Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Θεολόγοι εναντίον Γαβρόγλου για τα κόλπα με τα Θρησκευτικά


Image result for Θεολόγοι εναντίον Γαβρόγλου για τα κόλπα με τα Θρησκευτικά


Θεολόγοι εναντίον Γαβρόγλου για τα κόλπα με τα Θρησκευτικά


«Φασιστική ασέβεια από το υπουργείο Παιδείας» • Μύδροι από τους θεολόγους κατά του Γαβρόγλου για τα Θρησκευτικά

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ με το μάθημα των Θρησκευτικών. Η Πανελλήνια Ενωση Θεολόγων κατηγορεί τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ότι επιχειρεί να αποορθοδοξοποιήσει τους μαθητές. 
Οι θεολόγοι σε οργίλη ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν ότι το υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του προς τους διευθυντές των σχολείων ζητά να μάθει τον αριθμό των βιβλίων - φακέλων του μαθήματος των Θρησκευτικών που έχουν επιστρέψει στα σχολεία οι γονείς μαθητών.
Υπενθυμίζεται ότι η ΠΕΘ στις αρχές του νέου σχολικού έτους προέτρεψε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών να επιστρέψουν ως απαράδεκτα και αντιδιδακτικά τα εγχειρίδια του μαθήματος των Θρησκευτικών, τους περιβόητους φακέλους μαθήματος.
Τώρα οι θεολόγοι οξύνουν τη στάση τους κατά του υπουργείου Παιδείας με ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις. «Είναι πλέον φανερό ότι ο κ. Κ. Γαβρόγλου επιμένει να προχωράει αυταρχικά και φασιστικά στην εφαρμογή της πολιτικής της κυβέρνησής του στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, ιδιαίτερα μάλιστα στον τομέα της θρησκευτικής αγωγής, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει ιδεοληπτικές σκοπιμότητες, άγνωστης για τον λαό μας προέλευσης, που αφορούν όμως άμεσα την πνευματική εξέλιξη των Ελλήνων ορθόδοξων μαθητών» τονίζει η ΠΕΘ σε ανακοίνωσή της.
Οι θεολόγοι υπογραμμίζουν ότι η στάση του υπουργείου Παιδείας στο ζήτημα των φακέλων των Θρησκευτικών δημιουργεί κύμα αντιδράσεων, που τείνουν να λάβουν χαρακτηριστικά μαζικού κινήματος.
Μάλιστα, η ΠΕΘ προειδοποιεί τους «υπεύθυνους πρωτεργάτες του υπουργείου Παιδείας αλλά και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, οι οποίοι έχουν την ευθύνη έγκρισης και προώθησης όλων αυτών των “επικίνδυνων και απαράδεκτων" πολιτισμικών και θρησκευτικών υποπροϊόντων, ότι η φασιστική τους ασέβεια προς τους γονείς και η μέσω των νέων Θρησκευτικών μεθόδευση αποορθοδοξοποίησης των παιδιών θα λάβει και την ανάλογη απάντηση!»
dimokratianews, 02.02.2018
Δείτε και: