Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΡΩΤΑ ΑΝΤΡΕΙΩΜΕΝΟΙ ΧΑΙΡΕ Ω! ΧΑΙΡΕ ΣΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

ΟΤΑΝ Ο ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΧΑΙΡΕΙ ΠΑΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ  




1.Ο π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ είπε: «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣ»!


2.Η ΑΛΗΘΕΙΑ //  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ // ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣ! ΝΑΙ! ΣΤΟΝ ΚΑΛΟ ΘΥΜΟ

3. «ΠΑΤΕΡ ΑΦΕΣ ΑΥΤΟΙΣ ΟΥ ΓΑΡ ΟΙΔΑΣΙ ΤΙ ΠΟΙΟΥΣΙ»


Δεν γίνεται αδελφοί μου να προ(σ)χωρήσουμε (σ)τον αγώνα κατά της πλάνης, χωρίς να λάβουμε υπόψη Μας’ τον ένα από τους επτά λόγους του κυρίου μας που είπε πάνω στον Τίμιο Σταυρό! «Πάτερ, ἄφες αὐτοῖς˙ οὐ γὰρ οἴδασι τί ποιοῦσι» (Λούκ. 23,34).

Ομοίως πάλι, εάν δεν σκεφτούμε καλά, και τα λόγια εκείνα του Κυρίου μας, που είπε στον Πέτρο!  «Ύπαγε οπίσω μου σατανά».

Ο Ματθαίος μας θυμίζει ότι απ’ αρχής το κάλεσμα του Ιησού προς τα δύο αδέλφια, τον Πέτρο και τον Ανδρέα, ήταν’  «Ελάτε πίσω μου, και θα σας κάνω ψαράδες ανθρώπων»! Η αγία παράδοση της Εκκλησίας μας που σέβεται και εκτιμά απεριόριστα το στόμα «Των μαθητών», τον θαρραλέο Πέτρο… παρ’ όλα αυτά όμως, θέλει και ονομάζει τον Ανδρέα, ως Πρωτόκλητο! Και το μήνυμα φυσικά (και για όλους μας) βρίσκεται ακριβώς στην σημασία του πρώτου και κύριου ονόματός του μαθητή! Αντρέας (ο πρωτόκλητος), δηλαδή ο (Και σαν πρώτα) αντρειωμένος!

                   Ας καυχιούνται κάποιοι, ότι είναι οι «γνήσιοι» συνεχιστές του Πέτρου, μεταξύ πολλών και οι παπικοί… για εμάς τους Ανατολικούς, το ζητούμενο είναι ο Αδάμ – ο Άντρας, ο αντρειωμένος, όπως λέμε’ π.χ., «Ο μοναχός Σάββας ο Λαυριώτης, έκοψε το μνημόσυνο του πατριάρχη».
Ας αφήσουμε όμως τον Γέροντας Εφραίμ τον Φιλοθεΐτη να  εκφράσει, και τα δικά μας συναισθήματα, με έναν ποιο θετικό τρόπω: Ο Γέροντας που τώρα είναι στην Αριζόνα, μιλούσε σε  Αγιορείτη που τον επισκέφθηκε μαζί με μια ομάδα λαϊκών, και «Όταν ρωτήθηκε για τα μέλλοντα να συμβούν, έδειξε την γροθιά του και είπε: Όσοι λένε την ευχή του Ιησού (Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με), αυτοί θα ξεπεράσουν όσα έρχονται με τη βοήθεια του Θεού» [ http://www.pentapostagma.gr/2016 }

