν την  χριστιανικήν αλήθειαν και κυβερνάν το ποίμνιον αυτού, ένορκος βεβαίωσις περί των ορθών φρονημάτων και υπόσχεσις, ότι θα τηρή απαρεγκλίτως τους ιερούς κανόνας και τας παραδόσεις της Εκκλησίας, μαρτυρεί περιτράνως, ότι υπόκειται ο χειροτονούμενος εις τον κίνδυνον του να εκπέση και μετά την χειροτονία της αληθείας και να απομακρυνθή εν τη διοικήσει της βασιλικής οδού, την οποίαν προδιαγράφουν οι ιεροί κανόνες.  Άλλως τε αι τόσαι καθαιρέσεις επισκόπων και πρεσβυτέρων επί αιρέσει ή σχίσματι ή άλλαις βαρυτάταις περί την διοίκησιν παρεκτροπαίς, εκ των οποίων βρίθουν τα εκκλησιαστικά χρονικά, επιβεβαιούν τούτο κατά τρόπον αποκλείοντα πάσαν αντίρρησιν» [1].
Όπως καταλαβαίνετε κι εσείς οι Βουλευτές της Ελλάδας, σήμερα δώσατε σε δημόσια συνεδρίαση «ένορκη βεβαίωση» στον ελληνικό λαό,  ότι θα μείνει έκαστος από εσάς πιστός στην Πατρίδα και το Δημοκρατικό πολίτευμα, ότι θα υπακούει στο Σύνταγμα και τους Νόμους και ότι θα εκπληρώνει ευσυνείδητα τα καθήκοντά του. Αλλ’ όμως ας αναφέρουμε εδώ το περισσότερο σημαντικό που είναι το «Όνομα» εις το οποίο δώσατε τον όρκο, δηλαδή «στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας».  Και επιπλέον ότι τον παραπάνω όρκο τον δώσατε ενώπιων αυτών των Τριών Προσώπων της Αγίας Τριάδας, του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, ενώπιων των Αγγέλων Του και των Αγίων Του.
Επιθυμούμε στα παραπάνω να προσθέσουμε ότι ουδείς των Ελλήνων Ορθοδόξων Βουλευτών δεν ορκίζεται στο όνομα της  «Ελληνικής Δημοκρατίας» ή απλά της «Δημοκρατίας», αλλά «Στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας». Δηλαδή στο όνομα Εκείνου που είπε δια στόματος του αποστόλου των Εθνών Παύλου τα εξής:
«(18) Ηυδόκησε δε ο Θεός να δώση την εκ πίστεως δικαίωσιν, καθόσον τα έργα του κόσμου είναι τέτοια, ώστε εξ αιτίας των φανερώνεται και ξεσπάει η οργή του Θεού από τον ουρανόν εναντίον κάθε ασεβείας και κάθε αδικίας των πονηρών ανθρώπων, οι οποίοι, ενώ γνωρίζουν και κατέχουν την αλήθειαν, ζουν μέσα εις την αδικίαν…   (24) Διά την ασέβειαν δε και την αποστασίαν των αυτήν απέσυρεν ο Θεός την χάριν του και έτσι παρεδόθησαν και υπεδουλώθησαν εις τας αμαρτωλάς επιθυμίας των καρδιών των, εις ηθικήν ακαθαρσίαν, ώστε να εξευτελίζωνται τα σώματα των από αυτούς τους ιδίους…  (26) Ακριβώς δε διότι ελάτρευσαν ψευδείς και φαύλους θεούς, παρεχώρησεν ο Θεός να παραδοθούν και υποδουλωθούν εις εξευτελιστικά πάθη. Διότι και αι γυναίκες των (χωρίς να εντραπούν και σεβασθούν ούτε τον ευατόν των) αλλάξαν την φυσικήν χρήσιν του φύλου των εις την παρά φύσιν και εξετράπησαν εις ακατανομάστους πράξεις. (27) Κατά παρόμοιον τρόπον και οι άρρενες αφήκαν την φυσικήν σχέσιν και χρήσιν της γυναικός και εφλογίσθησαν εις τας εμπαθείς ορέξεις μεταξύ των, ώστε άνδρες εις άνδρας να ενεργούν αναισχύντους και εξευτελιστικάς πράξεις και να λαμβάνουν τον μισθόν, που τους έπρεπε δια την πλάνην των, από τον ίδιον τον εαυτόν των. (28) Και καθώς δεν έκριναν καλόν και δεν ηθέλησαν να κατέχουν την αληθή και σοφήν γνώσιν περί του Θεού, παρεχώρησεν ο Θεός να παραδοθούν και υποδουλωθούν εις νουν ανίκανον να διακρίνη το ορθόν… (31) άνθρωποι χωρίς σύνεσιν, που χωρίς εντροπήν καταπατούν τον λόγον των και τας συμφωνίας που έχουν κάμει… (32) Αυτοί, μολονότι εγνώρισαν καλά το θέλημα και την δικαιοσύνην του Θεού, ότι δηλαδή όσοι διαπράττουν τέτοια πονηρά έργα είναι άξιοι θανάτου, όχι μόνον πράττουν αυτά, αλλά από ψυχικήν πώρωσιν και κακότητα επιδοκιμάζουν με όλην των την καρδιά και εκείνους που τα πράττουν (Προς Ρωμαίους, Κεφ. 1).

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες Βουλευταί,
Με την επιστολή αυτή σας λέμε - με όλη την δύναμη της εν Χριστώ φωνής μας -  ότι αν φέρετε εις την επιφάνεια της σχολικής μας πραγματικότητας το ονομαζόμενο μάθημα της «σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης», ένα μάθημα που το εφαρμόζουν εδώ και πενήντα χρόνια 11 κράτη παγκοσμίως, ένα μάθημα που έχει καταστρέψει τη νεολαία, ο κίνδυνος για τις ψυχές ημών (λόγω «όρκου») αλλά και για την Ελλάδα και τους Έλληνες θα είναι τεράστιος.  Ήδη η αποστασία της κοινωνίας μας είναι μεγάλη.
Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Β. Εμμανουήλ
Πτολεμαΐδα 9 Ιουλίου 2019

Υ.Γ.
Ας φροντίσουμε λοιπόν, και εμείς μαζί σας, να μη γίνει η Ελλάδα μας ένας άλλος Αγρός Αίματος για την ταφή όλων όσων είναι ξένοι της Χριστιανικής Δογματικής και Ηθικής διδασκαλίας Εκείνου, που είναι δηλαδή αποξενωμένοι από τον Σωτήρα Ιησού Χριστό. Η Ελλάδα μας δεν πρέπει να γίνει ποτέ ο αγρός του Κεραμιδά ή αλλιώς «Ο αγρός  του Κεραμέως». Αμήν.