Θα επιχειρήσουμε Μία σύντομη σύνοψη του  κατά Ματθαίου Ευαγγελίου (Κεφ. 4ο ), που ξεκινάει «Από» (την λέξη) «Τότε»!  Και << 1 Τότε ο Ιησούς φέρθηκε πάνω στην έρημο από το Πνεύμα, για να πειραχτεί από το Διάβολο…. (και) 3 Τότε προσήλθε ο Πειραχτής και του είπε: «Αν Υιός είσαι του Θεού, πες ώστε οι λίθοι αυτοί να γίνουν άρτοι»….. (και) 10 Τότε του λέει ο Ιησούς: «Πήγαινε Σατανά. Γιατί είναι γραμμένο: Κύριο το Θεό σου να προσκυνήσεις και αυτόν μόνο να λατρέψεις». 11 Τότε τον αφήνει ο Διάβολος, και ιδού άγγελοι πλησίασαν και τον υπηρετούσαν. 12 (και) Όταν άκουσε λοιπόν ο Ιησούς ότι ο Ιωάννης παραδόθηκε στη φυλακή, αναχώρησε για τη Γαλιλαία…..17 (Και) Από τότε άρχισε ο Ιησούς να κηρύττει και να λέει: «Μετανοείτε. γιατί έχει πλησιάσει η βασιλεία των ουρανών». 18 (Και) Περπατώντας λοιπόν δίπλα στη λίμνη της Γαλιλαίας, είδε δύο αδελφούς, το Σίμωνα, το λεγόμενο Πέτρο, και τον Ανδρέα τον αδελφό του να ρίχνουν το δίχτυ στη λίμνη. γιατί ήταν ψαράδες. 19 Και τους λέει: «Ελάτε πίσω μου, και θα σας κάνω ψαράδες ανθρώπων». 20 Εκείνοι αμέσως άφησαν τα δίχτυα και τον ακολούθησαν >> [ http://users.sch.gr/aiasgr/Kainh_Diathikh/Kata_Mathaion_Euaggelio ].
Αγαπητοί μου αδελφοί, από τότες που πραγματοποιήθηκε, η κακόδοξη Σύνοδος της Κρήτης, από  «Τότε προσήλθε ο Πειραχτής!» και όπως στον Ιησού (τότε) είπε: «Αν Υιός είσαι του Θεού, πες ώστε οι λίθοι αυτοί να γίνουν άρτοι»…. Έτσι και η κακοΣύνοδος της Κρήτης, από τότε – ως άλλος Πειραχτής - σφυρίζει στα αυτιά των πιστών που αγωνίζονται (Και’ από παλαιών ημέρων) διάφορες «φωνές»! Κλείνουμε την <<<Ενότητα>> αυτή και από τα ‘’ρήματα ζωής ‘’ του Διδασκάλου, κρατούμε στο μυαλό μας μία <<κοινή>> λέξη’ - που «Τότε»! ο Κύριος μας είπε και προς τον Διάβολο-  αλλά και’ προς τον Πέτρο: «σατανά!».
Ο Ματθαίος πάλι γράφει (Κεφ. 16), και το άγιον Πνεύμα μας διδάσκει! << 21 Απὸ τότε ήρξατο ο Ιησούς δεικνύειν τοις μαθηταίς αυτού ότι δεί αυτὸν απελθείν εις Ιεροσόλυμα και πολλά παθείν απὸ των πρεσβυτέρων και αρχιερέων και γραμματέων και αποκτανθήναι, και τη τρίτῃ ημέρᾳ εγερθήναι. 22 και προσλαβόμενος αυτὸν ο Πέτρος ηρξατο επιτιμάν αυτώ λέγων· ίλεώς σοι, Κύριε· ου μη έσται σοι τούτο. 23 ο δε στραφεὶς είπε τω Πέτρῳ· ύπαγε οπίσω μου, σατανά· σκάνδαλόν μου ει· ότι ου φρονείς τα του Θεού, αλλὰ τα των ανθρώπων >>. ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ  ΑΔΕΛΦΟΙ’ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΝΑ ΠΡΟΤΑΣΟΥΝ π.χ., ‘’Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΑΡΧΙΣΕ…’’ κ.α.ί-δια!!!


Φίλοι των αγίων μας, ας προσέξουμε ακόμη ότι’

Όπως ο εισερχόμενος στο άγιον βάπτισμα, προκειμένου να πάρει «Όνομα», δίνει μία διπλή υπόσχεση, δηλαδή, να συντάσσεται με τον Χριστώ αλλά και να αποτάσσεται τον «Σατανά» και όλα τα "ιστορικά πονηρά" του έργα, έτσι και τώρα…. Δεν φτάνει μόνο να λέμε’ ότι η Εκκλησία είναι «Μία» και ότι η κακοΣύνοδος της Κρήτης είναι αιρετική (αυτό το γνώριζαν και τα δαιμόνια!)….. αλλά ας προσέχουμε - Και να Προσευχόμαστε – να μην πειραχτούμε από τον υπερπροστατευτικό μας «ζήλο», ως προς τους αγωνιστές και Ομολογητές της πίστεώς μας! αλλά και ως προς την κακόΤροπή μας -  αντιοικουμενιστική -  δράση!

ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ* ΕΙΝΑΙ ‘’ΒΑΡΥΝΟΥΣΑΣ’’ ΣΗΜΑΣΙΑΣ, αλλά ο Ευαγγελιστής Ματθαίος (Κεφ. 16) και πάλι μας θυμίζει τα ρήματα Εκείνου! Και: << 15 Τους λέει: «Κι εσείς ποιος λέτε πως είμαι;» 16 Αποκρίθηκε λοιπόν ο Σίμωνας Πέτρος* και είπε: «Εσύ είσαι ο Χριστός, ο Υιός του Θεού του ζωντανού».  17 Αποκρίθηκε τότε ο Ιησούς και του είπε: «Μακάριος είσαι, Σίμωνα Βαριωνά, γιατί σάρκα και αίμα δεν σου το αποκάλυψε, αλλά ο Πατέρας μου που είναι στους ουρανούς>>… Πράγματι, εν Χριστώ αδελφοί! Η Σύνοδος αυτή είναι κακόδοξη και αυτό μας το πληροφορεί (Η Αιδώς!) εδώ και εκατό χρόνια το «Φαινόμενο του Οικουμενισμού»’ που σαν πριόνι ακούγεται να κόβει το δέντρο της πίστεως... και να αποκόβει μυρίους (ακόμη Και Αμύρωτους!) από την Ορθή πίστη των αγίων Πατέρων μας … αλλά αυτό πάλι’ ο Θεός’  μας το φανερώνει! Με τον Τρόπω Του!  

                   Ας κάνουμε όμως λίγο υπομονή ακόμη για να ακούσουμε πόσο γρήγορα τα πράγματα’ μπορεί να αλλάξουν για τον καθένα μας! Και το λέμε αυτό, σύμφωνα με τον λόγο του αγίου και Ιερού Χρυσοστόμου, που λέγει πως’  <<ΤΟ ΞΕΘΑΡΡΕΜΑ:ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΤΩΣΗΣ!.... «Και τα δύο αυτά είναι καταστρεπτικά, και το ξεθάρρεμα και η απόγνωση’  γιατί το μεν ξεθάρρεμα οδηγεί τον σταθερό στην αρετή, στην πτώση, η δε απελπισία εκείνον που έπεσε να σηκωθεί». (Ιερός Χρυσόστομος)>> (ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΙΩ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, ΤΟΜΟΣ Γ’ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΗ – ΠΙΣΤΗ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Δ. ΧΑΡΩΝΗ, ΟΥΡΑΝΙΑΣ Α. ΛΑΝΑΡΑ, ΑΘΗΝΑ 1995).

Και εν προκειμένω ο  Ευαγγελιστής Ματθαίος στο Κεφ. 16 -  Και από στίχο σε στίχο, και για όσους δεν στοιχίζονται! -  πάλι μας τους θυμίζει: << 18 Κι εγώ λοιπόν σου λέω ότι εσύ είσαι Πέτρος, και πάνω σ’ αυτήν την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και οι πύλες του άδη δε θα υπερισχύσουν εναντίον της. 19 Θα σου δώσω τα κλειδιά της βασιλείας των ουρανών, και ό,τι δέσεις πάνω στη γη θα είναι δεμένο στους ουρανούς και ό,τι λύσεις πάνω στη γη θα είναι λυμένο στους ουρανούς». 20 Τότε διέταξε αυστηρά στους μαθητές να μην πουν σε κανέναν ότι αυτός είναι ο Χριστός. 21(Και) Από τότε άρχισε ο Ιησούς να δείχνει στους μαθητές του ότι πρέπει αυτός να πάει στα Ιεροσόλυμα και να πάθει πολλά από τους πρεσβυτέρους και από τους αρχιερείς(!) και από τους γραμματείς, και να σκοτωθεί και την τρίτη ημέρα να εγερθεί.
                      

                   22 Και αφού τον πήρε κατά μέρος ο Πέτρος, άρχισε να τον επιτιμά λέγοντας: «Ευμένεια σ’ εσένα, Κύριε. καθόλου να μη σου γίνει αυτό». 23 Εκείνος, αφού στράφηκε, είπε στον Πέτρο: «Πήγαινε πίσω μου, σατανά. Σκάνδαλο είσαι για μένα, γιατί δε φρονείς τα πράγματα του Θεού, αλλά τα πράγματα των ανθρώπων».
24 Τότε ο Ιησούς είπε στους μαθητές του: «Αν κάποιος θέλει πίσω μου να έρθει, ας απαρνηθεί τον εαυτό του και ας σηκώσει το σταυρό του και ας με ακολουθεί. 25 Γιατί όποιος θέλει να σώσει τη ζωή του θα τη χάσει. Όποιος όμως χάσει τη ζωή του εξαιτίας μου θα τη βρει.  26 Γιατί τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν όλο τον κόσμο κερδίσει, αλλά την ψυχή του ζημιωθεί; Ή τι θα δώσει ο άνθρωπος αντάλλαγμα για την ψυχή του;  27 Γιατί μέλλει ο Υιός του ανθρώπου να έρχεται μέσα στη δόξα του Πατέρα του μαζί με τους αγγέλους του, και τότε θα αποδώσει σε καθέναν κατά τις πράξεις του.  28 Αλήθεια σας λέω ότι είναι μερικοί από αυτούς που έχουν σταθεί εδώ οι οποίοι δε θα γευτούν θάνατο, ωσότου δουν τον Υιό του ανθρώπου να έρχεται μέσα στη βασιλεία του». [ http://users.sch.gr/aiasgr/Kainh_Diathikh/Kata_Mathaion_Euaggelio ].
ΕΠΙΜΕΤΡΟ
     
      1. <<Και όταν έγινα φοιτητής – μας μιλάει ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας που προταγωνιστεί κατά του ακάθαρτου Οικουμενισμού  - πήγα σε νέο Παπουλάκο, στον Πάτερ Αυγουστίνο Καντιώτη, θα έχετε ακούσει. Τον επικαλούμαι στην προσευχή μου και προσπαθώ να μιμούμαι το βίο του και το κήρυγμα του. Να μας ευλογεί όλους. Ο κύριος Δήμαρχος μου λέει «μη φωνάζεις και τόσο πολύ»!, αλλά ο π. Αυγουστίνος το ίδιο έκανε………. >> Ηγούμενε, αξιώθηκα μία φορά μόνο να έρθω προσκυνητής στην Μονή σας, διότι ήτο τότε εκεί ο πατήρ Φιλόθεος Ζερβάκος και εκεί πήγαινε ο πατήρ Αυγουστίνος Καντιώτης. Πιστοί θα έχετε ακούσει τα όνοματά τους. Ο πατήρ Αυγουστίνος τον πατέρα Ζερβάκο τον είχε εξομολογητή, ήτο πνευματικός του.
                 Να σας πω και ένα ανέκδοτο; Έτσι μου ήρθε τώρα.  Ένα που είπε ο πατέρας Φιλόθεος στον επίσκοπο Φλωρίνης, πατέρα Αυγουστίνο. Πήγε να εξομολογηθεί ο επίσκοπος και ο πατήρ Φιλόθεος της Λογγοβάρδας, ο προκάτοχός σας Ηγούμενε Χρυσόστομε, του λέει: «Πάτερ Αυγουστίνε, η Ορθοδοξία είναι ένα ποτήρι με γλυκό κρασί. Αυτό το ποτήρι –το λέει ο πνευματικός βλέπεις- το γλυκό κρασί που λέγεται Ορθοδοξία, πρέπει να το πίνουμε λίγο-λίγο να γλυκαινόμεθα. Εσύ πάτερ Αυγουστίνε, του δίνεις μιά στο ποτήρι, το πίνεις ολόκληρο και μεθάς». 
Ωραία δεν ήταν η εικόνα αυτή; Αυτός ήταν ο πατήρ Αυγουστίνος. Το ποτήρι το έπινε όλο και όπως ο ομηρικός Οδυσσέας έλεγε στα παλικάρια του «πιέστε κρασί, πολύ κρασί να ορμάτε με δύναμη στον εχθρό!», έτσι και ο πατήρ Αυγουστίνος το έπινε όλο μονομιάς. Ρουφούσε το κρασί την Ορθοδοξία με ορμή και με δύναμη και έπειτα μετέδιδε αυτήν την ορμή σε εμάς τα τέκνα του >> [  https://katanixis.blogspot.gr/2015/01/blog-post_44.html ].
                  2. Και η φωνή του Ιερού Χρυσοστόμου - που άλλοτε επαινεί’ αυτούς που μπορούν και συγκρατούν’ και τους φίλους τους από τον κακό θυμό -  βοά προς πάντας:  << Υπάρχει και η μέθη από θυμό, που είναι χειρότερη από την μέθη του κρασιού >> (Εις Ματθ., ομιλ. ΙΕ’, 10, ΕΠΕ 9, 512-MG 57, 236), και επίσης’ << Η έξαψη από θυμό είναι δείγμα παιδικής νοοτροπίας, ενώ η συγκράτηση του θυμού είναι απόδειξη ανδρείας>> (Εις Πράξ., ομιλ. ΜΑ’. 5, ΕΠΕ16α, 532-MG 60,295). [‘’ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΡΩΤΑ…..’’, ΧΑΙΡΕ Ω! ΧΑΙΡΕ ΑΛΗΘΕΙΆ…………….].
                    3.  Αδελφοί μου, αλλοίμονό μας αν βάζουμε στην μέση τους αγωνιστές του Χριστού και τους ονειδίζουμε! Άθελά μας γινόμαστε ‘’Ιουδαιότροποι’’/Σκληρότροποι (Και! ανόητοι και ασύνετοι και άπιστοι!).  «Τα ίδια δε έκαναν και οι ληστές που σταυρώθηκαν μαζί του· τον ονείδιζαν» (Ματθ. 27,39-44), άσχετα αν αργότερα - λέει ο π. Μελέτιος Βαδραχάνης - ένας απ’ αυτούς μετανόησε και ομολόγησε την θεότητά του (Λκ. 23,40-43)…..>>
             
Και συνεχίζει ο π. Μελέτιος, ο καλός και έμπιστος φίλος μας, με τον οποίο μπορούμε να συζητάμε  ελεύθερα! Και τονίζει:  <<Ποια ήταν η αντίδραση του Χριστού [ αλλά και ποια φίλοι μου’  θα πρέπει να είναι η αντίδραση μας απέναντι'  στους Νέοημερο/ιερολοχίτες του Οίκου μας αλλά  και προς  τους ‘’Παλαιούς’’, Αντιοικουμενιστάς; ] σ’ όλη αυτή τη λυσσαλέα, σιχαμερή και δαιμονική εκστρατεία εναντίον του;  Μήπως κατέβηκε από το σταυρό εγκαταλείποντας μια για πάντα το έργο της σωτηρίας μας, όπως επιθυμούσαν οι ανόητοι και ασύνετοι και άπιστοι Ιουδαίοι(!), που ενώ είδαν τόσα φοβερά θαύματα, και αναστάσεις νεκρών ακόμα, εξακολουθούν να ζητούν σημείο κατά τα γούστα τους;   Μήπως οργίσθηκε; Μήπως τους καταράστηκε; Μήπως διέταξε να τιμωρηθούν παραδειγματικώς και να κονιορτοποιηθούν ολοσχερώς οι εχθροί του; Τίποτα απ’ όλα αυτά. Έχοντας γαλήνη και ηρεμία, προσευχήθηκε με πόθο σφοδρό, όχι για τον εαυτό του αλλά για τους εχθρούς του.
                 «Πάτερ, άφες αυτοίς· ου γαρ οίδασι τι ποιούσι» (Λκ. 23,34). Πατέρα μου συγχώρα τους και μη καταλογίζεις ενοχή στην κτηνώδη και εγκληματική συμπεριφορά τους. Δεν ξέρουν τι κάνουν. Έχουν τυφλωθεί εντελώς >> [ http://pmeletios.com/ar_meletios/agaph_elehmosynh/pater_afes_aytois.html ].

ΜΕ ΑΓΑΠΗ, ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΟΝΟΜΑ
           ΚαιΓια!Για όσους αγωνίζονται τον καλό αγώνα της πίστεως μας… και ας είναι και λίγο κεκέδες…… κε(τί)κε(πως)κε(πότε). // (Ανέκδοτο!). Κύριε Ιησού Χριστέ, και εμένα, ελέησόν με, φώτισων κεμένανε. // Προσευχή!

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 
(ΗΜΕΡΑ: Σάββατον. Η ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ)